ΓΝΩΜΕΣ

Η ευθύνη της οικογένειας για σωστή καθοδήγηση μεγαλώνει.

11-01-2018 15:11
Η ευθύνη της οικογένειας για σωστή καθοδήγηση μεγαλώνει.

Πριν από επτά ή οκτώ χρόνια στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου διοργανώθηκε ένα τουρνουά σκάκι στο οποίο συμμετείχε και ο γιος μου.

αθώς φτάσαμε λίγο νωρίτερα αξιοποιήσαμε τον χρόνο περπατώντας, μόνο που γρήγορα απογοητευτήκαμε από την περιβάλλουσα κατάσταση και επιστρέψαμε στη λέσχη όπου θα γίνονταν οι αγώνες.

Λίγους μήνες μετά, στα πλαίσια των business & pleasure οικογενειακών ταξιδιών μας, βρεθήκαμε στην Μεγάλη Βρετανία, στο Cambridge. Το παιδί έχοντας πρόσφατες τις εικόνες από το δικό μας πανεπιστήμιο εντυπωσιάστηκε όχι μόνο από τα κτίρια αλλά κυρίως από το περιβάλλον. Ανάμεσα στα υπέροχα κτίρια ξαπλωμένα στο γρασίδι ομάδες φοιτητών με βιβλία και φορητούς υπολογιστές εργάζονταν. Η διαφορά με τις εικόνες από του Γάλλου με τους βρωμερούς τοίχους, τα σκουπίδια και τους… αρειμάνιους φοιτητές καταλυτική.


Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρα μας αντανακλώνται όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης.

Ενώ η χρηματοδότηση της τα προηγούμενα χρόνια ήταν αναλογικά μεγαλύτερη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα άκαμπτα και συχνά παρωχημένα προγράμματα σπουδών τα οποία όχι μόνο δεν λάμβαναν υπόψη τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά θεωρούσαν ντροπή ακόμα και να το αναφέρει κανείς, οδήγησαν σε παραγωγή επιστημόνων - τροφίμων των επιδομάτων ανεργίας. Το πρόβλημα βέβαια ξεκινούσε από νωρίς, καθώς οι προστάτες των λαϊκών συμφερόντων που μας κυβερνούν φρόντιζαν ώστε τα παιδιά μας να αποφοιτούν από το Λύκειο άκοπα μεν, αγράμματα δε.

Μαθητές που βάση των δυνατοτήτων τους θα έπρεπε να κατευθυνθούν σε άλλες κατευθύνσεις, συνωστίζονταν σε ανεπαρκή εργαστήρια και ρυπαρά αμφιθέατρα σπαταλώντας το χρήμα των γονιών τους και τα δικά τους νιάτα παίρνοντας (μετά από χρόνια) πτυχία με το «δημοκρατικό» πέντε.

Όπως συχνά έχει αναφερθεί η σημερινή κυβέρνηση επέτεινε στα απώτατα όρια τους τις αρνητικές πολιτικές της μεταπολίτευσης. Επειδή μάλιστα οι «κακές» αγορές δεν μας δανείζουν πια και πέσαμε στην ανάγκη των δανειστών, οι λαϊκίστικες πολιτικές εφαρμόζονται όπου είναι δυνατό, κυρίως στον χώρο της παιδείας.

Για τον χειρότερο υπουργό που γνώρισε ποτέ η χώρα έχουν ειπωθεί πολλά, το τελευταίο του πάντως κατόρθωμα είναι πραγματικά γλαφυρό. Καθώς η μόνιμη αγωνία των λατρεμένων μας κυβερνώντων είναι η χαρά και η ευτυχία της ελληνικής οικογένειας, αποφάσισε να καταργήσει τη βαθμολογική κλίμακα 1-10 για τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και 1-20 για το Γυμνάσιο, αντικαθιστώντας την με την περιγραφική αξιολόγηση Α, Β, Γ. Μετά απ’ αυτό, η ευτυχία της ελληνικής οικογένειας είναι εξασφαλισμένη…

Το κακό είναι πως πράγματι υπάρχει από την κοινωνία μια χωρίς νόημα πίεση σε παιδιά και εκπαιδευτικούς για τους βαθμούς, κάτι που οδηγεί είτε στην λεγόμενη βαθμοθηρία είτε σε παραίτηση από την προσπάθεια. Καθώς η θεσμική καθοδήγηση είναι ανύπαρκτη, η ευθύνη της οικογένειας για σωστή καθοδήγηση μεγαλώνει, αφού αυτήν, στην θεμελίωση της ζωής των παιδιών της σε στέρεες βάσεις, αφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο περίπατος, το Ενετικό Λιμάνι και η «εικαστική» παρέμβαση…

Ο περίπατος, το Ενετικό Λιμάνι και η «εικαστική» παρέμβαση…

Αρχικά, την ευθύνη είχαν οι ιατρικές συμβουλές, καθώς στην πρώτη μου επιχείρηση… άλωσης του τεστ κοπώσεως έπαθα πανωλεθρία.

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου στις φυσικές καταστροφές

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου στις φυσικές καταστροφές

Οι πρόσφατες πλημμύρες στα Χανιά, αλλά και οι φυσικές καταστροφές γενικότερα, αποτελούν πλέον έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα μας.

Δεν είναι θέμα νόμων αλλά ορισμού της ανθρώπινης φύσης.

Δεν είναι θέμα νόμων αλλά ορισμού της ανθρώπινης φύσης.

Το Ελβετικό δημοψήφισμα στο οποίο απορρίφθηκε η θέσπιση κατώτατου μισθού… 3.260 ευρώ, είναι ο ορισμός της υποκειμενικότητας του πλούτου καθώς οι Ελβετοί δεν απέρριψαν την προοπτική να αμείβονται με 3.260 ευρώ το… λιγότερο γιατί είναι ανόητοι, αλλά γιατί προφανώς πίστευαν πως δεν τους συμφέρει.

Οι πρώτες 5 νίκες της νέας κατοστάδας

Οι πρώτες 5 νίκες της νέας κατοστάδας

Με το σκορ στο 59-60 προς τα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου ορισμένοι φίλαθλοι του Ρεθύμνου έψαχναν τον… Gary Talton στον πάγκο της ρεθεμνιώτικης ομάδας.

Τα εθνικά θέματα θέλουν και εθνική συνεννόηση Χαμένοι από χέρι…

Τα εθνικά θέματα θέλουν και εθνική συνεννόηση Χαμένοι από χέρι…

Ολίγον έγκυος ή έγκυος η ΚΕΔΗΡ, δημαρχεύοντος Μαρινάκη;

Ολίγον έγκυος ή έγκυος η ΚΕΔΗΡ, δημαρχεύοντος Μαρινάκη;

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Scrap-crafts.gr

Υλικά Χειροτεχνίας, Κατασκευών, Υλικά Γάμου / Βάπτισης, Υλικά Διακόσμησης, Υλικά Κοσμημάτων, Υλικά Συσκευασίας.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αθανάσιος, Αθανασία, Θανάσης, Νάσια, Νάνσυ, Νάσος, Θανάσος, Θανασάκης, Σάκης, Θάνος, Θανασία, Θανασούλα, Σούλα, Νάσα Κύριλλος, Κυριλλία, Κυρίλλα, Κυρίλλη Θεόδουλος, Θεοδούλιος, Θεοδούλης, Θεόδουλη, Θεοδουλία, Θεοδούλα, Θεοδούλη