ΓΝΩΜΕΣ

Με 1 ευρώ

16-07-2019 08:10
Νίκος Μολδοβανίδης
Με 1 ευρώ

-Το γράφω από την αρχή για να μην συνεχίσουν το διάβασμα οι ευαίσθητοι και οι φωνασκούντες περί δημόσιας περιουσίας και δημοσίων αγαθών. Η ΔΕΗ είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο που παράγει εκτός από ρεύμα και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρέη. Άρα πιο καλά να δοθεί τώρα έστω και με ένα τυπικό ποσό, 1 ευρώ ας πούμε. Εδώ έφτασε ο νέος υπουργός να ομολογεί ότι δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ούτε κολώνες για να μεταφέρουν ρεύμα.

-Υπάρχει μια έκθεση της εταιρείας Mc Kinsey που λέει ρητά ότι για να επιβιώσει η ΔΕΗ μετά την αποχώρηση του 40% του πελατολογίου της πρέπει να μειώσει το προσωπικό κατά 5.600 άτομα (ποιος θα το τολμήσει) και να ανεβάσει το τιμολόγιο της. Ξέρετε, είναι περίεργο και μοναδικό το φαινόμενο σε μια εισηγμένη να διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση το συμβούλιο και τον πρόεδρο. Για να υπακούουν βεβαίως. Αν μάλιστα πληρώσαμε τον Κωστή Χατζηδάκη 2 δις στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, αντιλαμβάνεσθε πόσο θα μας χρεώσει ο ίδιος την διάσωση της ΔΕΗ. Κρατηθείτε.

-Τα έλεγα και τα έγραφα πριν από χρόνια που οι ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ με Η, της ΔΕΗ κατέβαζαν τους διακόπτες. Και επενέβαινε ο τότε υπουργός ενέργειας Βενιζέλος και τους προίκιζε με 600 εκ. ευρώ το χρόνο τους ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επιπλέον για τις συντάξεις τους. Χρόνια τώρα δίνουμε αυτό το ποσόν. Σε αυτούς και στους ΟΤΕ. Και να απεργίες οι ΔΕΗτζήδες με τον Φωτόπουλο. Όλες γα τα αυξήσεις τους. Ποτέ για να πληρώσει ένας μεγάλο οφειλέτης. Ποτέ για να μπει ένα φρένο στα δικαιώματα τους. ΠΟΤΕ, και τάχα μου αγώνες και δεν θα κόψουμε το ρεύμα σε κανένα και δεν θα εισπράξουμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Για τα μάτια του κόσμου όλα και για τον «δίκιο του αγώνα».

-Τα κεφάλαια που απαιτούνται για την εξυγίανση της δεν τα διαθέτει το Ελληνικό Δημόσιο. Να το πω πιο καλά. Κάθε κρατική ενίσχυση είναι παράνομη. Όπως τότε με την Ολυμπιακή. Θα υπάρξουν πρόστιμα. Μία λύση υπάρχει, να πτωχεύσει ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Όποια λύση προκύψει μετά θα είναι πιο υγιής. Θα αποφύγουμε τις «πρόωρες συντάξεις» α λα Ολυμπιακή, πάλι επί Χατζηδάκη, ή όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ που πουλήθηκε 45 εκ.

-Η ΔΕΗ είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις κάνουν κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ. Παρέχουν κοινωνικό τιμολόγιο και αυτό το κόστος περνάει στους άλλους καταναλωτές. Η τιμή του ημερήσιου, πριν την έκπτωση 10% είναι για τους μικρούς καταναλωτές 0,09460€ και για όσους καίνε πάνω από 2000 kWh το τετράμηνο 0,10252€.

-Η Volterra χρεώνει 0.0899€ και είναι ίδια τιμή για όσο και να κάψεις. Ήτοι 5 - 14% φθηνότερη. Τι να κάνει η ΔΕΗ; Αν αυξήσει την τιμή της kWh θα υπάρξει μεγάλη στροφή των συνεπών πελατών προς τις ιδιωτικές και στην ΔΕΗ θα μείνουν οι ασυνεπείς και όσοι επωφελούνται από κοινωνικά τιμολόγια.

-Έφτασε η ώρα που η ΔΕΗ πρέπει να κάνει επώδυνες, για το προσωπικό, περικοπές. Με ότι σημαίνει αυτό. Ας το βρει ο Χατζηδάκης, υπουργός είναι. Τις καυτές πατάτες που θα άφηνε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ξέραμε όλοι και η Νέα Δημοκρατία.

Καλή εβδομάδα

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ