ΓΝΩΜΕΣ

Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει ξανά τον σεβασμό που της αξίζει

19-01-2019 13:05
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει ξανά τον σεβασμό που της αξίζει

kostasp@polefl.gr


Η συμπάθεια που με γαλαντομία προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα οι δανειστές, θεσμικοί όπως ο επικεφαλής του ESM κ. Ρέγκλινγκ και πολιτικοί όπως η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ή και η ίδια η κ. Μέρκελ δεν είναι εύκολα εξηγήσιμη, για πολλούς αποτελεί οξύμωρο. Μήπως ο νυν πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός που απειλούσε με «μέτωπα του νότου» και με την υποχρέωση να τους μάθει νέους χορούς, σε σκοπό που ο ίδιος θα επέλεγε; Ίσως βέβαια αυτός είναι και ο λόγος. Να δείξουν στον κόσμο τι παθαίνει όποιος τους πηγαίνει κόντρα ή αντίθετα, τι κερδίζει όποιος υπακούει στις επιθυμίες τους.
Η αλήθεια είναι ότι όπως εξελίχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, έχει από την σκοπιά Ευρωπαίων και Αμερικάνων ένα τεράστιο πλεονέκτημα: την ικανοποίηση συμφωνηθέντων και λοιπών απαιτήσεων χωρίς να ανοίγει μύτη. Αυτό και μόνο, σε σύγκριση με τα όσα συνέβαιναν σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις όποτε μια προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να περάσει κάποια μεταρρύθμιση, αποτελεί ικανή δικαιολογία για την προτίμηση στον αγαπητό Αλέξη. Το κακό είναι ότι η τακτική αυτή, κατά πολλούς αναμενόμενη ως η μόνο δυνατή, φέρνει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω, στην περίοδο μετά τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο, τότε που οι επιθυμίες των πρεσβειών των μεγάλων δυνάμεων αποτελούσαν διαταγή για τις κυβερνήσεις. Πέρασαν πολλά χρόνια και η πατρίδα υπέφερε πολύ για να φτάσουμε στο σημείο ο Έλληνας πρωθυπουργός να αντιμετωπίζεται με σεβασμό ή για να το θέσουμε διαφορετικά, τα συμφέροντα της Ελλάδας να λαμβάνονται υπόψη. Όταν μιλούσε σε ξένους ηγέτες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για παράδειγμα, το έκαναν υπό όρους ισότητας, σαν ίσος προς ίσο. Στις μέρες μας είδαμε πράγματα και θάματα, όπως για παράδειγμα τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την σύνοδο του Ιουλίου του 2015 να αγκαλιάζει με ευγνωμοσύνη τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Ολάντ ή τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν να μας υποτιμά μέσα στο σπίτι μας, όντας επίσημος καλεσμένος της κυβέρνησης μας.
Αυτό που θέλω να τονίσω με τα παραπάνω δεν είναι άλλο από αυτό που γνωρίζουμε όλοι: κανένας δεν σέβεται τον επαίτη. Ειδικά όταν ο επαίτης είναι πρώην πλούσιος που απειλεί να αθετήσει τα χρέη του και ζητάει νέα δανεικά για να μην αλλάξει τον τρόπο ζωής που έχει συνηθίσει. Σκεφτείτε απλά πως εμείς οι ίδιοι θα αντιμετωπίζαμε έναν συγγενή μας (τον οποίο πολλάκις έχουμε βοηθήσει), που αφού έριξε έξω την επιχείρηση του απειλεί να μην μας δώσει τα χρωστούμενα και ζητά κι άλλα δανεικά για να μην αναγκαστεί να δουλέψει περισσότερο ή να μετακομίσει σε μικρότερο σπίτι. Η Ελλάδα είναι ένα εύφορο χωράφι, ένα γωνιακό οικόπεδο με σπουδαία ιστορία. Κανένας όμως δεν σε σέβεται μόνο για αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Λευκοθεα, Λευκοθεη Μύρων, Μύρα, Μίρκα Στράτων, Στράτος, Στράτης, Στράτα, Στρατία, Στρατίνα, Στρατούλα