ΓΝΩΜΕΣ

OK Guy!!!

07-02-2019 08:37
Νίκος Μολδοβανίδης
OK Guy!!!

-Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο; Οι δεκάδες φωτογραφίες του Πολλάκη να καπνίζει σε κλειστούς χώρους και να δέχεται επιτέλους επίπληξη , εστω και από Ευρωπαίο αξιωματούχο, ή η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας , μην ξεχνάτε την θεσμική του ιδιότητα… Θα το κόψω όταν θελήσω…οκ Guy !!!! Θλιβερή απάντηση που , αν μη τι άλλο, δείχνει ενοχή και έλλειψη πολιτισμικού επιπέδου .. Ψαχτηκα και βρήκα ποιος διάολος είναι αυτός ο ευρωπάιος επίτροπος υγείας που έθιξε τον Πολλάκη;
-Ποιός είναι λοιπόν ο Βινέτις Αντριουκαΐτις, ο Ευρωπαίος Επίτροπος που δήλωσε για τον αναπληρωτή υπ. Υγείας Π. Πολάκη, που ως υπεύθυνος υπουργός επικεφαλής του αντικαπνιστικού αγώνα κάπνιζε παραβιάζοντας το νόμο ενώπιον όλων σε συνέντευξη τύπου: «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!»;
-Ο άνθρωπος αυτός είναι λοιπόν Λιθουανός αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα πρώτα του παιδικά χρόνια στη Σιβηρία όπου η οικογένειά του είχε εξοριστεί από τους Σοβιετικούς. Διακεκριμένος καρδιοχειρούργος μετείχε το 1987 στην πρώτη εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς στην ιστορία της Λιθουανίας το 1987. Είναι σοσιαλδημοκράτης, που μετείχε στο παράνομο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα αντίστασης κατά της Σοβιετικής κατοχής και πρωταγωνίστησε στην αναβίωση της Λιθουανικής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα του την περίοδο 1988-89, της οποίας αργότερα υπήρξε επικεφαλής.
-Είναι μερικές φορές που βλέπω την στάση κάποιων ευρωπαίων πολιτικών και αισθάνομαι υπερήφανος γιατί λένε (επιτέλους) με θάρρος το αυτονόητο. Έχω επίσης μια απορία που αφορά και τον τοπικό μας βουλευτή και υπουργό υγείας, τον Ανδρέα τον Ξανθό. Φωνή δεν έχει να μιλήσει ( εστω σαν γιατρός διάολε) για τις αθλιότητες αυτού του κυρίου Πολλάκη; Εστω όσον αφορά τα τσιγάρα του ; Γιατί καταπίνει τη γλώσσα του; Συμφωνεί δηλαδή ο Αντρέας στο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους; Αν ναι ας μας το πει.
-Η ας πάρουν το παράδειγμα του Π.Ο.Υ. Όταν κάποιος κάνει αίτηση για να εργαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει σχετικό "κουτάκι" στην αίτηση για το αν καπνίζει ή όχι, αν υπήρξε καπνιστής και αν το έχει κόψει. Ο ΠΟΥ, δεν προσλαμβάνει καπνιστές. Τελεία και πάυλα, παράγραφος. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για το Υπουργείο Υγείας. Μας αρέσει δε μας αρέσει, το τσιγάρο σκοτώνει. Όσα υποστηρίζει ο Πολάκης είναι εντελώς απαράδεκτα. Καθήκον του είναι να προφυλάσσει την υγεία των πολιτών, να αποτελεί παράδειγμα, να ενθαρρύνει και να διευκολύνει την υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας. Κάνει το αντίθετο.
-Αν έχουμε έναν υπουργό υγείας που υπερασπίζεται τον καρκίνο του πνεύμονα, το έμφραγμα , πώς ακριβώς περιμένουμε να δράσουν οι φορείς δημόσιας υγείας τους οποίους εποπτεύει; Πώς ακριβώς περιμένουμε να επιδράσουν οι παρεμβάσεις δημόσιας υγείας για τη διακοπή του καπνίσματος; Βέβαια στον τοίχο του στο FACEBOOK κάτω από το OK Guy στον Επίτροπο Υγείας, υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται το κάπνισμα και του δίνουν συγχαρητήρια.
-Η κρίση μας τελικά δεν ήταν μόνο ούτε οικονομική, ούτε πολιτική.. Καλημέρα σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη