ΓΝΩΜΕΣ

Εν τω μεταξύ

19-01-2019 10:22
Νίκος Μολδοβανίδης
Εν τω μεταξύ

-Μετά το τηλεοπτικό σώου επί διήμερο, ετοιμάζεται πολύς κόσμος να διαδηλώσει την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας γράψω ότι δεν θα πάω. Εννοείται. Και δεν είναι η απόσταση. Είναι θέμα αρχής. Τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα μέσα στο μυαλό μου πριν ψηφίσω. Λατρεύω την κοινοβουλευτική δημοκρατία δια αντιπροσώπων. Ψηφίζω αυτούς που θεωρώ χρήσιμους, κατάλληλους ή βάλτε όποια λέξη θέλετε. Δεν σταυρώνω κάποιον επειδή είναι αδελφός μου, φίλος ή κουμπάρος. Μόνο αν είναι ικανός και χρήσιμος.
-Αρα στις διπλές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 είχα το νου μου. Αλλοι προτίμησαν τα μπάνια και την αποχή. Θυμάστε το 40% αποχή. Αυτοί τώρα διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης. Ας ψήφιζαν τότε. Έτσι είναι η δημοκρατία και αυτούς που μιλούν για «άμεση δημοκρατία» τους ακούω και γελάω. Αλλά θα σας τα γράψω κάποτε. Εύχομαι τουλάχιστον να περάσει αυτή η Κυριακή χωρίς έκτροπα και τραυματίες. Ας είναι όλα ειρηνικά. Γιατί με αυτά και με άλλα έχουμε τεράστια θέματα που μένουν τόσο πίσω. Το διάβασα και σας το μεταφέρω.
-Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στο τρίτο τρίμηνο του 2018 οι εξαγωγές έτρεξαν με αύξηση 7,6%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά διπλάσιο ποσοστό (15%).Η αύξηση των εξαγωγών είναι ολίγον πλασματική, αφού αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της τιμής των προϊόντων πετρελαίου που εξάγουν τα διυλιστήρια με ελάχιστη εγχώρια προστιθέμενη αξία. Το αντίθετο, η αύξηση των εισαγωγών δεν οφείλεται σε μηχανολογικό εξοπλισμό ή επενδυτική δραστηριότητα, αλλά καθαρά σε καταναλωτικά αγαθά. Δηλαδή προϊόντα για να ικανοποιήσουν καταναλωτικές μας ανάγκες μόνο. Φαίνεται τα επιδόματα που μοίρασε ο Τσίπρας ήταν αυτό που έλεγε ο Κέυνς "να αυξηθούν τα εισοδήματα, να δαπανηθεί χρήμα, να κινηθεί η αγορά, να έχουμε ανάπτυξη".
-Βέβαια αυτού του είδους η "ανάπτυξη" στέλνει το χρήμα στο εξωτερικό, δημιουργεί θέσεις εργασίας στις χώρες της Ασίας, στην Γερμανία , για αυτοκίνητα και στην Ιταλία (ένδυση) και διευρύνει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Ποιος όμως ασχολείται με αυτά.
-Εν τω μεταξύ, τρείς ασθενείς κατέληξαν περιμένοντας να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ υπό διάλυση είναι και το Αττικό νοσοκομείο, που κάποτε ήταν νοσοκομείο-υπόδειγμα του ΕΣΥ...Είναι απίστευτη η κατάρρευση. Και δεν το λέω εγώ. Το λένε οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και την ΠΟΕΔΗΝ, 11 νοσοκομεία έχουν ανεπαρκή ή καθόλου θέρμανση, όταν στην χώρα υφίσταται δριμύ κρύο. Το γράφεις και τρέμεις. Τα νοσοκομεία μας , το καταφύγιο της υγείας μας.
ΥΓ : Εν τω μεταξύ ο άνθρωπος Mr.Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς με 96 δις δολάρια περιουσία, με την πιο απλή εμφάνιση του κόσμου έκατσε στη σειρά στο Σηάτλ, να πάρει το αμερικάνικο ονειρικό μπέργκερ με πατάτες και κόκα κόλα. Τελικά ο πραγματικός πλούτος είναι οι μέρες που ζούμε και ο χρόνος που μας βρίσκει όρθιους και ζωντανούς. Εκμεταλλευθείτε τον.
Καλό σαββατοκύριακο

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Λευκοθεα, Λευκοθεη Μύρων, Μύρα, Μίρκα Στράτων, Στράτος, Στράτης, Στράτα, Στρατία, Στρατίνα, Στρατούλα