ΓΝΩΜΕΣ

Γερμανικές αποζημιώσεις

11-10-2018 10:39
Νίκος Μολδοβανίδης
Γερμανικές αποζημιώσεις

Κανείς δεν θα ήξερε ότι στις αρχές Νοέμβρη θα γίνει στην Χερσόνησο μια «ελληνογερμανική συνέλευση»

-Κανείς δεν θα ήξερε ότι στις αρχές Νοέμβρη θα γίνει στην Χερσόνησο μια «ελληνογερμανική συνέλευση», αν δεν υπήρχε στην Κρήτη ένα μικρό σε αριθμό κίνημα εναντίον των ναζί. Και πολύ καλά κάνουν και είναι εναντίον των ναζί, αλίμονο. Ποιος δεν είναι εναντίον του ναζισμού; Κανείς δεν ξεχνάει τα δεινά που τράβηξε όλα ο κόσμος με τον Β παγκόσμιο πόλεμο και τα εκατομμύρια θύματα, τις τεράστιες καταστροφές και τις πληγές  που άνοιξαν . Μας το έκαναν λοιπόν γνωστό μέσα από τις ανακοινώσεις τους  διάφορες οργανώσεις , μικρής εμβέλειας.

-Απαιτούν λοιπόν οι συγκεκριμένες οργανώσεις να μην γίνει η συνέλευση αυτή στην Κρήτη γιατί η Κρήτη είχε θύματα ( που είχε ) και μαρτυρικά χωριά, ( που και ΒΕΒΑΙΑ είχε). Αυτό που δεν κατανοώ είναι πώς αυτά συνδέονται με μια συνέλευση που θα γίνει με συμμετοχή και ελλήνων και γερμανών και θα έχουν ως θέμα, ζητήματα τεχνογνωσίας. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης κ Αρναουτάκης  θα είναι παρών και θα λάβει τον λόγο. Πώς συνδέεται , δηλαδή, η νέα Γερμανία με τους ναζί. Που στο κάτω κάτω της γραφής έχει  εκτός νόμου το ναζιστικό κόμμα , ενώ εμείς οι αντιναζί, έχουμε την Χρυσή Αυγή με 7% και στη Βουλή και στα δικαστήρια. Άλλο παράδοξο κι αυτό.

-Δεν θα ήταν θέμα αν δεν απαιτούσαν τον εξοστρακισμό της συνέλευσης από την Κρήτη και  άτομα που τα θεωρείς κάποιου επιπέδου, είτε μορφωτικού , είτε πολιτικού. Κάνει φοβερά αρνητική εντύπωση πώς σχετίζονται με κοινό στόχο την συνέλευση τόσο κάθετα αντίθετες  δυνάμεις και απειλούν με συγκεντρώσεις έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου στην Κρήτη. Αν όμως το βάλεις το θέμα αυτό στο γενικό θέμα που άνοιξε πάλι η κυβέρνηση με τις γερμανικές αποζημιώσεις, όλα εξηγούνται

-Οι  Γερμανικές επανορθώσεις ή αποζημιώσεις   του Β' Παγκοσμίου πολέμου είναι  θέμα αποκλειστικά εσωτερικής κατανάλωσης. Κάθε φορά που αυξάνεται η ανησυχία για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Είναι δε διακομματικής αποδοχής. Τα έχουν χρησιμοποιήσει όλοι .Γιατί ο πεινασμένος καρβέλια (πρέπει να) ονειρεύεται. Η μοίρα του.

-Το ζήτημα των επανορθώσεων που έκανε η Γερμανία σε όλη την Ευρώπη στον πόλεμο έχει κλείσει οριστικά την επαύριον του πολέμου. Τότε  οι νικητές σύμμαχοι (δηλαδή οι ΗΠΑ) αποφάσισαν να δώσουν τέλος στο «έθιμο»  που μέχρι τότε ίσχυε στις διεθνείς σχέσεις, σύμφωνα με το οποίο ο χαμένος ενός πολέμου έπρεπε να αποζημιώσει τους νικητές. Οι τρομερές αποζημιώσεις του Α πολέμου έφεραν σε άθλια κατάσταση την Γερμανία την άνθιση του Χίτλερ και  φτάσαμε στον  τρομερότερο πόλεμο, τον Β'.

-Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική  και να βοηθήσουν αντίθετα (σχέδιο Μάρσαλ) την Γερμανία, αλλά και την Ιαπωνία, να ανοικοδομηθούν και να αλλάξουν θεσμούς. Το αποτέλεσμα αυτής της, σωστής όπως αποδείχθηκε, στρατηγικής, είναι ο κόσμος και η Ευρώπη όπως τις ξέρουμε σήμερα. Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους συμμάχους που υπέγραψαν και αποδέχθηκαν αυτήν την στρατηγική και υπέγραψαν όλες τις συνοδευτικές συμφωνίες που προέκυψαν από αυτήν.

-Η σύγχρονη Γερμανία έχει σαν εθνική της εορτή την 8η Μάιου την μέρα που μπήκαν οι σύμμαχοι στο Βερολίνο και την απάλλαξαν από τους ναζί . Κι επιμένω , η Ελλάδα έχει στην βουή ναζιστικό κόμμα.


καλημέρα σας

 

ΥΓ: Ας το υπογραμμίσω εδώ για να υπάρχει. Άλλο οι αποζημιώσεις σαν χώρα, εντελώς άλλο οι αποζημιώσεις εναντίον ιδιωτών και εντελώς ξεχωριστό το κατοχικό δάνειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή