ΓΝΩΜΕΣ

ΜΛ ΚΚΕ ή ΚΚΕ (μ-λ)

25-06-2019 09:10
Νίκος Μολδοβανίδης
ΜΛ ΚΚΕ ή ΚΚΕ (μ-λ)

-Στις προηγούμενες εκλογές του 2015 ήμουν ένα πρωινό σε ένα πάνελ στην Νέα Τηλεόραση στα Χανιά. Έβαλα εγώ το αυτοκίνητο και ο Γιάννης Λίτινας τους καφέδες κα πήγαμε μαζί στο στούντιο της τηλεόρασης. Υπήρχε «πλέρια» συνεργασία μεταξύ μας που είχε δοκιμασθεί και στο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» στο Ρέθυμνο που διοργανώθηκε από εμάς και άλλους δυο τρεις. Ξέρετε ήταν ακόμα μόλις 6 μήνες στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί αισθάνονταν ενοχικά, απέναντι στην πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση. Ένας μικρός κόμπος στο λαιμό τους έπνιγε και δεν τολμούσαν να πιστέψουν αυτά που έβλεπαν.

-Δηλαδή ο παραλογισμός ήταν μπροστά τους, αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν στα μάτια τους από ενοχικές αριστερές τύψεις. Για πολλούς η αριστερά είχε μια αγιοσύνη που είχε προκύψει ως μάνα εξ ουρανού. Αριστερός άρα άγιος ή κάπως έτσι. Παρ’ ότι έβλεπαν λοιπόν τις ανοησίες, την ασχετοσύνη της κυβέρνησης κρατούσαν επιφυλάξεις για ποια στάση θα πάρουν απέναντι στα γεγονότα. Αναγκάστηκα να φέρω από ξενοδοχείο μια ελληνική σημαία και μια της Ευρώπης για να τις βάλουμε έξω από το δημαρχείο. 135 άτομα ήταν εκεί και κράτησαν το Ρέθυμνο ψηλά.

-Φτάνοντας στις 9 στο κανάλι βγήκαμε και κάτσαμε στις θέσεις μας. Δίπλα μου ένας εκπρόσωπος του ενωτικού συνδυασμού ΜΛ ΚΚΕ και ΚΚΕ ( μ-λ). Μου εξηγούσε και κρατούσα με το ζόρι το γέλιο τις χαώδεις ιδεολογικές διαφορές τους. Απορούσα. Τον έβλεπα και έλεγα τώρα θα γελάσει να ησυχάσω. Τίποτα αυτός, απτόητος. Διαφωνούσαν στο τρίτο στάδιο εφαρμογής του σοσιαλισμού μετά την δικτατορία του προλεταριάτου. Το εκλογικό τους μέγεθος ήταν μεταξύ 0, 04 και 0, 06 %. Ωστόσο είχαν αποφασίσει σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να συνεργασθούν και κατέβηκαν ενωμένοι.

-Στα παράθυρα ήταν και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων και ξεκίνησε η κουβέντα. Μόλις μίλησε ο διπλανός μου, διακόπηκε η εκπομπή. Κάποιος από το ΚΚΕ ( μ-λ) είχε πάρει τηλέφωνο και απαιτούσε να γραφτεί στο «σούπερ» κάτω από την εικόνα του υποψήφιου όλη η φράση ΚΚΕ ( μ-λ) ΚΚΕ ΜΛ και όχι η αναγραφόμενη ως τότε ΜΛ ΚΚΕ. Προσπαθούσε να του εξηγήσει ο υπεύθυνος του καναλιού ότι ήταν πολύ μεγάλο να βάλει και τα δυο ονόματα και δεν χωρούσαν. Τίποτα αυτός, απτόητος. Αν δεν αλλάξει να φύγει ο ομιλών.

-Έσκασα στα γέλια. Μου βγήκαν και τα προηγούμενα και έδεσε η δουλειά. Δυσκολεύτηκα να ξαναρχίσω να έχω καθαρή σκέψη και ειρμό στο λόγο μου. Αντιλαμβάνεσθε την κατάσταση μου. Δεν το ξεπέρασα ποτέ. Μου έμεινε σημάδι, στίγμα. Μια χαρά άνθρωπος ήταν, όταν τελειώσαμε την εκπομπή. Κάναμε πλάκα. Ήπιαμε καφέ. Όλα κύλησαν τέλεια.

-Νομίζω, καταλήγοντας, ότι κάπως έτσι θα με έβλεπε και αυτός εμένα να αντιπροσωπεύω ένα άλλο πολιτικό κόμμα. Μην τους κρίνετε εύκολα αυτούς στα κανάλια. Αφιερώστε 10 λεπτά και ψάξτε πού θα βάλετε την ψήφο σας. Λίγες μέρες έμειναν. Ακόμα βέβαια δεν έχω καταλάβει τις διαφορές τους αλλά θα ψήφιζα ΚΚΕ ( μ-λ) …ή μάλλον ΜΛ ΚΚΕ

Καλή εβδομάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα