ΓΝΩΜΕΣ

«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας»

05-02-2019 17:15
Σήφης Σπαντιδάκης
«Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας»

Μία επιστολή αγανάκτησης έστειλε στην Κρητική Επιθεώρηση ο συμπολίτης φαρμακοποιός, Σήφης Σπαντιδάκης με αφορμή την καταγραφή συνθημάτων στους τοίχους του 3ου Γενικού Λυκείου – Γυμνασίου, αλλά εκφράζοντας την αγωνία του για την συνολική εικόνα της πόλης.
«Kύριε Διευθυντά
Η για μία ακόμα φορά παρακμιακή εικόνα στους τοίχους της πόλης, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι τοίχοι εκπαιδευτικού ιδρύματος, μας καλεί να εξεγερθούμε και να δηλώσουμε σαν πολίτες ότι, ναι, δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, από τον οποιονδήποτε.
Πέρα από την αισθητική, που προφανώς είναι θέμα σε κάποιο βαθμό υποκειμενική, μιας και υποκειμενική είναι η επιλογή κάποιων να προτιμούν να περιφέρονται στους δρόμους πόλεων της υποσαχάριας Αφρικής ή της πρωτεύουσας Καμπούλ,παρά σε μια πόλη καθαρή και νοικοκυρεμένη όπως μπορεί να είναι η πόλη μας,εγείρεται και κάποιο άλλο θέμα που είναι εξίσου σοβαρό. Είναι το οικονομικό θέμα.
Οι πολίτες αυτής της πόλης μέσω των τελών που αγόγγυστα ή όχι καταβάλουν στον Δήμο χρηματοδοτούν την καθαριότητα και την συντήρηση των χώρων αρμοδιότητας του Δήμου. Αυτοί λοιπόν οι πολίτες απαιτούν από την Δημοτική αρχή την οποία επιλέγουν να τους σεβαστεί και να προχωρήσει στην δημιουργία ενός μηχανισμού ανταποδοτικότητας εις όσον αφορά την προξενούμενη από πολίτες της πόλης φθοράς της Δημοτικής περιουσίας.
Ο μηχανισμός αυτός προφανώς θα απαιτήσει την τοποθέτηση καμερών καταγραφής σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι κάμερες αυτές θα παίζουν και ρόλο αποτροπής –πρόληψης σε όποιους εκτιμούν ότι τα δικά τους ψυχολογικά και άλλα αδιέξοδα λύνονται με την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.Έτσι ίσως να σταματήσει αυτό το κακό και οι καταστρέφοντες και ρυπαίνοντες να πληρώνουν οι ίδιοι και μόνο αυτοί, για τις επιλογές τους και όχι το σύνολο των δημοτών.
Δεν θα μείνω,στο περιεχόμενο των συνθημάτων, τα οποία σε διάφορες αποχρώσεις κοσμούν τους φρεσκοσυντηρημένους τοίχους του 3ου Γυμνασίου –Λυκείου, θα σημειώσω όμως ότι τα συνθήματα αυτά έχουν γραφεί την ίδια στιγμή που έχει κρεμαστεί στα κάγκελα της περίφραξης του ίδιου σχολείου πανό που υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή των Εκπαιδευτικών και Εργαζομένων στην εκπαίδευση Ρεθύμνου,με το οποίο καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου.
Η προβοκάτσια σε όλο της το μεγαλείο»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη