ΓΝΩΜΕΣ

Νέα δεινά για τους αγρότες με την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ 2020-2027

24-06-2019 19:13
Του Αντώνη Ρούλιου, Υποψήφιου βουλευτή Ρεθύμνου ΚΚΕ
Νέα δεινά για τους αγρότες με την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ 2020-2027

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 7/7/2019 κάποιοι υποψήφιοι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΚΙΝΑΛ κτλ προσπαθούν συστηματικά με κατάλληλα δημοσιεύματα να διαβεβαιώσουν τους αγρότες,αλλά και να τους «καθησυχάσουν» ότι «δεν πρέπει να φοβούνται» με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

 Την επομένη των εκλογών αγρότες και κτηνοτρόφοι θα έχουν ξανά μπροστά τους:

Τη συνέχιση των παλιών και την λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, με στόχο την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών, οι οποίοι επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Η νέα ΚΑΠ 2020 - 2027, την οποία στηρίζουν με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, η οποία ανάμεσα στα άλλα προβλέπει:

  • Νέες περικοπές ενισχύσεων.
  • Τις χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για το σύνολο των παραγόμενων αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, μαζί και το αίσχος των «ανοιχτών τιμών», με αποτέλεσμα ο παραγωγός, να μην πουλά αλλά να παραδίδει στον έμπορο τη σοδειά του, χωρίς να γνωρίζει πόσο και πότε θα πληρωθεί.
  • Το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, για τα κέρδη των μονοπωλίων που παράγουν και διακινούν τα αγροτικά μέσα και εφόδια. Με την υψηλή φορολογία που έχει επιβάλει το κράτος σε πετρέλαιο, ρεύμα και νερό, συγκεντρώνει τα ματωμένα πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευθεί απέναντι στην ΕΕ με τα μνημόνια
  • Τη συνέχιση της αισχρής κοροϊδίας με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, αφού ο ΕΛΓΑ, είτε τις αρνείται παντελώς, είτε προσφέρει λίγα ψίχουλα ελεημοσύνης όποτε τον βολέψει. Πρόσφατο παράδειγμα η αποζημίωση για την θνησιμότητα των αρνιών, τις οποίες μετά από 4 χρόνια «θυμήθηκε» «κάτι» να δώσει και μάλιστα πριν τις εκλογές.
  • Τη ληστεία του ισχνού αγροτικού εισοδήματος, μέσω της υψηλής φορολόγησης και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και πολλών άλλων αγροτικών χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ για σπίτια και χωράφια, υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, κ.λπ.). Η πολιτική αφαίμαξης του εισοδήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς - όπως και των εργαζομένων των άλλων λαϊκών στρωμάτων – που εφάρμοσε με επιμονή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια αυτή πολιτική ορκίζεται και η ΝΔ, όπως δείχνει η στάση της όταν αντιπολιτεύεται και αποδεικνύει με την πρακτική της όταν κυβερνά.

Την ένταση της κυβερνητικής επίθεσης στο αγροτικό κίνημα που οργανώνει τους αγώνες της αγροτιάς για την επιβίωσή της, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, με ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων, αστυνομική βία και «αγροτοδικεία» σε βάρος των αγωνιστών αγροτών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τα «αγροτοδικεία» που θα καταργούσε όπως τα μνημόνια, ενώ η ΝΔ ποτέ δεν έκρυψε την απέχθειά της για τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική στάθηκε και στέκεται μόνο το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε πάντα στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων και συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση. Έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους. Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ κάθε ψήφο που θα του δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στις εκλογές στις 7 Ιούλη, δείχνοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, έξω από ΚΑΠ και ΕΕ, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα