ΡΕΘΥΜΝΟ

«Η δημιουργία θέλει περισσότερο κόπο από την φθορά»

07-12-2017 16:36
«Η δημιουργία θέλει περισσότερο κόπο από την φθορά»

Με αυτή τη ρήση ξεκίνησε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης τη συνεργασία του με τους μικρούς μαθητές του Δ1 Τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου που τον επισκέφθηκαν σήμερα (7/12/17), στο Δημαρχείο, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο δάσκαλο τους κ. Λευτέρη Βογιατζιδάκη.

Οι μαθητές ήρθαν καλά οργανωμένοι, με μελετημένα θέματα προς συζήτηση και αιτήματα τα οποία κατέθεσαν στο Δήμαρχο γραπτώς τόσο σε προσωπικές, επώνυμες επιστολές όσο και ως ομάδα, σε μια χειροποίητη, πολύχρωμη κατασκευή η οποία περιείχε μηνύματα που έγραψαν τα παιδιά με τις υποχρεώσεις, τους τομείς μέριμνας του Δημάρχου και το εν γένει έργο που εκτιμούν ότι προσφέρει στην πόλη.

Η επικοινωνία του Δημάρχου με τους μικρούς μαθητές εξελίχθηκε σε πολλά κι ενδιαφέροντα θεματικά πεδία όπως το περιβάλλον, η καθαριότητα, οι ανάγκες της πόλης σε έργα υποδομής, η σημερινή εικόνα του Ρεθύμνου αλλά και ειδικότερα θέματα όπως η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αρμοδιότητες ενός Δημάρχου ενώ δεν έλειψαν και πιο προσωπικές ερωτήσεις εκ μέρους των παιδιών όπως το καθημερινό ωράριο εργασίας του Δημάρχου, αν του αρέσει η δουλειά που κάνει, αν είναι εύκολη, αν κουράζεται κλπ.

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες τις απορίες των παιδιών και τα προέτρεψε να σέβονται το σχολείο τους και την πόλη που ζουν, όχι μόνον σε επίπεδο προστασίας των χώρων που κινούνται από φθορές αλλά και σε επίπεδο συναισθηματικό γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο Δήμος λειτουργεί όπως μια οικογένεια. Κι όπως τα ενήλικα μέλη μιας οικογένειας, οι γονείς οι παππούδες και οι γιαγιάδες φροντίζουν τα παιδιά τους κι έχουν ευθύνη απέναντι τους έτσι και ο Δήμος μεριμνά για τις ανάγκες όλων των μελών του σε πολύ βασικούς τομείς ώστε η ποιότητα της ζωής τους να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερη. Όμως, όπως για να λειτουργήσει μια οικογένεια σωστά, προϋποτίθεται προσπάθεια, αγάπη κι ενδιαφέρον απ’ όλα τα μέλη της έτσι κι ο Δήμος είναι πιο αποτελεσματικός και προσφέρει περισσότερα στους πολίτες του αν και οι ίδιοι νοιάζονται, σέβονται και συμμετέχουν όσο πιο ενεργά μπορούν στο έργο του».

Τα παιδιά δήλωσαν ικανοποιημένα από την όψη που έχει αποκτήσει η πόλη, από το σχολείο τους κι από την προοπτική της ανέγερσης νέου Δημοτικού σχολείου στο Ατσιπόπουλο το οποίο όπως φαίνεται θα προλάβουν να εγκαινιάσουν ως μαθητές. Έχοντας μάλιστα μόλις ολοκληρώσει τη βόλτα τους στην παιδική χαρά του Δημοτικού Κήπου, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την υποδομή και με χαρά άκουσαν τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Λελεδάκη Δημήτρη που παρευρέθηκε στη συνάντηση μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Αγριμάκη Νίκο, να τους ενημερώνει για την προγραμματισμένη στο άμεσο μέλλον κατασκευή 7-8 νέων, σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών στο Ρέθυμνο που θα τεθούν στη διάθεση τους για παιχνίδι και ψυχαγωγία.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτησή τους με το Δήμαρχο με θέματα λογοτεχνίας και κινηματογράφου, οι μαθητές της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου έψαλλαν στο Δήμαρχο τα κάλαντα των Χριστουγέννων και δέχθηκαν το συμβολικό του δώρο με τις γκραβούρες του Ρεθύμνου για το σχολείο τους.

Από το Δήμο

Γνώμες

One man show
Της Μαργαρίτας Γερούκη
Όπου φτωχός και η μοίρα του
Κώστας Ν. Πολυχρονάκης
Η επίσκεψη Ερντογάν με τη ματιά του Καζαντζάκη…
Tου Νικολάου Ξυπολυτά
Έλληνες αεί ήσαν και αεί έσται Α΄

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «ξωτικά» ετοιμάζουν πυρετωδώς την «Παιχνιδοχώρα»

Τα «ξωτικά» ετοιμάζουν πυρετωδώς την «Παιχνιδοχώρα»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Συλλήψεις για παράνομο τζόγο

Συλλήψεις για παράνομο τζόγο

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ρέθυμνο, πέντε άτομα, από 26 έως 55 ετών για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Παράταση για το ωράριο μουσικής υπό προϋποθέσεις

Παράταση για το ωράριο μουσικής υπό προϋποθέσεις

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Πρόγραμμα εγκατάστασης ειδικού εξοπλισμού για την πρόσβαση των Ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα

Πρόγραμμα εγκατάστασης ειδικού εξοπλισμού για την πρόσβαση των Ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

«Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους»

«Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε «επιφυλακή» το κίνημα κατά των Bιομηχανικών ΑΠΕ

Σε «επιφυλακή» το κίνημα κατά των Bιομηχανικών ΑΠΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠEIΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΟΓΛΑΒΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΥΡΟΥΠΑ ΤΟΥ Δ. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Scrap-crafts.gr

Υλικά Χειροτεχνίας, Κατασκευών, Υλικά Γάμου / Βάπτισης, Υλικά Διακόσμησης, Υλικά Κοσμημάτων, Υλικά Συσκευασίας.

Γυμνάσιο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σχολικά νέα, εργασίες & projects μαθητών, προκηρύξεις.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Coolholidays.gr Rethymno

Rethymno Excursions, Rent a Car, Activities in Rethymno, Crete. Airplane & Boat tickets in Rethymno. Money Exchange, Accommodation

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Άρης Ευστράτιος, Ευστράτης, Ευστρατάς, Στρατάς, Στρατής, Στράτος, Ευστρατία, Ευστρατούλα, Στρατούλα, Στράτα Ιουβενάλιος, Ιουβεναλία, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης Λουκάς, Λουκία, Λουκίτσα