Η αλήθεια είναι οτι έχουμε χάσει την μπάλα λιγάκι με τις δημόσιες υπηρεσίες...
Το θέμα είναι οτι αυτή η συμπεριφορά είναι αποδεκτή στις περισσότερες από αυτές....
Αντίθετα σε όλες τις ιδιωτικές εταιρίες ή γραφεία πάει ανάποδα!
Αν ένας/μια δημόσιος υπάλληλος έρθει στο δικό σου ιδωτικό γραφείο Γαβριήλ για δουλειά και εσύ του/της πεις:
''Περίμενε να τελειώσω τον καφέ μου και το τσιγάρο μου''

(έχει συμβεί άπειρες φορές σε υπηρεσίες)...τί θα έκανε? Δεν θα έλεγε περίπου τα εξής: ''Δε φτάνει που θέλω να σου δώσω τα ωραία μου λεφτά και εσύ με αγνοείς? Αντε γειά!'':nerv:
Και εκεί νομίζω οτι είναι το πρόβλημα κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι νομίζουν οτι δεν τους πληρώνει ο κάθε ένας από εμας που πηγαίνει σε αυτούς για τη δουλειά του, επειδή δεν βγάζουμε εκείνη την ώρα τα λεφτά από την τσέπη να τους τα δώσουμε. Αυτούς τους πληρώνει το κράτος....αλλά από ποιανού την τσέπη?
Βέβαια το άλλο θέμα είναι οτι δεν υπάρχει ούτε στο παραμικρό έλεγχος για την ποιότητα, ποσότητα, παραγωγικότητα κτλ των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο 'μηχανισμός' είναι τόσο καλά σχεδιασμένος ώστε να ζούν οι περισσότεροι στη σιγουριά του ''ότι και να κάνω είμαι μόνιμος!''.
Πηγαίνετε όμως υπάλληλοι σε μια ιδιωτική εταιρία και αν δεν πιάσετε τους στόχους και τα νούμερα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να δείτε πόσο γρήγορα έρχεται η αντικατάσταση! Και η ουρά της αναμονής είναι τεράστια!
Προσωπικά δεν νομίζω οτι θα γίνει κάτι με τα ΚΕΠ τώρα...Άντε και έγινε μια καταγγελία για κάποιο υπάλληλο...μετά τι? Θα του κοπεί απλά το 'δικαίωμα' για βόλτα στη λαική εν ώρα δουλειάς ή θα τον στείλουν κατευθείαν στο πειθαρχικό? Μετά από πόσες καταγγελίες για το ίδιο άτομο θα γίνεται κάτι? Αναφέρονται αυτά πουθενά στην ανακοίνωση?
Έδώ πρέπει να υπάρξει έλεγχος από έναν αρκετά τρομαχτικό μπαμπούλα για να γίνει κάτι!!