ΓΝΩΜΕΣ

Να δείτε, σε λίγο θα μαλώνουν για το ποιος είναι πιο Φιλελεύθερος…

19-04-2019 02:04
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Να δείτε, σε λίγο θα μαλώνουν για το ποιος είναι πιο Φιλελεύθερος…

Εκτός του τραγικού γεγονότος της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων, την επικαιρότητα απασχόλησε και ένα άλλο, ιλαρό αυτή τη φορά επεισόδιο με παρισινή αναφορά. Η σύγκριση της αρμόδιας για την προστασία μας (!) κ. Παπακώστα της περιοχής των Εξαρχείων με την Μονμάρτη, την πανέμορφη περιοχή της Γαλλικής πρωτεύουσας από την οποία ξεπήδησαν παγκόσμια καλλιτεχνικά ρεύματα μας χάρισε πολύτιμα χαμόγελα, πιθανόν και στιγμές αβίαστου γέλιου. Καθόλου άσχημα για μία κάποτε χαριτωμένη νέα κοπέλα που τώρα περπατά σα να έχει καταπιεί μπαστούνι και μιλά λες και διαβάζει την εγκυκλοπαίδεια.

Σημαντικότερο βέβαια τα όσα ακολούθησαν την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, καθώς ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση του προσέθεσε νέους φόρους. Φυσικά την επόμενη μέρα όλοι έσπευσαν να του θυμίσουν τα αποτελέσματα του τρίτου μνημονίου (αύξηση ΦΠΑ, μετάβαση στον συντελεστή 24% σε μεταφορές, εστίαση, στα μη νωπά τρόφιμα π.χ. μακαρόνια, ρύζι, στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, μείωση αφορολόγητου, αύξηση φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια κτλ), φόροι που οδήγησαν σε ετήσια φορολογική επιβάρυνση περί τα επτά δις ευρώ. Αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα πέντε επιπλέον δις ευρώ για την μείωση των συντάξεων (που δεν έγινε) και των φορολογικών συντελεστών (που προγραμματίζονται για του χρόνου). Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι ενώ την επιβολή των μέτρων αυτών υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τώρα ζητά την ψήφο των Ελλήνων για να τα… ξεψηφίσει. Το ωραιότερο είναι οι διαρροές του φιλικού τύπου για την αλλαγή στην οικονομική πολιτική με στόχο την «επιστροφή στην κανονικότητα». Ο κ. Τσίπρας δείχνει να αντιλαμβάνεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή η φορολογία πνίγει την οικονομία και την καταδικάζει σε ύφεση και ζητά την ψήφο μας για να υλοποιήσει το νέο οικονομικό του πλάνο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν έως τώρα γίνει γνωστά, εκτός από τη μη εφαρμογή του αφορολόγητου ορίου προγραμματίζεται η μείωση του φόρου στα καύσιμα, των φορολογικών συντελεστών, του φόρου αλληλεγγύης, ακόμα και του συντελεστή ΦΠΑ. Το θέμα βέβαια είναι πως παρόμοια πολιτική πρεσβεύει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να δείτε, σε λίγο θα μαλώνουν για το ποιος είναι ποιο Φιλελεύθερος…

Υ.Γ. Η αντιμετώπιση από τους Γάλλους της καταστροφής του σημαντικότερου μνημείου της πρωτεύουσας τους δείχνει την απόσταση που έχουμε σαν κοινωνία να διανύσουμε. Ούτε κραυγές, ούτε κατηγορίες, ούτε και απαιτήσεις από το κράτος. Με οδύνη μα ψύχραιμοι οι Γάλλοι ερευνούν τα αιτία της πυρκαγιάς, θα μελετήσουν τις προτεινόμενες λύσεις και θα αποκαταστήσουν την σε πολλά επίπεδα (πολιτικά, καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά και φυσικά θρησκευτικά), εμβληματική τους εκκλησίας. Κυρίως όμως δέχονται να πληρώσουν οι ίδιοι την αποκατάσταση της λαϊκής και όχι κρατικής περιουσίας καταθέτοντας με μικρά και μεγάλα ποσά έως τώρα ένα δις ευρώ στον λογαριασμό που ανοίχτηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή