Η πύλη του Ρεθύμνου στο διαδίκτυο

Ρέθυμνο GOODnet.gr φόρουμ. Το ηλεκτρονικό καφενείο του Ρεθύμνου..!

Ρέθυμνο Οδηγός Αγοράς και Κατάλογος Επιχειρήσεων νομού Ρεθύμνου

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 38 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΕΙ!!!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 29, 2010 12:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Παρ Μάιος 08, 2009 12:03 pm
Δημοσ.: 239
Τοποθεσια: ΧΑΝΙΑ
kounelaki έγραψε:
grigo έγραψε:
Αν και στην αρχή αγχώθηκα με το βίντεο τελικά το είδα ολόκληρο...χαχαχα!!!
Πρόσεξε να δεις , έχω καταλάβει ότι έχεις έντονο το αίσθημα της φιλοζωίας και μπράβο σου.
Στα περί βέγκαν (δεν θυμάμαι και πως το λένε) δεν συμφωνώ καθόλου γιατί με το σκεπτικό των δικαιωμάτων των ζώων θα καταστρέψουμε την φύση.Φαντάζεσαι να βγω εγώ και να διεκδικώ τα δικαιώματα κάθε αντιλόπης της Αφρικής...Θα ψοφίσουν τα λιοντάρια,χαχαχα!!!!Τώρα σοβαρά υπάρχει μία αλυσίδα στην φύση η οποία υπάρχει όσο υπάρχει ζωή στη γή και δεν χαλάει.Στην αλυσίδα λοιπόν αυτή ο ανθρωπος έχει την θέση του παμφάγου.Να σου πω και κάτι άλλο.Λέει το άρθρο να μην πίνουμε γάλα από άλλα ζώα γιατί δεν είναι απαραίτητο.Αν κορίτσι μου δεν πίναμε γάλα πέραν της μάνας μας,δεν θα πεθαίναμε μεν, αλλά θα υποφέραμε όλοι από οστεοπόροση, όπως όντως υποφέρουν σήμερα όσοι έκοβαν το γάλα στο πρωινο τους από πολύ νωρίς.
Τελοσπάντων είναι πολλα τα επιχειρήματα να τρως ή όχι κρέας και τα παραγωγά του και στην τελική είναι επιλογή του καθενός (εκεί συμφωνώ με το άρθρο) να είναι χορτοφάγος ή όχι.
Δεν κάνουν έγκλημα όμως αυτοί που τρώνε κρέας.Κάποια ζώα βρίσκονται στην φύση για να τρώνε χόρτα και κάποια αλλα για να τρώνε τα ζώα που τρώνε τα χόρτα.
Θα σου πω και κάτι άλλο πάνω στο άρθρο.Μια φορά είχα βρεί στο μπαλκόνι μου ένα σαλιγκάρι.Μετά για μέρες δεν το έβλεπα.Τελικά το ανακάλυψα στην βιβλιοθήκη μου μετά από πάρα πολλές μέρες.Τι είχε κάνει?Δεν έβρισκε να φάει και έφαγε χαρτί.Δεν ψόφησε παρόλο που έτρωγε χαρτί.Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ταίζουμε τα σαλιγκάρια χαρτί.

Θέλω να πω ότι παρόλο που δεν θα πεθάνουμε αν κόψουμε το κρέας μας είναι απαραίτητο γιατί έχει κάποιες βιταμίνες και στοιχεία που δεν έχουν τα χόρτα.

Όσο για το τελευταίο που γράφω και σε πήραν τα γέλια, δεν το λέω εγώ,και τελοσπάντων αυτοί που το είπαν δεν το είπαν για να γελάει ο κόσμος.....

Εισαι παρα πολυ παραπληροφορημενος.Καταρχην δε μιλαμε για τα δικαιωματα της αντιλοπης που τρωει το λιονταρι αλλα για ολο αυτο το εμποριο και τις φαρμες και την υπερκαταναλωση μονο για τον ανθρωπο.Εχεις ιδεα ποσα ζωα σκοτωνονται τη στιγμη που μιλαμε για να γινουν σαλαμακι?Εχεις ιδεα σε τι συνθηκες ζουνε εγκλειστα σε ολοκληρη τους τη ζωη σε κλουβια που δεν μπορουν να κανουν ουτε μια γυρα γυρω απο τον εαυτο τους.Κανε ενα κοπο και διαβασε τα αρθρα μου στο θεμα φιλοζωια να μην τα ξαναγραφω!Μιλαμε για τεραστια υπερκαταναλωση που εχει οδηγησει να πεθαινουμε απο καρκινο και μας αξιζει.Γιατι ο Ελληνας αν μια μερα δεν φαει κρεας ή παραγωγο του νιωθει πεινασμενος!Ξερεις ποσες αλλες επιλογες υπαρχουν?Λαχανικα,οσπρια,καρποι,φρουτα,δημητριακα,ζυμαρικα,σαλτσες,χορταρικα,ζαρζαβατικα,μανιταρια,θαλασσινα αν θες κτλ.Υπαρχουν απειροι συνδιασμοι να τραφει ενας ανθρωπος χωρις να νιωθει οτι κανιβαλιζει ή οτι πειναει.Και πιστεψε με οι βιγκαν δεν πεινανε καθολου!
Καταρχην να ξερεις πως η βιομηχανιες γαλακτος και κρεατος καταστρεφουν τον πλανητη και οχι οι χορτοφαγοι!Για τον απλο λογο:
"Όταν μεγαλώνονται ζώα στις φάρμες για ανθρώπινη κατανάλωση, ο παραγωγος κτηνοτρόφος πρέπει να ταϊζει το ζώο με εντατικούς ρυθμούς. Για παράδειγμα, φανταστείτε όλη την ποσότητα τροφής που ένας κτηνοτρόφος ταϊζει ένα γουρούνι πριν το σκοτώσει, και συγκρίνετέ το με την σχετικά μικρή ποσότητα τροφής που παράγει τελικά αυτό το γουρούνι με τη μορφή του κρέατος. Αντί η τροφή να δοθεί σε ένα γουρούνι που εκτός των άλλων μεγαλώνει σε άθλιες συνθήκες και καταλήγει στη σφαγή, θα μπορούσε να έχει ταϊσει έναν πεινασμένο άνθρωπο, όπως ένα από τα 16.000 παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από υποσιτισμό.

"Το ένα τρίτο της παραγωγής σιτηρών σήμερα καταναλώνεται από τα ζώα στις φάρμες" -International Vegetarian Union (IVU)

"Περισσότερο από το 60% των σιτηρών και της σόγιας που παράγεται στις ΗΠΑ ταϊζεται σε ζώα εντός της χώρας αλλά και στην Ευρώπη, ενώ θα μπορούσαν να ταϊσουν 840 εκατομμύρια πεινασμένους ανθρώπους. Μία μικρή μείωση στην κατανάλωση κρέατος της τάξης του 10% θα μπορούσε να εξασφαλίσει τροφή για 24.000 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα από ασθένειες και πείνα" -‘Veggies For Ecology’

"Χρειάζονται 100.000 λίτρα νερού για να παράγουν ένα κιλό βοδινού κρέατος, ενώ μόλις 500 λίτρα νερού για να παράγουν ένα κιλό πατάτες. Η έλλειψη νερού είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα" -Compassion In World Farming"

http://www.youtube.com/watch?v=07j7_nix ... _embedded#

Την αλυσιδα και την ισσοροπια που λες ο ανθρωπος την κατεσρεψε απο τη στιγμη που εφτιαξε τεραστιες βιομηχανιες με εγκλειστα ζωα και τα αναπαραγει τεχνιτα για να τα εκμεταλλευεται.Δεν ειμαι κατα της γιαγιουλας που εχει το κοτετσι της με τα αλανιαρικα ζωα της-νομιζω φαινεται για τι πραγμα μιλαω.
Εκτος απο αυτο τα ζωα βασανιζονται συστηματικα εχει-και δε μιλαω μονο για την ωρα της σφαγης,δεν εχουν κανενα ιχνος ιατρικης περιθαλψης.Αφιερωσε μερικες ωρες απο τη ζωη σου και δες το Earthlings και ισως καταλαβεις: http://video.google.com/videoplay?docid ... ubs&hl=el# (εχει σκληρες εικονες αλλα θα σου αλλαξει τη ζωη και τον τροπο σκεψης-αυτο στο υπογραφω)

Οσο αφορα το γαλα...Ολα τα οντα σ'αυτον τον πλανητη ειναι φτιαγμενα καποια στιγμη να απογαλακτιζονται.Δεν ειναι αφυσικο που μονο ο ανθρωπος δεν απογαλακτιζεται και οχι μονο,αλλα κλεβει και το γαλα απο αλλα ζωα που προωριζεται για τα μικρα τους?Μηπως η οστεοπωρωση εχει να κανει με αλλα πραγματα στον τροπο ζωης μας και οχι με το γαλα?Ξερεις δεν ειναι μονο το γαλα καλη πηγη ασβεστιου.Και γνωριζω γυναικες που πιναν πολυ γαλα στη ζωη τους κι ομως παθαν οστεωπενια.Οι επιστημονες ακομη δεν εχουν καταληξει καπου...Υπαρχουν παιδιατρποι που λενε οτι το γαλα πρεπει να κοβεται μετα απο καποια ηλικια και να αντικαθισταται απο ενα αλλο πρωινο.Επιπλεον παρα πολλοι ανθρωποι εχουν δυσανεξια στη λακτοζη.Αυτο συμβαινει γιατι δεν ειμαστε φτιαγμενοι να πινουμε γαλα.(για το γαλα δες τα 2 πρωτα αρθρα στο θεμα φιλοζωια)

Και οσο για το οτι το κρεας εχει βιταμηνες και στοιχεια που δεν εχουν τα χορτα...ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!Το κρεας μπορει πολυ ευκολα να αντικατασταθει και μια πολυ καλη πηγη πρωτεινης και σε μεγαλυτερη περιεκτικοτητα απο τι κρεας ειναι η σπιρουλινα!Ολοι οι χορτοφαγοι τρωνε οπως και τοφου που εχει παρα πολλα θρεπτικα στοιχεια ( http://www.vita.gr/html/ent/475/ent.2475.asp ). Επισης τα οσπρια ειναι μεγαλη πηγη σιδηρου.Υπαρχουν πολλοι συνδιασμοι με πιατα να ξεκινησει καποιος που θελει να κοψει το κρεας που επειδη συνδιαζονται ετσι περιεχουν ολα τα απαραιτητα στοιχεια!Κανεις δεν επαθε καμια ελλειψη κανοντας μια σωστη χορτοφαγικη διατροφη,αντιθετως η χοληστερινη επανηλθε στο φυσιολογικο και οι ανθρωποι αυτοι εζησαν περισσοτερο και χωρις καρκινους.
Παντως υπαρχουν πολλα ειδη χορτοφαγων.Υπαρχουν αυτοι που απεχουν απο το κρεας αλλα και τα παραγωγα του και αυτοι που απεχουν απο το κρεας αλλα πινουν γαλα και τρωνε αυγα και αλλοι που τρωνε θαλασσινα.Ολοι παντως απεχουν απο το κρεας.Ειναι στην κριση καθενος τι διατροφη θα ακολουθησει και τι θα επιλεξει να ταισει το παιδι του.
Εν τελη,οι χορτοφαγοι δεν προσπαθουνε να πεισουν τον κοσμο να μην τρωει κρεας αλλα τουλαχιστον να το ελαττωσει για να ελαττωθει και ολη αυτη η βιομηχανια εκμεταλλευσης των ζωων που εχει παρει τεραστιες διαστασεις.

Εγω θα προτιμουσα οι τεραστιες εκτασεις που καλλιεργουνται για να τραφουν οι αγελαδες να ετρεφαν τα παιδακια του τριτου κοσμου που δεν εχουν ουτε αλευρι να φανε.

Καλημέρα :?

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ούτε κρεατοφάγος ούτε χορτοφάγος. Είμαι ένας απλός "φάγος" που τρέφομαι και με κρέας και με χόρτα όπως και οι περισσότεροι από εμάς.

Επίσης όταν καταναλώνω κρέας δεν το κάνω επειδή δεν αγαπώ τα ζώα.

Όταν πάω στο χωριό και μου πει η γιαγιά μου να της σφάξω τίποτα κοτόπουλα και κουνέλια θα το κάνω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ευχαριστιέμαι κιόλας.

Επίσης από ότι διάβασα στο site "vita "που παρέθεσες πολλοί χορτοφάγοι τρώνε ψάρια και θαλασσινά. Από την στιγμή που τα ζώα -βάση επιστημόνων- δεν έχουν ηθική υπόσταση (πέρα από τα δελφίνια που πάνε τώρα να τα ονομάσουν ώς "μη ανθρώπινα όντα" και συμφωνώ σε αυτό), γιατί δηλαδή να μη θεωρείται και η τσιπούρα ως "κρέας" σαν την αγελάδα?

Επίσης στο site που παρέθεσες διάβασα οτι το κρέας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στην διατροφή για να καλυφθούν οι ανάγκες του ανθρώπου σε σίδηρο και βιταμίνη Β12. (http://www.vita.gr/html/ent/021/ent.1021.asp)

Ξέρω και έχω καταλάβει ότι δεν είσαι ενάντια στους ανθρώπους που έχουν τα δικά τους ζώα και και και και αλλά περνάς ένα μήνυμα-άθελα σου μάλλον- το να σταματήσουμε να καταναλώνουμε κρέας για τα "κακόμοιρα τα ζωάκια". Ναι να μειώσουμε τα σαλάμια κτλ-μαζί σου- αλλά όπως και να το κάνουμε το κρέας ήταν, είναι, και θα είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά στην διατροφή του ανθρώπου

Όσο αφορά το γάλα δεν πιστεύω ότι είμαστε "φτιαγμένοι" για να απογαλακτιζόμαστε για αυτό και σε πολλές ιατρικές περιπτώσεις όπου υπάρχουν σοβαρά κατάγματα και χρειάζεται π.χ. σπονδυλοδεσία ο γιατρός το πρώτο πράγμα που σου προτείνει από άποψης διατροφής είναι η κατανάλωση φρέσκου γάλακτος. Είναι must ανεξαρτήτου ηλικίας!!

kounelaki έγραψε:
Εγω θα προτιμουσα οι τεραστιες εκτασεις που καλλιεργουνται για να τραφουν οι αγελαδες να ετρεφαν τα παιδακια του τριτου κοσμου που δεν εχουν ουτε αλευρι να φανε.

Ρομαντικό και χαρακτηρίζει την καλή σου πρόθεση αλλά καθόλου λογικό.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 01, 2010 1:07 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τετ Σεπ 19, 2007 9:07 am
Δημοσ.: 448
Τοποθεσια: Ρέθυμνο
Πραγματικά κουνελάκι μην μπαίνεις σε αυτές τις διαδικασίες γιατί θα μπερδευτείς όσο περνάνε τα χρόνια.
Να σου πω μονάχα κάτι που σου διαφεύγει από την όλη σου σκέψη.
1) Ξέρεις πόσα ζώα σκοτώνονται για να γίνουν "ζουμερές" μπουκίτσες friskies και να φάει η γάτα σου?Η μήπως τρώει και η γάτα χόρτα?
2) Η γιαγιά στο χωριό μεγαλώνει κατσικάκια και κοτούλες αποκλειστικά και μόνο για να τα σφάξει και να τα στείλει στα παιδιά της για να φάνε κρέας χωρίς ορμόνες και φάρμακα (όσο είναι δυνατόν).Δεν τα μεγαλώνει γιατί είναι φιλόζωη.Γιατί την εξαιρείς από τον συλλογισμό σου.
3) Τα θαλασσινά τα περιλαμβάνεις στην διατροφή σου και δεν θεωρείς κανιβαλισμό το να τρώμε γαρίδες και αστακούς που έρχονται στο πιάτο μας ακριβώς όπως ήταν όταν ζούσαν,(με ποδαράκια κεφάλι κλπ)
4)Οι αρρώστιες που αναφέρεις δεν είναι κανόνας σε όλους τους ανθρώπους.Άλλος έχει πρόβλημα και τον πειράζει το γάλα,άλλος τα κουκιά,άλλος τα μανιτάρια κλπ κλπ.Το αν έχει ένας κάποια αλλεργία ή ευαισθησία κάπου (στο γάλα που αναφέρεις) δεν μπορεί να γίνει κανόνας για όλους τους υπόλοιπους.
5) Κάνεις ολόκληρη καμπάνια για τα ζώα και υποβαθμίζεις τους ανθρώπους.Δηλαδή προτιμάς να πάρουμε ένα αδέσποτο στο σπίτι μας ,να το ταίζουμε,να το φροντίζουμε στο ζεστό μας κρεβάτι και από την άλλη μας λες να μην τρώμε κρέας που καταναλώνει σιτηρά για να μεγαλώσει, και να στέλνουμε τα σιτηρά σε ανθρώπους του τρίτου κόσμου.Γιατί αφού σε προβληματίζουν οι φτωχοί του τρίτου κόσμου δεν προτρέπεις όλους εμάς να πάρουμε, και να μεγαλώσουμε, και να σπουδάσουμε ένα φτωχό παιδάκι αντί να ταίζουμε σκυλιά και γατιά?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 01, 2010 4:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

11. Το συμβόλαιο έχει όρους/εγγυήσεις για αντικατάσταση του κουταβιού σε περιπτώσεις δυσπλασίας και άλλων γεννετικών ανωμαλιών.

Και κάτι ακόμα...Το παραπάνω ήταν κάτι που το είδα σε κάποιο άλλο άρθρο σου τυχαία.
Για πες σου σε παρακαλώ εάν το κουτάβι που θα πάρω έχει γεννετικές ανωμαλίες και το επιστρέψω, τι θα το κάνει ο εκτροφέας?
Ένας φιλόζωος επιστρέφει ποτέ κουτάβι πίσω ?

Είναι πάρα πολύ ωραία όλα αυτά που λες περί ζωοφιλίας,ειλικρινά πάρα πολύ ωραία,αλλά επειδή η πραγματικότητα δεν έχει καμμία σχέση εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και λίγο κρεατάκι, και γαλατάκι και αυγουλάκια και αν θέλεις την επόμενη φορά που θα πιάσει κανένα λαγό ο πατέρας μου να σε καλέσω να σου κάνω και το τραπέζι.

Με τα βέγκαν και την χορτοφαγία μην το ψάχνεις και πολύ,αν το καλοσκεφτείς τα άρθρα αυτοαναιρούνται σε διάφορα σημεία.
Τέλος στο βασικότερο που κάνει λάθος το βιντεάκι (και τα άρθρα) είναι στο ότι ο άνθρωπος έχει δόντια παρόμοια με τα χορτοφάγα ζώα γιατί οι κυνόδοντες του, τα νύχια του κλπ είναι τα πιρούνια, τα μαχαίρια,τα όπλα και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να φάει και να κυνηγήσει.Είχα ξεχάσει να στο αναφέρω αυτό.

Η προσκλήση πάντως ισχύει....

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 05, 2010 11:58 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Κυρ Ιούλ 08, 2007 11:33 pm
Δημοσ.: 326
[quote="grigo"]...και αν θέλεις την επόμενη φορά που θα πιάσει κανένα λαγό ο πατέρας μου να σε καλέσω να σου κάνω και το τραπέζι.

Grigo, να έρθω κι εγώ στο τσιμπούσι; Θα σε βοηθήσω και στη συζήτηση που θα γίνει τρώγοντας το λαγό, με πρόσθετα επιχειρήματα.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 2:27 am 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης

Εγγραφη: Σάβ Ιουν 07, 2008 1:39 am
Δημοσ.: 283
paliouras έγραψε:
grigo έγραψε:
...και αν θέλεις την επόμενη φορά που θα πιάσει κανένα λαγό ο πατέρας μου να σε καλέσω να σου κάνω και το τραπέζι.

Grigo, να έρθω κι εγώ στο τσιμπούσι; Θα σε βοηθήσω και στη συζήτηση που θα γίνει τρώγοντας το λαγό, με πρόσθετα επιχειρήματα.

...αν θα είναι στιφάδο ο λαγός, προσφέρομαι να βοηθήσω και εγώ (την ώρα που εσείς θα συζητάτε).

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 3:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Σάβ Φεβ 14, 2009 6:55 pm
Δημοσ.: 445
Τοποθεσια: Γαλλος,Ρεθυμνο-Π.Ηρακλειο,Αθηνα
Antonakis έγραψε:

Καλημέρα :?

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ούτε κρεατοφάγος ούτε χορτοφάγος. Είμαι ένας απλός "φάγος" που τρέφομαι και με κρέας και με χόρτα όπως και οι περισσότεροι από εμάς.

Επίσης όταν καταναλώνω κρέας δεν το κάνω επειδή δεν αγαπώ τα ζώα.

Όταν πάω στο χωριό και μου πει η γιαγιά μου να της σφάξω τίποτα κοτόπουλα και κουνέλια θα το κάνω χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ευχαριστιέμαι κιόλας.

Επίσης από ότι διάβασα στο site "vita "που παρέθεσες πολλοί χορτοφάγοι τρώνε ψάρια και θαλασσινά. Από την στιγμή που τα ζώα -βάση επιστημόνων- δεν έχουν ηθική υπόσταση (πέρα από τα δελφίνια που πάνε τώρα να τα ονομάσουν ώς "μη ανθρώπινα όντα" και συμφωνώ σε αυτό), γιατί δηλαδή να μη θεωρείται και η τσιπούρα ως "κρέας" σαν την αγελάδα?

Επίσης στο site που παρέθεσες διάβασα οτι το κρέας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ στην διατροφή για να καλυφθούν οι ανάγκες του ανθρώπου σε σίδηρο και βιταμίνη Β12. (http://www.vita.gr/html/ent/021/ent.1021.asp)

Ξέρω και έχω καταλάβει ότι δεν είσαι ενάντια στους ανθρώπους που έχουν τα δικά τους ζώα και και και και αλλά περνάς ένα μήνυμα-άθελα σου μάλλον- το να σταματήσουμε να καταναλώνουμε κρέας για τα "κακόμοιρα τα ζωάκια". Ναι να μειώσουμε τα σαλάμια κτλ-μαζί σου- αλλά όπως και να το κάνουμε το κρέας ήταν, είναι, και θα είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά στην διατροφή του ανθρώπου

Όσο αφορά το γάλα δεν πιστεύω ότι είμαστε "φτιαγμένοι" για να απογαλακτιζόμαστε για αυτό και σε πολλές ιατρικές περιπτώσεις όπου υπάρχουν σοβαρά κατάγματα και χρειάζεται π.χ. σπονδυλοδεσία ο γιατρός το πρώτο πράγμα που σου προτείνει από άποψης διατροφής είναι η κατανάλωση φρέσκου γάλακτος. Είναι must ανεξαρτήτου ηλικίας!!

Καταρχην,ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι στην κριση του αν θα πιστεψει τον ταδε γιατρο ή τον δεινα.Γιατι ακομη και οι γιατροι διαφωνουν σε πολλα.
Λες οτι τα ζωα δεν εχουν ηθικη υποσταση...Τι ακριβως εννοεις με αυτο?Εμενα με αφορα το αν πονανε οπως εγω,αν νιωθουν τη χαρα και τη λυπη,την εγκαταλειψη ή τη φροντιδα και να θελουν και εχουν το δικαιωμα να ζησουν κι αυτα οπως κι εγω!Αν κοψω το δικο σου το λαιμο πολυ πιθανον να πονεσεις το ιδιο οπως θα πονεσει και το αρνακι,σωστα?

Γιαυτο που ειπες για τα θαλασσινα εχω να σου πω οτι οι καθαροι χορτοφαγοι δεν τρωνε ουτε ψαρια,ουτε θαλασσινα,ουτε αυγα.Απο κει και περα υπαρχουν και σταδια και υποκατηγοριες.Δεν μπορουνε ολοι να κοψουνε τα παντα.

Το οτι σφαζεις ζωα εσυ δε σημαινει οτι μπορουν να το κανουν και ολοι.Αν επρεπε ολοι να σφαξουμε το ζωο που θα φαμε,πιστεψε με,θα υπηρχαν πολλοι περισσοτεροι vegan στον κοσμο.Αλλα το πιο "ανωδινο" ειναι να πληρωνουμε αλλους να το κανουν για μας και μαλιστα να τα καλουπωνουν σε μορφες που καθολου δεν θυμιζουν απο που προηλθαν οπως π.χ. σαλαμακι και μπιφτεκακι.Και μαλιστα,εκνευριζομαι αφανταστα οταν βλεπω διαφημισεις αλλαντικων να δειχνουν την αγελαδιτσα και το γουρουνακι να μας κλεινει το ματι και να μιλαει χαρουμενα για να προσελκυσουν τα μικρα παιδια κι εμας να το αγορασουμε!Δηλαδη ποσο πληση εγκεφαλου και χαζους μας κανουνε?Ειναι δυνατον να ειναι χαρουμενο το μοσχαρακι-αυτο το υπεροχο και καλοκαγαθο ζωο-που κομματιαστικε με τοσο πονο για ευχαριστησει το στομαχι μας?

Τι να πω...μαλλον εγω τα βλεπω πολυ αλλιως απο τους υπολοιπους ανθρωπους.Ολα ειναι στο μυαλο μας τελικα.Αλλοι οταν βλεπουν μια μπριτζολα λιγουρευονται και αλλοι βλεπουν ενα ζωο που βασανιστηκε σε ολη του τη ζωη σε ενα κλουβι μεχρι που αφαχτηκε με πονο.

Δεν ξερω τι μηνυμα περναω,αλλα δεν ειμαι εγω που θα πω σε κανεναν τι θα τρωει.Αυτες ειναι οι προσωπικες μου σκεψεις...Αλλα νομιζω οτι θα εκανε πολυ καλο σε ολους αν ελαττωναμε το κρεας και οχι να τρωμε καθε μερα.Ας σκεφτουμε και τη δικη μας υγεια!Και θα ηταν ακομη καλυτερα αν σκεφτομασταν που θα δωσουμε τα λεφτα μας.Γιατι να μην παρω ενα κοτοπουλο απο το χωριο,απο καποιον που εχει τα ζωα του σε κοτετσι που ζουνε τουλαχιστον καλα και που ξερω και τι τρωω στην τελικη,απ'το να αγορασω ενα κοτοπουλο του σουπερ μαρκετ και να δωσω τα λεφτα μου σε καποιον που εχει τα ζωα στοιβαγμενα σε κλουβια,που τα ταιζει ενας θεος ξερει τι,και τα βασανιζει αλυπητα κιολας?

Aυτο ειναι ενα πολυ εξυπνο βιντεακι της PETA το "τι θα γινοταν αν το γουρουνι εκανε "γαβ"!
http://www.youtube.com/watch?v=-NSAqgylrvM

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 4:11 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

grigo έγραψε:
Πραγματικά κουνελάκι μην μπαίνεις σε αυτές τις διαδικασίες γιατί θα μπερδευτείς όσο περνάνε τα χρόνια.
Να σου πω μονάχα κάτι που σου διαφεύγει από την όλη σου σκέψη.
1) Ξέρεις πόσα ζώα σκοτώνονται για να γίνουν "ζουμερές" μπουκίτσες friskies και να φάει η γάτα σου?Η μήπως τρώει και η γάτα χόρτα?

Η γατα ειναι καθαρα σαρκοφαγο ζωο.Ταισε μια γατα με φασολαδα,φασολακια και ρυζι για ενα μηνα και αν βγαλει το μηνα θα ειναι θαυμα!Κανε κι εσυ το ιδιο για ενα μηνα και πες μου ποσο αναλαφρος και πιο υγιης θα νιωθεις!
Τι συγκρινεις τωρα!Και για να ξερεις,κανενα ζωο δε σκοτωνεται για να γινει κροκετα για ζωα.Οι κροκετες(οι φρισκιες τουλαχιστον και οι whiskas) προερχονται απο υποπροιοντα ζωα των σφαγειων και οτι γενικα δεν καταναλωνεται απο τους ανθρωπους,οπως καποια καφαλια ζωων,αρρωστα ζωα,τραυματισμενα ζωα,εμβρυα,εντοστια κτλ αλεθονται μαζι με κοκκαλα πολλες φορες,μπαινουν στον εξωθητη και ψηνονται σε μαγαλη θεμοκρασια στον ατμο.Επειτα η ζυμη παιρνει τη μορφη που εχουν και ψεκαζονται συνηθως με λιπος και συστατικα που θα το κανουν πιο ευγεστο.
Για να μην μακρυγορησω λοιπον :-D ,με το ρυθμο που σφαζονται τα ζωα στις φαρμες ανα δεπτερολεπτο για να καταναλωθουν απο τον ανθρωπο,μενει υλικο και περισσευει κιολας για τα κατοικιδια.Αν πουμε ομως για τις καλης ποιοτητας τροφες,που τις αγοραζουμε απο το κτηνιατρειο και οχι τα φθηνιαρικα απο το σουπερ μαρκετ,αυτες ευτυχως και απ'οσο γραφουν στα συστατικα τους δεν περιεχουν υποπροιοντα και σιτηρα :evil: αλλα κρεας οπως αυτο που τρωμε εμεις.

grigo έγραψε:
4)Οι αρρώστιες που αναφέρεις δεν είναι κανόνας σε όλους τους ανθρώπους.Άλλος έχει πρόβλημα και τον πειράζει το γάλα,άλλος τα κουκιά,άλλος τα μανιτάρια κλπ κλπ.Το αν έχει ένας κάποια αλλεργία ή ευαισθησία κάπου (στο γάλα που αναφέρεις) δεν μπορεί να γίνει κανόνας για όλους τους υπόλοιπους.

Συμφωνω.Αλλα δυσανεξια στη λακτοζη εχει σχεδον το 35% του πληθισμου,καθολου μικρο ποσοστο...Επισης οι ασθενεις αυτες θα γινουν κανονας αν ολοι αρχισουμε και τρωμε κρεας καθε μερα.Γιατι αυξανονται τα κρουσματα στις ΗΠΑ που το χαμπουκερακι εγινε το πρωινο τους?Και γιατι παλια δεν εβλεπες τοσα παχυσαρκα παιδια στα σχολεια?

5) Κάνεις ολόκληρη καμπάνια για τα ζώα και υποβαθμίζεις τους ανθρώπους.Δηλαδή προτιμάς να πάρουμε ένα αδέσποτο στο σπίτι μας ,να το ταίζουμε,να το φροντίζουμε στο ζεστό μας κρεβάτι και από την άλλη μας λες να μην τρώμε κρέας που καταναλώνει σιτηρά για να μεγαλώσει, και να στέλνουμε τα σιτηρά σε ανθρώπους του τρίτου κόσμου.Γιατί αφού σε προβληματίζουν οι φτωχοί του τρίτου κόσμου δεν προτρέπεις όλους εμάς να πάρουμε, και να μεγαλώσουμε, και να σπουδάσουμε ένα φτωχό παιδάκι αντί να ταίζουμε σκυλιά και γατιά?[/quote]
Εδω κανεις ενα μεγαλο λαθος που το κανουνε πολλοι οταν μιλανε σε φιλοζωους σαν εμενα. Το να ειναι καποιος φιλοζωος δε σημαινει οτι ειναι και φιλανθρωπος.Δεν καταλαβαινω απο που βγαινει αυτος ο συλλογισμος και πολλοι με ρωτανε γιατι επελεξα να βοηθαω ζωακια αντι για παιδακια.Ειναι δυο ασχετα πραγματα μεταξυ τους και δεν συμπορευονται απαραιτητα.
Παρολα αυτα,ενας ανθρωπος που εχει τετοιου ειδους ευαισθησιες δεν μπορει να μην τον προβληματιζουν και αλλα.Γιαυτο συνηθως καποιος που ειναι φιλοζωος ειναι και οικολογος και φιλανθρωπος και φυσιολατρης και τουμπαλιν.
Εγω προσωπικα το ιδιο θα βοηθησω ενα παιδακι που εχει αναγκη και πιστευω οτι κανω κατι και γι'αυτα.Αλλα δεν επελεξα να παω στο Χαμογελο του Παιδιου,επελαξα την ταδε Φιλοζωικη ή να δρω μονη μου.Ο καθενας κατι εχει,αλλος φιλοζωια,αλλος οικολογια,αλλος τα παιδακια. Αλιμονο σ'αυτους που δεν εχουν κανενα ειδος ευαισθησιας,εχουν ενα καναπε και δεν προσπαθουν με κανενα τροπο ν'αλλαξανουνε τον κοσμο!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 7:23 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

Aφιερωμενο! http://www.youtube.com/watch?v=W0a7KW2u ... re=related
:pr: :pr: :pr: :pr:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 23, 2010 8:51 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

Κουνελάκι με τις συγκεκριμμένες κοπέλες του σποτ δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να κάνεις καλύτερο σεξ....χαχαχαχαχαα!!!!!

Και οφτό να φας μια χαρά λειτουργεί....

Όσο για τους υπόλοιπους αν καταφέρετε να δοκιμάσει μία μπουκιά λαγό το κουνελάκι δώρο ένας ολόκληρος στον καθένα σας.....να σας δω αν είστε μάγκες.....χαχαχαχαχαχαχα

φιλικά πάντα ....grigo!!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 23, 2010 9:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

grigo έγραψε:
Κουνελάκι με τις συγκεκριμμένες κοπέλες του σποτ δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να κάνεις καλύτερο σεξ....χαχαχαχαχαα!!!!!

Και οφτό να φας μια χαρά λειτουργεί....

Όσο για τους υπόλοιπους αν καταφέρετε να δοκιμάσει μία μπουκιά λαγό το κουνελάκι δώρο ένας ολόκληρος στον καθένα σας.....να σας δω αν είστε μάγκες.....χαχαχαχαχαχαχα

φιλικά πάντα ....grigo!!!!

Με αυτη την προσφορα δεν προκειται να φαω αφου θα πεθανουν κι αλλοι που θα πανε..δωρακι! :sad:
Καλα περα απ'την πλακα πιστευεις οτι δεν εχω φαει(κουνελι οχι λαγο...)?Και ειναι και νοστιμο.Δεν ειναι θεμα γευσης ομως θεμα ιδεολογιας ειναι και πλεον δεν σημαινει οτι αμα εισαι χορτοφαγος στερεισαι γευση!Μεχρι και χορτοφαγικο παστιτσιο μπορεις να φτιαξεις!
Δες αυτα τα βιντεο
http://www.youtube.com/watch?v=XKGYVmYtLe0
http://www.youtube.com/watch?v=GnsdJmyyNgg

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 23, 2010 10:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

Είμαι σίγουρος ότι έχεις φάει,σοβαρά τώρα....
Πάντως καμμία σχέση ο λαγός με το κουνέλι...πολύ καλύτερος ο λαγός άμα ξέρεις να το ψήσεις (σαν την μάνα μου)...Έτσι palioura???xaxaxaxa!!!!

Τελικά πιστεύω ότι είσαι σαδίστρια....Το ξέρεις κυρία μου ότι με την δήλωση σου αυτή ήταν σαν να έφτασαν οι πηρουνιές με τον λαγό περιτριγυρισμένο από κρεμμύδια (Τα λέω καλά palioura?) στο στόμα του palioura και του sarakinou και... "πουφ" να εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα σύννεφο καπνού....
Δεν ντρέπεσαι να βασανίζεις έτσι τους ανθρώπους...????

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 23, 2010 10:26 pm 
Χωρίς σύνδεση
Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Πέμ Σεπ 20, 2007 8:49 pm
Δημοσ.: 812
Ρε παιδιά έχω μια απορία !!
Λαγός σόγιας υπάρχει;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 24, 2010 10:00 am 
Χωρίς σύνδεση
Αντιδήμαρχος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Μαρ 05, 2007 1:45 am
Δημοσ.: 1233
Τοποθεσια: Αθήνα
kounelaki έγραψε:
Οι κροκετες(οι φρισκιες τουλαχιστον και οι whiskas) προερχονται απο υποπροιοντα ζωα των σφαγειων και οτι γενικα δεν καταναλωνεται απο τους ανθρωπους,οπως καποια καφαλια ζωων,αρρωστα ζωα,τραυματισμενα ζωα,εμβρυα,εντοστια κτλ αλεθονται μαζι με κοκκαλα πολλες φορες,μπαινουν στον εξωθητη και ψηνονται σε μαγαλη θεμοκρασια στον ατμο.Επειτα η ζυμη παιρνει τη μορφη που εχουν και ψεκαζονται συνηθως με λιπος και συστατικα που θα το κανουν πιο ευγεστο.

Δηλαδή ότι τρώμε και στα MacDonald's, Goody's, Wendy's και λοιπά επώνυμα ή ανώνυμα ταχυφαγεία. Και πολλά από αυτά τα αγοράζουμε και στα σούπερ μάρκετ με τη μορφή αλλαντικών.

Αυτό νομίζω κουνελάκι απαντάει στην απορία σου
kounelaki έγραψε:
Γιατι αυξανονται τα κρουσματα στις ΗΠΑ που το χαμπουκερακι εγινε το πρωινο τους?Και γιατι παλια δεν εβλεπες τοσα παχυσαρκα παιδια στα σχολεια?

Το ότι έχουμε φτάσει στην υπερβολή και (στις δυτικές κοινωνίες) στον άκρατο καταναλωτισμό δε σημαίνει ότι η με μέτρο κατανάλωση όλων των τροφών (δηλαδή των προϊόντων που, όπως λέει και το όνομά τους, προορίζεται για να μας θρέψουν) είναι κακή ή ανήθικη ή οτιδήποτε άλλο. Τα αλλαντικά (τουλάχιστον η πλειοψηφία αυτών, γιατί υπάρχουν και (ελάχιστες) βιομηχανίες που η πρώτη τους ύλη είναι ποιοτική και χωρίς πρόσθετα) στη μορφή που τα προσλαμβάνουμε σήμερα δεν είναι τροφή, τουλάχιστον κατάλληλη για τον άνθρωπο. Και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα της διατάραξης της τροφικής μας αλυσίδας που έχει συντελεστεί στο βωμό του κέρδους για τις μεγάλες βιομηχανίες οι οποίες και την υγεία μας καταστρέφουν (τα αποτελέσματα τα βλέπουμε δυστυχώς σήμερα παντού γύρω μας) και το περιβάλλον. Ο άνθρωπος τόσες χιλιετίες καταναλώνει κρέας και μάλιστα τα παλιότερα χρόνια (σε ορισμένες κοινωνίες ακόμα και σήμερα) οι άνθρωποι δεν είχαν την πολυτέλεια να αντικαταστήσουν το κρέας του κυνηγιού ούτε με σπιρουλίνα ούτε με τόφου (τι είναι αυτό; Πρώτη φορά το ακούω). Σαφώς και θα μπορούσαμε όλοι μας να επιβιώσαμε αν καταναλώναμε λιγότερο κρέας (ή καθόλου, όσοι έχουμε την πολυτέλεια να προσλάβουμε τα πολύτιμα συστατικά του από υποκατάστατα αγαθά) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όσοι επιλέγουμε ή αναγκαζόμαστε να το καταναλώσουμε είμαστε και ανήθικοι. Μάλλον kounelaki θα πρέπει να στρέψεις τα βέλη σου στις βιομηχανίες παραγωγής και διακίνησης και στις αλυσίδες έτοιμου φαγητού καθώς και στην παγκόσμια βιομηχανία μάρκετινγκ που μας έχει πείσει για την ωφελιμότητα της κατανάλωσης τέτοιων προϊόντων και μας έχει δημιουργήσει πλαστές ανάγκες, παρά σε όλους εμάς που είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Και κάτι ακόμα: αν ξέραμε με απόλυτη βεβαιότητα τι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας και τι όχι δεν θα υποφέραμε σήμερα από ασθένειες όπως ο καρκίνος (αν και, κατά τη γνώμη μου, μάλλον δεν ξέρουμε τι τρώμε, τι πίνουμε και τι αναπνέουμε και αν το ξέραμε θα απέχαμε από πολλά και θα γινόμασταν όλοι γιαγιάδες και παππούδες με μια μίνι-φάρμα).

rigoletto έγραψε:
Ρε παιδιά έχω μια απορία !!
Λαγός σόγιας υπάρχει;

Εσύ να τα αφήσεις αυτά. Ακόμα περιμένω το κουνέλι/λαγό που μου έχεις υποσχεθεί από το χωριό σου!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 24, 2010 10:24 am 
Χωρίς σύνδεση
Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Πέμ Σεπ 20, 2007 8:49 pm
Δημοσ.: 812
Ε τώρα τα φύτεψα. Μόλις τα μαζέψω θα σου στείλω.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 24, 2010 3:47 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργός Πολίτης
Άβαταρ μέλους

marita έγραψε:

Το ότι έχουμε φτάσει στην υπερβολή και (στις δυτικές κοινωνίες) στον άκρατο καταναλωτισμό δε σημαίνει ότι η με μέτρο κατανάλωση όλων των τροφών (δηλαδή των προϊόντων που, όπως λέει και το όνομά τους, προορίζεται για να μας θρέψουν) είναι κακή ή ανήθικη ή οτιδήποτε άλλο.

H ηθικη του καθενος διαφερει απο την ηθικη του αλλου.Για μενα μπορει να ειναι,για αλλους οχι.Ειδικα στα θεματα των ζωων επειδη πιστευεται απο πολλους οτι δεν εχουν ψυχη-"ζωο ειναι δεν εχει αναγκη"- γινονται τα μεγαλυτερα εγκληματα.(το να βασανισεις ενα ζωο ή να το σκοτωσεις χωρις κανενα λογο μονο επειδη γερασε και δεν κανει καλα τη δουλεια του ο σκλαβος σου ή να το παρεις και αφου εξαρταται 100% απο σενα να το παρατησεις στο δρομο για μενα ειναι εγκλημα!).

marita έγραψε:
Ο άνθρωπος τόσες χιλιετίες καταναλώνει κρέας και μάλιστα τα παλιότερα χρόνια (σε ορισμένες κοινωνίες ακόμα και σήμερα) οι άνθρωποι δεν είχαν την πολυτέλεια να αντικαταστήσουν το κρέας του κυνηγιού ούτε με σπιρουλίνα ούτε με τόφου (τι είναι αυτό; Πρώτη φορά το ακούω).

Αυτο ειναι το τοφου http://www.vita.gr/html/ent/475/ent.2475.asp

marita έγραψε:
Σαφώς και θα μπορούσαμε όλοι μας να επιβιώσαμε αν καταναλώναμε λιγότερο κρέας (ή καθόλου, όσοι έχουμε την πολυτέλεια να προσλάβουμε τα πολύτιμα συστατικά του από υποκατάστατα αγαθά) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όσοι επιλέγουμε ή αναγκαζόμαστε να το καταναλώσουμε είμαστε και ανήθικοι.
Το τι ειναι ηθικο οπως ξαναειπα ειναι μεγαλο κεφαλαιο...Κανεις δε σε αναγκαζει να καταναλωσεις κρεας ή το αντιθετο.Το θεμα ειναι οτι πολυς κοσμος ειναι σιγουρα ανενημερωτος και ομως υποστηριζει το να τρωει κρεας απο μεγαλες βιομηχανιες.Αληθεια εχεις δει το earthlings? http://kdoul-ecology.blogspot.com/2009/ ... itles.html Σε παρακαλω δες το.

marita έγραψε:
Μάλλον kounelaki θα πρέπει να στρέψεις τα βέλη σου στις βιομηχανίες παραγωγής και διακίνησης και στις αλυσίδες έτοιμου φαγητού καθώς και στην παγκόσμια βιομηχανία μάρκετινγκ που μας έχει πείσει για την ωφελιμότητα της κατανάλωσης τέτοιων προϊόντων και μας έχει δημιουργήσει πλαστές ανάγκες, παρά σε όλους εμάς που είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας.

Τα βελη μου εκει στρεφονται,γιαυτο και ειπα πολλες φορες οτι αν θελεις να φας κρεας μπορεις να το παρεις απο το χωριο,απο καποιον με τη μικρη του φαρμα που και θα ξερεις τι τρως και αυτη η κοτα εχει ζησει-οσο εζησε χωρις βασανισμο και οχι κλεισμενη σε κλουβι στοιβαγμενη με αλλες 4 με κομμενα ραμφη για να μην τσιμπησει ή μια την αλλην χωρις να εχει πατησει ποτε το χωμα του εδαφους ή να εχει δει τον ηλιο.Πολλους βεβαια δε τους νοιαζει.Και τι ειναι η κοτα θα πουν,τι με νοιαζει εμενα ας τη γδαρουν και ζωντανη,ας την πατανε κατω με τα ποδια τους,εγω να χορτασω την κοιλαρα μου θελω!Αν ομως αποδεχτουμε τετοιες πρακτικες προς τους αδυνατους (γιατι αυτο ειμαστε ολοι,ειδο-ρατσιστες),αν λεω ειναι ηθικα αποδεκτο να σκοτωνονται συναισθανομενα πλασματα πιο αδυναμα απο εμας για την ευχαριστηση μας(με το προσχημα οτι δεν καταλαβαινουν γιατι δεν εχουν τοσο ανεπτυγμενο εγκεφαλο με εμας),τοτε γιατι να μην ειναι ηθικα αποδεκτο να βασανιζονται ή να σκοτωνονται νοητικα αναπηρα παιδακια για την ευχαριστηση ή την αναγκη μας?[/quote]

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 38 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  

Ρέθυμνο GOODnet.gr forum - φόρουμ συζητήσεων & ανταλλαγής απόψεων Ρεθύμνου Κρήτης.

Θέματα φόρουμ: Γενικά προβλήματα, παράπονα, ιδέες, προτάσεις, γεγονότα, σχόλια, δρώμενα, νέα, ειδήσεις & ανακοινώσεις που αφορούν το Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο & την Κρήτη γενικότερα.
Συζητήσεις για την κοινωνία, εκπαίδευση, τουρισμό, αγροτικά, κτηνοτροφικά, οικονομία, αγορά, καταστήματα, μικρές αγγελίες, αγορές, πωλήσεις, ενοικιάσεις, πολιτική, οικολογία, περιβάλλον, επιστήμη & τεχνολογία, σπορ, αθλήματα, αθλητισμός, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϊ, υγρό στοίβο, πόλο, ανακύκλωση, μόλυνση & προστασία του περιβάλλοντος, φύση, βιολογικά & παραδοσιακά τρόφιμα, τεχνολογικά & επιστημονικά θέματα, Σχόλια & παρατηρήσεις για την Πολιτική ζωή, Πολιτικούς, πολιτικά δρώμενα ρεθύμνου κρήτης. οικονομία, ευκαιρίες, Πουλάω, αγοράζω, ενοικιάζω, ψάχνω ή προσφέρω εργασία, ευκαιρίες καριέρας & δουλειάς, ανταλλάζω, συλλέγω καινούργια μεταχειρισμένα Ρέθυμνο, Κρήτη Ελλάδα, κίνδυνοι τοπικής περιφεριακής κρητικής ανάπτυξης, επενδύσεις, τοπική αγορά & οικονομική δραστηριότητα, Τοπικά Κοινωνικά προβλήματα, προκαταλήψεις, ήθη και έθιμα, πολιτιστικά & πολιτισμικά νέα, κοινωνική & πολιτιστική δράση, ομάδες πολιτών, ομάδες άσκησης κοινωνικής πίεσης, εκδηλώσεις, πολιτισμική δημιουργία & κριτική. Εκπαιδευτικά & μορφωτικά θέματα, προβλήματα, ιδέες, δράση & δυνατότητες βαθμίδες Εκπαίδευσης.

GOODnet.gr - η πύλη του Ρεθύμνου στο διαδίκτυο.