ΓΝΩΜΕΣ

Μοναδικός χαμένος των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ.

12-07-2019 08:11
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Μοναδικός χαμένος των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ.

          «Σήμερα κλείνει για μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ ένας μεγάλος κύκλος», «θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν», «το ποσοστό κοντά στο 32% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εντολή μετασχηματισμού του κόμματος».  Οι παραπάνω δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα τη βραδιά των εκλογών στο Ζάππειο για κάποιους ήχησαν παράταιρες με την έως τώρα διαδρομή του, για κάποιους άλλους απολύτως ενδεικτικές της πολιτικής του των επόμενων ετών. Κάποιοι άλλοι, ειδικά αυτοί που τον θεωρούν ακραίο οπορτουνιστή, ίσως να πιστεύουν πως παίρνοντας το μήνυμα, μιμείται πλέον εκτός από τον Ανδρέα και τον Κυριάκο.

          Όσοι βλέπουν με κάπως πιο κρύο βλέμμα τα πράγματα, μπορούν να αντιληφθούν την ανάγκη επιστροφής στο δικομματισμό που δημιουργεί η διαπίστωση πως στην Ελλάδα οι συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών πάσχουν. Πως αφού ποτέ έως τώρα οι πολιτικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν παράγοντας θετικό αποτέλεσμα (ακόμα και η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ θύμα του ελάχιστου κοινού παρανομαστή έπεσε), λογικό είναι το πολιτικό μας σύστημα να απαρτίζεται από δυο βασικούς πόλους οι οποίοι αν χρειαστεί, να μπορούν να συνεπικουρηθούν από όμορους πολιτικούς σχηματισμούς. Άλλωστε, μέχρι την έλευση του Μακρόν (που δεν ξέρουμε και πόσο θα κρατήσει), κάτι τέτοιο ίσχυε και στις ευρωπαϊκές χώρες, με τα κόμματα να χωρίζονται στους δύο μεγάλους σχηματισμούς, το Λαϊκό κόμμα και τη Σοσιαλδημοκρατία. Στην πατρίδα μας η αντιστοιχία είναι από τη μια η Ν.Δ. κι από την άλλη έως πριν από μερικά χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ. Η οικονομική λαίλαπα ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο του πολιτικού μας συστήματος επέδρασε: αντικατέστησε το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ήταν και ο λόγος που όσοι προτιμούσαν την αντιστροφή αυτής της αλλαγής επέμεναν στον μέχρι τελικής πτώσης αγώνα του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπόλοιποι, είτε από άγνοια, είτε από επιπολαιότητα, είτε από υστεροβουλία προωθούσαν τον διμέτωπο, έναντι του σφετεριστή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της «επάρατης Δεξιάς». Η επιρροή της μερίδας αυτής μέσα στο πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα ευθύνεται για την αποπομπή Βενιζέλου και την ισχνή εκλογική του επίδοση.

          Εν κατακλείδι, όπως η πρώτη μετεκλογική στήλη ανέφερε «Αυτό που κατά τη γνώμη μου την περασμένη Κυριακή είδαμε είναι η αποτύπωση στο πλαίσιο των εθνικών εκλογών του δημοψηφίσματος του 2015, τότε που έξι στους δέκα Έλληνες ψήφιζαν Όχι στην Ευρώπη. Αυτό το 60% επέλεξε αρχηγό του τον Αλέξη, καθώς το ΚΙΝΑΛ δεν μπόρεσε να δώσει ένα διακριτό στίγμα». Για να επιστρέψουμε στον Αλέξη, η αντιπολιτευτική του τακτική θα είναι όπως και η κυβερνητική του θητεία: «άτακτη». Για την ώρα επιλέγει να επιδεικνύει την πολιτισμένη του πλευρά, το είδαμε στις τελετές παράδοσης - παραλαβής. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως αν δει «κίνηση» για δυναμικές κινητοποιήσεις από συνδικάτα δεν θα κάνει επιτόπια στροφή. Οπορτουνιστικά κυβέρνησε, οπορτουνιστικά και θα αντιπολιτευτεί. Μοναδικός χαμένος των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ.       

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα