ΓΝΩΜΕΣ

Όπως φαίνεται λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει μόνο ο περιφερειάρχης…

06-02-2019 11:53
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Όπως φαίνεται λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει μόνο ο περιφερειάρχης…

kostasp@polefl.gr

Μπορεί ο τέως και κατά τη γνώμη πολλών εμβληματικός δήμαρχος της πολιτείας μας να αντιμετωπίζει προβλήματα στις δημόσιες εμφανίσεις του (πονηρή η περίοδος βλέπετε…), αυτό όμως δεν κάνει τη γνώμη του στα θέματα που στο παρελθόν είχε χειριστεί λιγότερο βαρύνουσα, ειδικά σε ότι αφορά στο θέμα του πανεπιστημίου. Σίγουρα έχει πει και θα πει πολλά, από την πρόσφατη όμως παρέμβαση του (Κ.Ε. 2/2/2019) θα ήθελα να κρατήσουμε τη φράση για την βασική στις μέρες μας διαφοροποίηση των σχολών. «Ως Φιλόλογος αισθάνομαι χαρά για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου στην πόλη μας και την αναβάθμιση της πολιτισμικής ζωής της σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ως πρώην Δήμαρχος, επειδή οι Θεωρητικές Σχολές που έχομε στο Ρέθυμνο δεν μοιάζει να ευνοούνται από το «Πνεύμα των Καιρών» και από την Αγορά Εργασίας, εκφράζω την ευχή να διευρυνθεί το φάσμα των επιστημονικών αντικειμένων του και με άλλες, δυναμικότερες Σχολές».
Λοιπόν, το Ρέθεμνος δυστυχώς βρέθηκε στην μεριά των χαμένων τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’70 που έγινε η μοιρασιά. Οι μεγάλοι μας γείτονες πήραν τον αφρό, Ιατρική, Θετικές επιστήμες, Πληροφορική κ.α. αφήνοντας μας να παρηγορούμαστε πως εμείς είμαστε οι «άνθρωποι» (λόγω των ανθρωπιστικών επιστημών) και αυτοί οι «απάνθρωποι» (που έμειναν με τις τεχνοκρατικές σχολές…). Θα μπορούσαμε όμως να πούμε πως κάπως πήραμε το αίμα μας πίσω, αφού «στην τούρλα του Σαββάτου», τότε που κάθε χωριό δικαιούτο το ΤΕΙ του έπεσε σε μας το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας. Σιγά τα λάχανα θα πει κάποιος συγκρίνοντας το με τις μεγάλες σχολές του ΤΕΙ που παρέμειναν στο Ηράκλειο ή που έγιναν στα Χανιά. Ναι, αλλά με αφορμή το τμήμα αυτό ήρθαν στο Ρέθεμνος δυο χαρισματικοί συμπατριώτες μας, ο Νεκτάριος Παπαδογιάννης και ο Μιχάλης Ταταράκης και μαζί τους το HiPER, το Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser, ένα ερευνητικό κέντρο διεθνούς επιπέδου.
Σήμερα, το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας έχει οργανωθεί και έχει αποκτήσει τόσο καλή φήμη ώστε για αρκετούς από τους φοιτητές του αποτελεί την πρώτη τους επιλογή. Όπως έχει γίνει γνωστό, το τμήμα θα ενταχθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του νέου πανεπιστημίου και θα γίνει πενταετούς φοίτησης. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει στέγη, για την ακρίβεια, έχει ακατάλληλη θέση. Για να λειτουργήσει καλά το τμήμα πρέπει να μεταφερθεί και που καλύτερα από την πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι. Οι τοπικοί μας άρχοντες έως τώρα δεν τα
κατάφεραν και τόσο καλά στην υπεράσπιση των συμφερόντων μας. Νομίζω ήρθε η ώρα του Περιφερειάρχη. Ο κ. Αρναουτάκης είναι πιστεύω σε θέση να φέρει εις πέρας την αποδοχή από τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης τη μεταφορά αυτή. Πρόκειται άλλωστε για απλή λογική, η οποία όπως φαίνεται συχνά δεν αξίζει μία μπροστά στο ξεβόλεμα ορισμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη