ΓΝΩΜΕΣ

Σπάνιο είδος

06-02-2019 10:44
Νίκος Μολδοβανίδης
Σπάνιο είδος

-Η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα που βολόδερνε στο 3-4% και, ως κομήτης, έγινε κυβέρνηση, δεν οφείλεται φυσικά ότι έπεισε ιδεολογικά ή πολιτικά κάποιο κοινό που μέχρι τότε ψήφιζε ΠΑΣΟΚ η ΝΔ. Απλά με τα ψέματα που περιείχε το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης «ψάρεψε» θολωμένους ψηφοφόρους, που μέσα στην απελπισία τους, προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τον βρήκαν σαν αποκούμπι, σαν μια σκιά στον ήλιο.
-Μετά το καταραμένο 7μηνο, με τις τάχα μου διαπραγματεύσεις του Βαρουφάκη και του Τσίπρα, είχαν μπει στο παρανοϊκό κόσμο της πολιτικής επιβίωσης. Η ύλη που συνδέει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι απροσδιόριστη. Σίγουρα όμως περιέχει την ιδιοτέλεια. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Όταν αυτός ο θαυμαστός κόσμος, ο κορμός της αριστερής κυβέρνησης δέχτηκε ως κυβερνητικό εταίρο τον Καμμένο που τους έμαθε να γράφουν με το δεξί, το ανέχτηκαν. Για ποιο λόγο άραγε;
-Είχα πάρει την κουτάλα στο χέρι και ορμούσαν στην σούπα. Οι προσλήψεις 60,000 κομματικών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στο στενό δημόσιο τομέα και άλλων 3,000 μετακλητών που αύξησαν το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου κατά 2 δις, ήταν για αυτούς μάνα εξ ουρανού. Η αστική ζωή με τα δέλεαρ της, η φαινομενική κοινωνική καταξίωση τους παλάβωσε εντελώς. Δίχως ιδεολογικά διλήμματα και δεύτερες σκέψεις προχωρούσαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ μια χαρά μοιράζοντας την πίτα. 4 κομμάτια εγώ. 2 εσύ Πάνο. Οκ;
-Είδε αυτός ο κόσμος την αξιολόγηση-παρωδία στο Δημόσιο που ήταν μάλιστα και μνημονιακή υποχρέωση, τη δήθεν αποκομματικοποίηση του κράτους με το διορισμό ανεξάρτητων γραμματέων στα υπουργεία οι θέσεις των οποίων εξακολουθούν να κατέχονται ακόμα και σήμερα προκλητικά από φίλους του Σύριζα, τον ευτελισμό των Ανεξάρτητων Αρχών στις οποίες επίσης διορίστηκαν άτομα στενά προσκείμενα στο κυβερνών κόμμα. Τα πλούσια μηνιάτικα ήταν ο στόχος.
-Οι ευρωπαίοι αφού είδαν και αποείδαν πέρασαν τ ο νόμο για το υπερταμείο και τον κόφτη και είναι σίγουροι ότι θα παίρνουν τα λεφτά τους. Κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι μη μεταρρυθμίσιμο κράτος και παράτησαν κάθε προσπάθεια. Σε αυτό βοήθησαν πάρα πολύ και ΠΑΣΟΚ -ΝΔ που επί 4 χρόνια τους έβγαλαν και αυτοί την Ψυχή. Υπερταμείο λοιπόν με τα «ασημικά» του κράτους σε ξένα χέρια για την προστασία των δανεικών τους. Όλα καλά.
-Οι ψηφοφόροι του όμως που παραμένουν, δημοσκοπικά τουλάχιστον στο 25% είναι πραγματικά η έκπληξη. Η κακή έκπληξη. Βλέπουν κωμωδίες και τις δικαιολογούν με σοβαρότητα. Βλέπουν ιδεολογικά άλματα και τα προσπερνούν αδιαμαρτύρητα. Εσχάτως είχαμε και πραγματικά πρωτοφανή φαινόμενα. Δανεικοί βουλευτές που υπογράφουν λευκές εξουσιοδοτήσεις στον πρόεδρο της Βουλής να προσμετρούνται θετικά οι ψήφοι τους ανεξαρτήτως νόμου, νομοσχεδίου ή ψηφίσματος. Και ας μην γνωρίζουν καν το θέμα.
-Και αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το σπάνιο είδος του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρου. Ανασηκώνει αδιάφορα τους ώμους του και συνεχίζει την πορεία του. Είδε την μετακόμιση στον ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπων που πραγματικά ήταν εντελώς απέναντι και δεν τρέχει τίποτα. Είπαμε σπάνιο είδος ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Προς μελέτη και πειράματα.
Καλημέρα σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη