ΓΝΩΜΕΣ

Κυκλοφοριακό στο Ρέθυμνο

19-04-2019 02:06
Nίκος Μολδοβανίδης
Κυκλοφοριακό στο Ρέθυμνο

-Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Αν δεν το προσπαθήσεις δεν μπορείς να πεις ότι κάτι δεν λύνεται. Η εντύπωση μου είναι ότι η δημοτική αρχή ΔΕΝ ασχολήθηκε με την ίδια ζέση που ασχολήθηκε με άλλα, ίσως πιο εντυπωσιακά και πιο εύκολα ση λύση θέματα. Ποιος θα πει όχι σε μια πλακόστρωση, ένα δρόμο, μια πλατεία, ένα έργο ανάπλασης. Μια χαρά είναι αυτά, αλλά εύκολα. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν τους ακουμπάς είτε την τσέπη, είτε την ευκολία.

-Όλοι θέλουν να παρκάρουν εκεί που τους βολεύει, εκεί που θα το παίξουν άνετοι με το αυτοκίνητο τους στα πόδια τους. Όποτε παρκάρω στην δεξιά δωρεάν μαρίνα μας, νοιώθω περίπου σαν βλάκας, όταν βλέπω άλλους να παρκάρουν μέσα στο τμήμα που πληρώνουν. ΘΑ το διαβάσει το άρθρο ο Αντρέας και θα γελάσει. Δεν θέλουν να περπατήσουν 150 βήματα παραπάνω. Ας είναι, δικά τους είναι τα ευρώ. Στην Μοάτσου όμως και στην Κουντουριώτη οι δυο λωρίδες κυκλοφορίες, τελικά είναι μία. Ποτέ δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν δυο αυτοκίνητα παράλληλα. Ίσως μετά τα μαύρα μεσάνυχτα.

 -Όταν στις παρελάσεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορία και είναι εντελώς άδειοι και έρημοι οι δρόμοι, πού στο καλό πάνε αυτά τα αυτοκίνητα. Όσο και να θέλει κάποιος να παρκάρει για τα ιστορικά «δυο λεπτά και φεύγω», πρέπει να καταλάβει ότι ΕΝΟΧΛΕΙ τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνος του σε αυτή την πόλη. Βέβαια αυτός που αγανακτεί σήμερα, αύριο παρκάρει και αυτός δεξιά και η ζωή συνεχίζεται. Για δυο λεπτά και αυτός. Κάποτε ο γερανός περνούσε, κόρναρε, και μερικοί έφευγαν. Έχω να τον δω καιρό.

-Λύσεις υπάρχουν. Ρεαλιστικές όμως, χωρίς να περιμένουμε άλλα 13 χρόνια για να ανοίξει ο περίφημος περιφερειακός δρόμος. Ο οποίος δεν θα λύσει το πρόβλημα, να εξηγούμαστε. Απλά αυτοί που διασχίζουν την πόλη θα έχουν μια εναλλακτική. Οι παράνομα παρκαρισμένοι θα πολλαπλασιασθούν. Άρα είναι μια λύση που αν ποτέ γίνει θα κάνει την κατάσταση χειρότερη. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και λύσεις για αυτούς που παρκάρουν σε αυτούς τους δυο δρόμους. Αν λυθεί αυτό ο περιφερειακός ας γίνει όποτε θέλει.

-ΛΥΣΗ 1: Κολωνάκια κόκκινα στην μέση που θα ξεχωρίζει τις δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Αν υπάρξει παρκαρισμένο όχημα δεξιά ή αριστερά, θα είναι αδύνατον να το αποφύγει με μανούβρα ο επερχόμενος, οπότε ο παράνομος (φαντάζομαι) δεν θα το τολμήσει. Υπάρχει σε πολλές πόλεις αυτό το μέτρο και αποδίδει. Αισθητικά δεν μου αρέσει αλλά τι να κάνω.

-ΛΥΣΗ 2: Τα πεζοδρόμια να πλατύνουν κι άλλο και να μείνει κενός χώρος για ένα μόνο αυτοκίνητο. Ισα ισα να χωράει σε πλάτος ένα λεωφορείο. Δεν θα μπορεί να σταθεί παράνομα παρκαρισμένος, ούτε για δευτερόλεπτο. Εφαρμόζεται σε πολλούς, γνωστούς κεντρικότατους ευρωπαϊκούς δρόμους, Μάλιστα επειδή μεγάλωσαν τα πεζοδρόμια κυκλοφορεί πελατεία των καταστημάτων αριστερά και δεξιά του δρόμου.

Καλημέρα

Αύριο η τελευταία και πιο τολμηρή συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή