ΓΝΩΜΕΣ

Πολίτες και πολιτικοί, ποιμένες και αμνοί, πρόοδος και «πρόοδος»…

15-05-2019 12:32
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Πολίτες και πολιτικοί, ποιμένες και αμνοί, πρόοδος και «πρόοδος»…

Ανέκαθεν οι Έλληνες πολιτικοί (και όχι μόνο για να μην τους αδικούμε), λίγο πριν τις εκλογές ήταν επιρρεπείς στα δωράκια προς το εκλογικό σώμα. Έχοντας καλώς ή κακώς κάνει τη δουλειά που τους ανέθεσε ο λαός, οι κυβερνώντες υπέκυπταν στο πειρασμό των παροχών, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι αφενός τους κατηγορούσαν για ανικανότητα και αφετέρου έταζαν ακόμα περισσότερα. Ο σοφός λαός συνήθως εισέπραττε τα δωράκια και έδειχνε στην κυβέρνηση την ευγνωμοσύνη του στέλνοντας τη στην αντιπολίτευση…

          Θα πίστευε κάποιος πως η πρακτικές αυτές θα είχαν ατονήσει καθώς η χρεοκοπία του 2010 μας δίδαξε τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης. Πως θα είχαμε έως τώρα αντιληφθεί ότι σημαντικότερο από το να φάμε καλά σήμερα είναι το να έχουμε φαγητό και αύριο. Ακόμα περισσότερο πως αυτό το φαγητό δεν πρέπει να το περιμένουμε από κανέναν αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αναλόγως φροντίσει. Αφέλειες…

          Πολλοί λένε επίσης πως αντί για διαρκή οικονομική κρίση θα ήταν καλύτερα αν φεύγαμε από το κοινό νόμισμα και να επιστρέψουμε στη δραχμή, ώστε κατά καιρούς να ανακτούμε την ανταγωνιστικότητα μας μέσω της υποτίμησης. Τα όσα ανακοινώθηκαν την περασμένη για μειώσεις φόρων και δήθεν 13ης σύνταξης περίτρανα αποδεικνύουν το άτοπο αυτής της προσέγγισης. Η υποτίμηση ενός νομίσματος για να έχει αξία πρέπει να συνοδεύεται και από πολλά άλλα μέτρα ώστε να ανακτάται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να αυξάνονται οι εξαγωγές, αντίθετα με τις εισαγωγές που λόγο της υποτίμησης του νομίσματος θα μειώνονταν. Τα όσα γίνονταν στην Ελλάδα έως την είσοδο μας στο Ευρώ μοναδικό αποτέλεσμα είχαν την συνεχή υποτίμηση της δραχμής. Αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές ήταν πανάκριβα, τα ταξίδια στο εξωτερικό απαγορευμένος καρπός και οι Έλληνες για να έχουν αξία τα λεφτά τους αγόραζαν ακίνητα. Οι πλούσιοι ανέκαθεν τα είχαν στο εξωτερικό…

          Είναι σαφές πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, ακόμα και για αυτούς που η κυβέρνηση υποτίθεται πως προστατεύει. Άνεργοι, φτωχοί και συνταξιούχοι θα δυσκολευτούν κι άλλο αν η οικονομία δεν αναπτυχθεί. Ούτε δουλειές θα βρίσκουν, ούτε οι συντάξεις τους εξασφαλίζονται. Πέρα από συναισθήματα και προπαγάνδα πρέπει να σκεφτούν και το μέλλον τους…

          Υ.Γ. Οι τηλεοπτικοί Ράδιο Αρβύλα είχαν ένα απολαυστικό σκετσάκι που σατίριζε το θέμα. Ο Κανάκης και η παρέα του μεταμφιέστηκαν σε Τσίπρα που κάνει βόλτα ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους οι οποίοι αφού τον αναγνωρίσουν, ελληνικότατα σπεύδουν να του ζητήσουν… ρουσφέτι. Ο ένας ζήτησε μπροστά τη 13η σύνταξη την οποία αμέσως έλαβε, ο άλλος βοήθεια για τον ΕΝΦΙΑ που επίσης δόθηκε αμέσως. Μετά το πράγμα… ξέφυγε, με τους πολίτες να ζητούν και να λαμβάνουν τοστιέρες και αποχυμωτές, με την υπόσχεση φυσικά πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Το σκετς τελειώνει με τον Τσίπρα να φεύγει έμπλεος αυτοπεποίθησης και τους πολίτες να τον αποχαιρετούν… βελάζοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή