ΓΝΩΜΕΣ

Σπάσαμε όλα τα «γελοιόμετρα»

07-12-2018 08:29
Νίκος Μολδοβανίδης
Σπάσαμε όλα τα «γελοιόμετρα»

-Ο,τι όριο, ό,τι ρεκόρ υπάρχει σε γελοιότητα, αυτή η χώρα το σπάει για πλάκα. Τι είναι αυτό που δεν περιμένεις να γίνει; Γιατί το θεωρείς σαχλαμάρα, χαζό, γελοίο. Ε, σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Θέλετε μερικά χτυπητά παραδείγματα; Ορίστε. Την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ, ανέβηκε στο βήμα της ελληνικής βουλής ο κ. Τσίπρας, πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας στα 2018. Ούτε σε κάποια αφρικανική χώρα, ούτε πριν χίλια χρόνια. Ας κάνω μια παρένθεση. Χρειάζεται.
-Πριν 45 χρόνια που πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να εκδώσω την αστυνομική μου ταυτότητα είδα μια ταμπέλα στο γραφείο του αστυνόμου και μου έμεινε «μηδεμιάν δίκην δικάσεις, πριν αμφιν μύθον ακούσεις». Επίσης έμαθα στα χρόνια αυτά ότι σε δημοκρατίες και σε ευρωπαϊκά κράτη ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να αποδειχτεί ότι είσαι ένοχος, να δικασθείς. Και όμως ο πρωθυπουργός μας βγήκε στο βήμα και καυχήθηκε την σύλληψη μιας εγκληματικής οργάνωσης που ξεζούμιζε τα τιμαλφή των Ελλήνων και τα έκανε χρυσό που τον διοχέτευε στην Τουρκία. Δεν αρκέστηκε σε αυτό. Τον ονόμασε τον αρχηγό της οργάνωσης.
-Όλο το ελληνικό μοντέλο διοίκησης και ασφάλειας αποδείχτηκε ότι ήταν άσχετοι. Δεν ήξεραν ότι η εξαγωγή χρυσού επιτρέπεται και ότι τα 100 ενεχυροδανειστηρια ήταν καθ’ όλα νόμιμα. Άλλο να κατηγορήσουμε κάποιο επάγγελμα ως ανήθικο για μας και εντελώς άλλο να λέμε ότι είναι παράνομο. Και να σας εξομολογηθώ και κάτι. Το να διατηρείς 100 καταστήματα ανά την ελληνική επικράτεια πρέπει να σου κόβει πολύ, πάρα πολύ για να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη. Εννοείται ότι έχεις πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που σε διασφαλίζουν.
-Πάνω που λες «εντάξει τον παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό», μαθαίνεις ότι όλα τα e-mail και άλλα σημαντικά έγγραφα του υπουργείου εξωτερικών από το 2005 και μετά χάθηκαν λόγω βλάβης του κεντρικού υπολογιστή. Δεν κρατούσαν back up, δηλαδή δεν αποθήκευαν πουθενά, για καλό και για κακό όλα αυτά τα αρχεία. Είναι απίστευτο και όμως Ελληνικό και αυτό. Αν μάλιστα πιστέψουμε και τον Στέλιο Παππά, πατέρα του υπουργού που έχει αναλάβει τον ΟΑΣΘ και έχασε (του κλάπηκε) το λαπ τοπ του, αντιλαμβάνεσθε ότι πάλι καλά που είμαστε ακόμα στην Ευρώπη και η Ακρόπολις είναι στην Αθήνα και η Φορτέτσα στο Ρέθυμνο.
-Το τελευταίο «χαστούκι» το εισέπραξα σήμερα. Θυμάστε τότε που οι αγανακτισμένοι της Ισπανίας μας έκαναν πλάκα και αναγκαστήκαμε να τους αντιγράψουμε το 2011 με τις δικές μας πλατείες των αγανακτισμένων; Το ίδιο συμβαίνει και αυτές τις μέρες. Ξεσηκώθηκαν οι γάλλοι φορώντας τα «κίτρινα γιλέκα» που έχουν μόνιμα στο αυτοκίνητο τους για να φωσφορίζουν όταν αλλάζουν λάστιχο και είναι βράδυ σε εθνική οδό, για να φαίνονται. Αξίωσαν, λοιπόν, φτηνότερα καύσιμα και άλλα αιτήματα. Μια χαρά το κάνουν έστω και με ακρότητες.
-Ε, οι δικοί μας πάνε να το κάνουν Made in Greece και αυτό. Φόρεσαν γιλέκα οι της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αγορασμένα επί τούτου (για την αντιγραφή) από κάποιο μαγαζί. Μόνο που ήταν λαχανί. Τα γελοιοποιούμε όλα. Μα όλα. Είμαστε αυθεντίες σε τέτοια.

καλημέρα σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αιμίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλιος, Μίλια Κόδρος, Κόδρα