ΓΝΩΜΕΣ

Γιατί στη Βουλγαρία;

21-02-2019 12:04
Νίκος Μολδοβανίδης
Γιατί στη Βουλγαρία;

-στα διάσημα πια διαδικτυακά μέσα διάβασα για την ανησυχία των γονέων μαθητών των λυκείων μας, δεν ξέρω το ακριβές λύκειο, για την γρίπη και την εκδρομή τους στη Βουλγαρία. Απαντούσε ο φίλος Ηλίας Λουλούδης και τους καθησύχαζε ότι τα παιδιά τελικά θα εμβολιασθούν και να μην ανησυχούν. Όλα καλά λοιπόν αγαπητοί γονείς.

-Οι μαθητικές εκδρομές είναι μια τρομακτική πηγή εσόδων μέσα στο καταχείμωνο για πολλούς. Βέβαια οι χρυσές εποχές έχουν παρέλθει. Τώρα και λιγότεροι δηλώνουν και πιο οικονομικά πακέτα διαμορφώνονται. Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι την απόφαση να πάνε τα παιδιά την πενταήμερη στη Βουλγαρία έχει τεράστια διαφορά.

-δεν ισχυρίζομαι ότι ντε και καλά πρέπει η εκδρομή να περιλαμβάνει και εκπαίδευση και επισκέψεις σε μουσεία και πινακοθήκες, Παρ ότι κάστινγκ τέτοιο είναι η απόλυτη πνευματική τροφή. Πάλι όμως το να μετατρέπονται κλειστά μαγαζιά σε χώρους διασκέδασης μόνο για μαθητές, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί.

-Θα σταθώ πιο πολύ στον προορισμό. Είναι πολύ λυπηρό μια εκδρομή που περιμένεις με λαχτάρα να την πραγματοποιήσεις να έχει για επίσκεψη την Βουλγαρία. Δεν το λέω υποτιμητικά. Το γράφω ότι ένας τέτοιος προορισμός δεν έχει να δώσει σε κανένα τίποτα. Είναι ξεκάθαρο αυτό, ασυζητητί.

-είτε είναι το Μπάνσκο για χιόνι, είτε η Σόφια, ή κάποιος άλλος συνδυασμός, η όλη εκδρομή υποτιμάται ειδικά όταν τα παιδιά της ελληνικής περιφέρειας αντιμετωπίζουν αυτή την πενταήμερη ως πρώτη έξοδο από την χώρα ή ακόμη και από την Κρήτη. Είναι κρίμα και άδικο ως πρώτη εικόνα να είναι η Βουλγαρία.

-Άδικο για την ανάπτυξη της αισθητικής τους, άδικο για την πρώτη τους μεγάλη εκδρομή χωρίς γονείς, και κρίμα που από αυτό δεν θα τους μεί9νει τίποτα, άντε καμιά σκανδαλιά που βέβαια μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Στο κάτω κάτω είναι διαφορετικό να βλέπεις τη Σόφια και εντελώς διαφορετικό το Μιλάνο. Ναι είναι πιο εντυπωσιακές οι χιονισμένες Άλπεις.

-Το οικονομικό που κάποιοι ίσως να σκέφτεστε δεν ευσταθεί. Διάλεξαν, λέει την Βουλγαρία γιατί η Θεσσαλονίκη ήταν πανάκριβη. Αυτό και μόνο δείχνει ότι οι μεσάζοντες διαμορφώνουν τις τιμές προς τα επάνω. Καπιταλισμό έχουμε και ελεύθερη οικονομία, το ξέρω, αλλά αυτή η ελευθερία η οικονομική με κατάλληλες κινήσεις μπορεί να γίνει επωφελής για μας. Θέλει λίγο οργάνωση και ευελιξία.

-Είναι δεδομένα τα πλεονεκτήματα του Διαδικτύου και η πρόσβαση σε αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και ό,τι άλλο. Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο το facebook και το instagram. Είναι πολλά άλλα εξίσου ενδιαφέροντα. Πώς πω σαν ηλικιωμένος γράφω. Ίσως επειδή η δική μας πενταήμερη ακυρώθηκε τότε λόγω του πνιγμού των κοριτσιών από το Σπήλι στην Γεωργιούπολη.

καλημέρα σας

Γνώμες

του Όθωνα Χριστουλάκη
Μείωση ΦΠΑ: Μια άλλη προσέγγιση
Νίκος Μολδοβανίδης
Το «ελληνικό» μαγαζί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη Ισμαήλ, Ισμαήλης, Ισμαήλος, Σμαήλης, Σμαήλος, Μαήλης, Μαήλος Αγίου Πνεύματος,Τριάδα, Τριάς, Κόρη, Κορίνα, Κορίνος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ