ΓΝΩΜΕΣ

Η αντίδραση των υποτιμητικά αποκαλούμενων «νοικοκυραίων»

15-06-2019 09:10
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Η αντίδραση των υποτιμητικά αποκαλούμενων «νοικοκυραίων»

Το μεγαλύτερο γεγονός των ευρωεκλογών του 2015, εκτός από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς, υπήρξε το ρεκόρ ψήφων που απέσπασε ο πραγματικός αγωνιστής της εθνικής αντίστασης Μανώλης Γλέζος. Ο λαός στο πρόσωπο του τίμησε όχι μονάχα αυτόν που ταπείνωσε τις δυνάμεις κατοχής, δίνοντας μια πρώτη αίσθηση ότι ο εχθρός δεν είναι ανίκητος, αλλά και αυτόν που κρατώντας την αξιοπρέπεια του δεν έσπευσε να εξαργυρώσει τις περγαμηνές του. Ήταν βλέπετε ο καιρός που μια νέα δύναμη, με επικεφαλής ένα νέο άνθρωπο έρχονταν στα πράγματα για να διώξει το παλιό, τα ρουσφέτια, τις συναλλαγές και το νεποτισμό…

Σε ευθεία αντιστοιχία, το μεγαλύτερο γεγονός των ευρωεκλογών του 2019, εκτός φυσικά τη νίκη της ΝΔ, υπήρξε το νέο ρεκόρ ψήφων που έκανε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Όχι βέβαια γιατί ο Στέλιος «έσπασε» το ρεκόρ, αλλά γιατί η πρωτιά του σηματοδοτεί δύο αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Βλέπετε, ο Στέλιος είναι ίσως το πρώτο ελληνόπουλο με τόσο σοβαρή πάθηση που διεκδίκησε και κατοχύρωσε ισότιμα τη θέση του, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στον επαγγελματικό στίβο. Η πρώτη αλλαγή λοιπόν πως ότι όλα αυτά δεν μας σοκάρουν, τα βρίσκουμε πλέον φυσιολογικά. Η δεύτερη αλλαγή είναι η λαϊκή αντίδραση στις πραγματικά αχαραχτήριστες προσβολές που του επιφύλαξε η ντροπή του νησιού, που ήθελε και αξιώματα…

 Ήρθε νομίζω η ώρα της συνειδητοποίησης – εκτός φυσικά ανιάτων περιπτώσεων – ότι τα ψέματα τελείωσαν, αν θέλουμε να γίνουμε κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, πρέπει να αφήσουμε τις πρακτικές του παρελθόντος εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν. Το παιδί αυτό είναι η ζωντανή απόδειξη των δυνατοτήτων μας να πετύχουμε το φαινομενικά αδύνατο. Γιατί ποιος θα πίστευε πως ένα παιδί τετραπληγικό θα γίνονταν όχι μόνο ο καλύτερος μαθητής του σχολείου του αλλά και έμπλεος υπερηφάνειας θα κρατούσε στην παρέλαση τη σημαία του; Κι όμως ο Στέλιος το έκανε κάνοντας την Ελλάδα να ριγήσει…

Το ρεκόρ του Στέλιου δεν είναι μόνο συνειδητοποίηση και επιβράβευση, είναι και αποδοκιμασία. Αποδοκιμασία ενός όχι απλά ύφους, μα ήθους εξουσίας που έκανε τις μαύρες ημέρες της ιστορίας μας να μοιάζουν παραμυθένιες. Αποδοκιμασία που όχι μόνο τα δικά μας παιδιά δεν τελείωσαν, μα εφευρέθηκαν και νέοι τρόποι τακτοποιήματος, χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα, βγάζοντας σε όλους τη γλώσσα, κουνώντας την παντιέρα του «ηθικού πλεονεκτήματος». Δυστυχώς για αυτούς, το ηθικό πλεονέκτημα τους χαιρέτησε, όπως και ο πρώην σύντροφος, μα αξιοπρεπής άνθρωπος Μανώλης…

Πολλοί λένε πως δε μάθαμε τίποτα στα χρόνια της κρίσης, πως είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Και εγώ στις μαύρες μου παρασύρομαι. Παραμένω ωστόσο αισιόδοξος, τόσο εξ επαγγέλματος, γιατί βλέπω παιδιά με δυνατότητες και ενήλικες που διψάνε να μάθουν, όσο και γιατί κανένας δεν πρέπει να υποτιμά την αντίδραση του βωβού κόσμου, των υποτιμητικά αποκαλούμενων «νοικοκυραίων» μα που τελικά είναι οι πραγματικά προοδευτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα