ΓΝΩΜΕΣ

Δημοτική Αστυνομία στο Ρέθυμνο

20-02-2019 10:59
Αντώνης Πολυχρονάκης
Δημοτική Αστυνομία στο Ρέθυμνο

Όσοι ζούμε την καθημερινότητα της πόλης μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι επιτακτική ανάγκη.

Η κατάργησή της μπορεί να χαρακτηριστεί-επιεικώς- ως άστοχη, αφού οι 28 αρμοδιότητες που ορίζονται να ασκούνται από την Δημοτική Αστυνομία βάσει του Ν.3731/2008 κρίνονται ως πρώτης προτεραιότητας για τη λειτουργία της πόλης μας.

Ως γνωστόν, η Δημοτική Αστυνομική Υπηρεσία έχει ζωτικής σημασίας αρμοδιότητες, αφού είναι υπεύθυνη-μεταξύ άλλων-για τον έλεγχο σε ζητήματα όπως η καθαριότητα, η ηχορύπανση και αφισορρύπανση, η κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, το υπαίθριο εμπόριο και οι λαϊκές αγορές και φυσικά την τήρηση των κανονιστικών αποφάσεων που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές. Οι αρμοδιότητες αυτές ουσιαστικά ρυθμίζουν μεγάλο μέρος της περιβόητης «καθημερινότητας».

Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομικής Υπηρεσίας επιβάλλεται να μπει ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, για ένα κυρίως λόγο. Διότι θα αναβαθμίσει άμεσα την ποιότητα της ζωής των πολιτών αλλά και των επισκεπτών, αφού η ευταξία και κατά συνέπεια η «εικόνα» της πόλης θα αλλάξει άρδην, προς το καλύτερο.

Ο «Κλεισθένης» προβλέπει την επανασύσταση της δομής της Δημοτικής Αστυνομίας, από την 19η Ιουλίου του 2018 όπου η βουλή ψήφισε το Νόμο 4555/2018. Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε σχετική εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία, παρέχεται η δυνατότητα μετάταξης σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν σε καταστήματα κράτησης, των οποίων οι θέσεις καταργήθηκαν.

Έτσι το μόνο που μένει για την επανασύσταση μίας καίριας δομής για την εύρυθμη λειτουργία της πόλεως του Ρεθύμνου είναι τούτο: H πολιτική βούληση.

Γνώμες

του Όθωνα Χριστουλάκη
Μείωση ΦΠΑ: Μια άλλη προσέγγιση
Νίκος Μολδοβανίδης
Το «ελληνικό» μαγαζί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη Ισμαήλ, Ισμαήλης, Ισμαήλος, Σμαήλης, Σμαήλος, Μαήλης, Μαήλος Αγίου Πνεύματος,Τριάδα, Τριάς, Κόρη, Κορίνα, Κορίνος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ