ΓΝΩΜΕΣ

Μια καυτή πατάτα και ένα υστερόγραφο

18-07-2019 01:19
Νίκος Μολδοβανίδης
Μια καυτή πατάτα και ένα υστερόγραφο

-Για ένα πράγμα δεν πρέπει να παραπονεθεί η Νέα Δημοκρατία. Ότι δεν ήξερε τι παραλαμβάνει. Και δεν εννοώ τα «ελαφρώς χαζά» βρήκαμε κατσαρίδες, ή κάπνιζαν οι Συριζαίοι στα γραφεία τους. Αυτά είναι ανέκδοτα και κακώς λέγονται κ Μηταράκη ή όπως αλλιώς σε λένε. Για 4 χρόνια τουλάχιστον η Νέα Δημοκρατία ερχόταν για να κυβερνήσει, είχε τοποθετήσει «σκιώδη κυβέρνηση» και είχε (πιθανολογώ) χαρτογραφήσει όλον τον βίο και την πολιτεία του απερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ. Ήξερε δηλαδή, ότι θα παραλάμβανε καυτές πατάτες, σκληρά προβλήματα που θέλουν λύσεις, άμεσες και μόνιμες.

-Ένα από τα καυχήματα του Τσίπρα ήταν το υπέρ πλεόνασμα. Ενώ είχε στόχο το 3,5% στο ΑΕΠ μας, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα να μένει ένα ποσοστό 3,5 % αυτός κατάφερνε να μένει 4,5% ή και 5%. Σαν ποσοστά δεν ξέρω αν σας φαίνονται μικρά, αλλά τέτοια ποσοστά επί 200 δις είναι 2-3 δις παραπάνω περίσσευμα. Που σημαίνει ότι εισπράχτηκε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ποσό από τους φορολογούμενους. Το κακό είναι ότι υπάρχουν και εξηγήσεις

-Σύμφωνα με τον νέο Υπουργό για την κοινωνική ασφάλιση κ. Βρούτση οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης ανέρχονται σε 550.000 (!!). Ξαναδιαβάστε το νούμερο. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν μεν στην σύνταξη, αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα σύνταξη. Αν υπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο βγαίνουν σε σύνταξη 120.000 περίπου, λογικά αυτή η κυβέρνηση δεν πλήρωσε καμία σύνταξη σε κανέναν. Εννοώ από τις νέες συντάξεις. Κανείς.

-Οι συνταξιούχοι σήμερα είναι 2.600.000. Που όμως παίρνουν 3.500.000 συντάξεις. Ελληνική πατέντα και αυτό. (υπάρχουν ακόμα διπλές και τρίδιπλες, ακόμα και άτομα με πέντε συντάξεις). Κοστίζουν περίπου 28 δις Ευρώ ετησίως. Η προσθήκη 15% επιπλέον, αν δοθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις σημαίνει επιπλέον δαπάνη 4,2 δις ετησίως. Με δεδομένο ότι υπάρχει και η αναδρομική υποχρέωση για τα καθυστερούμενα μια εκκαθάριση σε έναν μόνο χρόνο θα επιβάρυνε τον λογαριασμό με επιπλέον 8 δις περίπου για τον χρόνο αυτό.

-Αντί λοιπόν να μας λέει ο αγαπητός υπουργός αυτά, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει τι προτίθεται να κάνει για να λύσει την άλυτη εξίσωση. Μισό εκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να ζήσουν από αυτά που μάζευαν τόσα χρόνια με εισφορές τους. Πρέπει επίσης να μας πει πόσες εκκρεμείς συντάξεις είχαν τον Δεκέμβρη του 2014 όταν και παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί. Έχω τονίσει ότι αυτό το χάος δεν το δημιούργησε ΜΟΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεχνάω ποιοι και πότε το έφτιαξαν.

-ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Από παιδί παρατηρώ τις στήλες με τις κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών. Δείτε λοιπόν. 16.500 είναι αθροιστικά οι αναγνώστες σε ημερήσια βάση των Espresso, Μακελειό (του ανεκδιήγητου Χίου) και Ελεύθερη Ώρα. Περισσότεροι από την Καθημερινή ή τα Νέα και περίπου ίδιοι με τους αναγνώστες των αθλητικών εφημερίδων. Άλλο ανεξήγητο φαινόμενο οι τόσες αθλητικές εφημερίδες. Χωρίς να έχουμε σοβαρό αθλητισμό. Πως το λένε «έχω πάθει ποιότητα»..

Καλημέρα σας

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ