ΓΝΩΜΕΣ

Νίκος Κοτζαμπασάκης: «Το Ρέθυμνο μπορεί να πρωταγωνιστήσει»

14-09-2018 10:30
Κώστα Ν. Πολυχρονάκη
Νίκος Κοτζαμπασάκης: «Το Ρέθυμνο μπορεί να πρωταγωνιστήσει»

Αλήθεια είναι πως το Ρέθυμνο έχει φανεί αρκετά συντηρητικό στην επιλογή των εκπροσώπων του, καθώς επιλέγουμε να στέλνουμε στη Βουλή τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.

Χωρίς να αμφισβητώ το αυταπόδειχτο πλεονέκτημα των εν ενεργεία βουλευτών, ειδικά όταν ασκούν εξουσία, η απουσία νέων προσώπων που με αξιώσεις να διεκδικούν την εκλογή τους είναι οπωσδήποτε πρόβλημα. Πρόβλημα γιατί ο μειωμένος ανταγωνισμός οδηγεί σε εφησυχασμό, μείωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας και τελικά στον υποβιβασμό της εκπροσώπησης του τόπου.

Γιατί στο κάτω κάτω δεν επιλέγουμε βουλευτές όπως οι εταιρίες αντιπροσώπους: να προωθούν δηλαδή τα συμφέροντά μας. Επιλέγουμε βουλευτές -ηγέτες του τόπου- να μας βοηθήσουν να οργανωθούμε καλύτερα, να συνεννοηθούμε στα βασικά, να οδηγηθούμε στο μέλλον με γνώση, αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Τα πράγματα θα ήταν για όλους καλύτερα αν αντί για αντιπροσώπους των Αθηναίων κοκορομάχων επιλέγαμε ανθρώπους με προσωπικότητα, γνώσεις και σθένος να κάνουν αυτό που πρέπει.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Team FM ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Κοτζαμπασάκης ακούσαμε πολλά και δεν ακούσαμε άλλα. Κατά τη γνώμη μου τα πρώτα ήταν σημαντικά, σημαντικότερα όμως ήταν τα δεύτερα, καθώς για πρώτη ίσως φορά δεν ακούσαμε την, σε τοπικό επίπεδο, επανάληψη όσων τα κόμματα μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Δεν ακούσαμε για εχθρούς, για φταίχτες, για μοναδικές ιδέες, για μαγικές λύσεις.
Αντίθετα, ακούσαμε από έναν άνθρωπο που ζει την καθημερινότητά του ανάμεσά μας να μιλάει, όπως μιλάει καθημερινά, επιδεικτικά αδιαφορώντας για την ξύλινη γλώσσα, τις ατάκες και τα τσιτάτα που οριζόντια, σε όλα τα κόμματα παπαγαλίζουν οι «επαγγελματίες» της πολιτικής.

Κυρίως, όμως, ακούσαμε πως εκτός του αθηναϊκού μικρόκοσμου της πολιτικής και της τρυφηλής ζωής του, υπάρχει και το Ρέθεμνος, ο τόπος με τις ανάγκες, τις ελλείψεις και τα προβλήματά του. Υπάρχουν και οι άνθρωποι, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους, τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους.

Ακούσαμε περιληπτικά, σαν μια πρώτη αναφορά, ιδέες επεξεργασμένες, βγαλμένες όχι από κομματικά συρτάρια αλλά από τοπικά μυαλά, ιδέες και προτάσεις απαλλαγμένες από ιδεοληψίες, δυνατά στηριγμένες στη λογική.

Αφήνω για το τέλος τα παρακάτω λόγια του που εκφράζουν τη στήλη απόλυτα: «Το Ρέθυμνο έχει μια μεγάλη τύχη και μια μεγάλη ατυχία. Η τύχη του είναι, αν και ουσιαστικά είναι ένας από τους δύο μικρότερους νομούς του νησιού, ότι οι δυνάμεις του εντός και εκτός του Ρεθύμνου, ιδιωτικές και σε επίπεδο πολιτικής και κοινωνικής εκπροσώπησης είναι δυσανάλογα πολλαπλάσιες με το μέγεθός του.

Έχουμε ανθρώπους πνευματικούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματικούς ομίλους, δημιουργικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, έχουμε την ατυχία να είμαστε ένας μικρός νομός ανάμεσα σε δύο μεγαλύτερους. Ευθέως προκύπτει και αυτονόητα ένα ζητούμενο. Ότι το Ρέθυμνο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφαιρεί και να διαιρεί τις δυνάμεις του, αλλά έχει την υποχρέωση μόνο να προσθέτει και να πολλαπλασιάζει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ