ΓΝΩΜΕΣ

Σε ναρκοπέδιο

12-02-2019 08:36
Νίκος Μολδοβανίδης
Σε ναρκοπέδιο

-Έχουμε συνηθίσει σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης να ακούμε από τους νεοεκλεγμένους την φράση «παραλάβαμε καμένη γη» και να εννοούν βέβαια, ότι αυτοί που θα αναλάβουν τώρα θα τα διορθώσουν όλα. Έλα όμως που και οι επόμενοι έλεγαν το ίδιο «παραλάβαμε καμένη γη». Μόνο όταν συνέχιζαν την διακυβέρνηση οι ίδιοι έλεγαν ‘θα συνεχίζουμε το έργο μας». Για να μην ξεχνάμε και την ιστορία, τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια ήταν, δύο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τα τελευταία 5.

-Προσχηματικά όλα αυτά, γιατί αν το ξεψαχνίσεις λίγο το θέμα, τελικά μας κυβέρνησε μια μόνο κυβέρνηση. Ένα μόνο κόμμα, που άλλαζε το όνομα κάθε φορά. Ακόμα και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι επί 45 χρόνια μας κυβερνούν οι ίδιοι. Αν θέλετε να το κάνουμε πιο λιανά, ναι οι ίδιοι. Αυτοί που πιστεύουν στο τεράστιο κράτος. Αυτοί που θέλουν το κράτος να είναι ο πατερούλη όλων μας, αυτοί που θεωρούν ως λύση το παμφάγο ελληνικό δημόσιο. Αυτοί λοιπόν επί 45 χρόνια μαζί με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες

-Ελάχιστες είναι οι σοβαρές επιχειρήσεις που δεν είχαν από κοντά το κράτος για να φτιάχνουν δουλειές. Δεν γινόταν αλλιώς. Όταν το κράτος το βρίσκεις μπροστά σου, παντού, αναγκαστικά θα αρχίσεις «νταραβέρια» μαζί του μαζί με ό,τι αυτό σημαίνει. Διαφθορά, μίζες, κουμπάροι, λαδώματα. Μην ξεχνάμε ότι δυστυχώς τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας μας άφησε κουσούρια. Όταν οι λαοί στην Αναγέννηση έχτιζαν όπερες, επιβλητικά κτίρια, εμείς εδώ είχαμε μαχαλάδες και τούρκικες τουαλέτες με την τρύπα. Που τις χρησιμοποιούσαν οι πασάδες ως μόνη γυμναστική άσκηση, αυτό το λύγισμα των ποδιών.

-Τώρα όμως από την καμένη γη έχουμε αλλάξει πίστα. Πάμε σε σχεδιασμένο ναρκοπέδιο έτοιμο να ανατινάξει κάθε σχεδιασμό της επόμενης κυβέρνησης. Μετατοπίζει ηθελημένα ο ΣΥΡΙΖΑ τις μεγάλες του υποχρεώσεις και τις άλυτες υποθέσεις που αυτός έχει υπογράψει σε ύστερο χρόνο. Τώρα τα βάζει όλα αυτά κάτω από το χαλί και τα μεταθέτει για τους επόμενους. Μια μεγάλη νάρκη η ΔΕΗ. Άγονοι οι διαγωνισμοί για τις λιγνιτικές ομάδες, λογικό, αν βλέπατε τις υποχρεώσεις των μελλοντικών επιχειρηματιών. Τα έχω γράψει.

-Την πιθανή δικαίωση από το ΣτΕ των δημοσίων υπαλλήλων για τις περικοπές και την απόδοση των αναδρομικών. Άφησαν επίτηδες, όλες οι κυβερνήσεις της κρίσης, ανοχύρωτες τις νομολογίες τους για να «πέφτουν» από τα δικαστήρια. Αλίμονο, την πελατεία τους φρόντιζαν όλοι. Τα «κουστούμια» αυτά μπορεί να φθάσουν μέχρι και 14 δις Ευρώ, δυναμιτίζοντας την δημοσιονομική ισορροπία και την βιωσιμότητα του χρέους. Μην ακούτε ότι κλαίγονται και οδύρονται οι κυβερνητικοί. Ψεύτικα τα δάκρυα τους.

-Επόμενη νάρκη. Η απειλή για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αφού επί 4 χρόνια το ζήτημα των κόκκινων δανείων έχει παραπεμφθεί στις καλένδες και η κυβέρνηση αποφεύγει να τροποποιήσει τον νόμο Κατσέλη ώστε να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Αντί να λύνει προβλήματα η κυβέρνηση ασκείται στο πιο αποδοτικό της σπορ. Διορισμοί μέσω διαφόρων μεθόδων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Συμφέρει λέμε. Η απομάκρυνση αυτού του στρατού πελατών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι εύκολη και κυρίως φθηνή υπόθεση.

Καλή εβδομάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Λευκοθεα, Λευκοθεη Μύρων, Μύρα, Μίρκα Στράτων, Στράτος, Στράτης, Στράτα, Στρατία, Στρατίνα, Στρατούλα