ΓΝΩΜΕΣ

Στον «οργασμό» μικροέργων του Δήμου κάποιοι δεν συμμετέχουν

06-12-2018 10:28
Ιάκωβος Διακουμάκης
Στον «οργασμό» μικροέργων του Δήμου κάποιοι δεν συμμετέχουν

Του Ιάκωβου Διακουμάκη


Παρατηρείται τους τελευταίους 3-4 μήνες μια έξαρση μικροέργων εκ μέρους του Δήμου, σε συγκεκριμένες κοινότητες- περιοχές και με ορισμένο σκοπό - προτεραιότητα χωρίς να υπάρχει η μέγιστη αναγκαιότητα σ’ όλες τις περιπτώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια ανισότητα και μια ανισοβαρότητα στην αντιμετώπιση προβλημάτων που χρήζουν επέμβασης και λύσης εκ μέρους του δήμου για ορισμένους κατοίκους - ομάδες κατοίκων - οικισμούς.
Εδώ και πολλά χρόνια θέτουμε τα προβλήματα της περιοχής μας υπ’ όψιν του κ. Δημάρχου και των συμβούλων του, αλλά τίποτα δεν γίνεται. Αν και είμαστε ο πιο κοντινός στην πόλη οικισμός, τα προβλήματά μας είναι πολύ μεγάλα, ορατά και ελπίζουμε να μην καταντήσουνε και μοιραία.
Ζητούμε τόσα χρόνια τη διάνοιξη ενός δρόμου διαφυγής από την περιοχή μας, προς Νότο ή Δυτικά, για να μην βρεθούμε εγκλωβισμένοι και αποκλεισμένοι σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, όπως πυρκαγιά ή κλείσιμο του δρόμου μας από κατολίσθηση ή πτώση δένδρων.
Καταφέραμε φέτος με προσωπικές παρεμβάσεις και παραχώρηση μέρους ιδιοκτησιών να διανοίξουμε μια πρόσβαση προς την τοποθεσία Παράδεισος των Αρμένων. Αυτό έγινε με τη συνδρομή του μηχανήματος (JCB) του δήμου που σε περίοδο ενός μηνός (12-13 εργάσιμες ημέρες) και με προσωπική παρέμβαση και εργασία, το όνειρό μας έγινε πράξη. Η ολοκλήρωση αυτής της διάνοιξης προϋπόθετε την κατά μέρους τσιμεντόστρωσή της, ώστε να μπορούν να περάσουν απ’ όλα τα οχήματα και όχι μόνο 4Χ4, προκειμένου να είναι ουσιαστικός και σωτήριος ο ρόλος της. Παρ’ όλες τις υποσχέσεις, από τον Ιούλιο ως σήμερα, τα διαθέσιμα και ετοιμοπαράδοτα μπετά, πήγαν σε πιο αναγκαίες παρεμβάσεις σ’ άλλες περιοχές του δήυμου και η διάνοιξη αυτή τη στιγμή είναι απροσπέλαστη και από 4Χ4 λόγω νεροπαρμάτων και λάσπης. Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι βλέπουν να κατεβαίνουν νερά και να κινδυνεύουν να «περάσουν» τα όρια των ιδιοκτησιών τους και να γεμίζουν αυτές με λάσπη και εναποθέσεις χώματος. Μου διαμαρτύρονται έντονα, έχοντας απόλυτο δίκιο.
Το ίδιο έγινε και με τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την περιοχή μας με την πόλη. Στενός άθλιος δρόμος, γεμάτος λακούβες εγκυμονεί κινδύνους για ατυχήματα πέρα από τις καθημερινές φθορές των οχημάτων των τετρακοσίων και πλέον κατοίκων της περιοχής μας.
Μας είχε δοθεί υπόσχεση ότι θα γίνονταν ασφαλτόστρωση από το στένεμα της σχολής χωροφυλακής έως το ύψος της γέφυρας της εθνικής και από κει και πάνω για 300 μέτρα του πιο αναγκαίου τμήματος αλλά και αυτό έμεινε στις υποσχέσεις και στην ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Ασφαλώς καταλάβατε ότι πρόκειται για την περιοχή ΜΙΚΡΟΥ και ΜΕΓΑΛΟΥ Μετοχ’ιου ή ΙΡΦΑΝ και ΡΙΣΒΑΝ που βρίσκεται στο Νότιο μέρος της πόλης μας.
Για πάνω από τριάντα χρόνια έχει να ασφαλτοστρωθεί ένα τετραγωνικό μέτρο δρόμου. Δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματά μας. Για πάνω από 1200 μέτρα μήκους στο κεντρικό δρόμο της περιοχής μας δεν υπάρχει διαφυγή ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα με την παραμικρή νεροποντή να κυλούν τα νερά κατά μήκος του δρόμου φτάνοντας σε ύψος τα 20 και 30 εκατοστά και να καθίσταται η διέλευσή του αδύνατη και επικίνδυνη.
Σε μήκος περίπου 300 μέτρων έχει «σπάσει» το δίκτυο ύδρευσης πάνω από 30 φορές και έχει επισκευαστεί, με τις διακοπές του νερού να είναι συχνές και μερικές φορές διήμερες σε διάρκεια. Έχουμε ζητήσει την αντικατάσταση αυτού του τμήματος από τη ΔΕΥΑΡ και παρόλο του ότι συνηγορούν σ’ αυτό (βλέποντας τις πολλές βλάβες) δεν έχει γίνει τίποτα. Αντιθέτως κάθε επισκευή αφήνει πίσω της ένα κακό αποτύπωμα, είτε λάκκο είτε σαμαράκι καταστρέφοντας το οδόστρωμα. Πολλές επισκευές δεν έχουν αποκατασταθεί είτε από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ είτε του εργολάβου με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι σε άθλια κατάσταση. Επίσης για τη πορεία των ομβρίων υδάτων σε παρακείμενες εξόδους ώστε να μην συσσωρεύονται στον δρόμο δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση εκ μέρους της ΔΕΥΑΡ.
Αφήνοντας τα κύρια ζητήματά μας άλυτα ζητήσαμε κάποιες παρεμβάσεις ποιότητας ζωής στην περιοχή μας. Την κατασκευή μιας παιδικής χαράς και μίας μπασκέτας στην τοποθεσία ΕΛΛΗΝΙΚΑ για τα παιδιά μας και την τοποθέτηση κάποιών καθισμάτων και παγκακιών στην εν λόγω περιοχή, αλλά και σε άλλα σημεία για τα «περήφανα γηρατιά», ώστε να μπορούν να περπατήσουν και να ξαποστάσουν έξω από το σπίτι τους.
Τα τελευταία 8 χρόνια ο δήμος έχει συμβάλλει στην βελτίωση της περιοχή μας με
- Δύο βαρέλες μπετόν
- Δέκα φορτηγά σκάρτο (3Α)
- Δώδεκα πλαστικά κολωνάκια απαγόρευσης στάθμευσης - με πασάλειμμα - κλείσιμο λακκουβών με χρυσή άσφαλτο και με 15 ημέρες συνολικά εργασίας του JCB.
Δεν ΖΗΤΑΜΕ υπερβολές και περίσσιες ενέργειες. Δεν ΖΗΤΑΜΕ αντιπαράθεση με άλλες περιοχές για το ποιος θα φάει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας παροχών. Δεν ΖΗΤΑΜΕ φανφάρες και απραγματοποίητες υποσχέσεις.
ΖΗΤΑΜΕ ισομερισμό στο ανάλογο και στην προτεραιότητα λόγω ανάγκης για να μην αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι και παρείσακτοι του συστήματος.
Οι όποιες προσπάθειες και συμμετοχές εκ μέρους μας έχει γίνει (κοπή δένδρων - συμμετοχή σε καθαρισμό πυροπροστασίας κ.λπ.). Ευελπιστούμε να έχει γίνει το ανάλογο και από την πλευρά τω υπηρεσιών (ΔΗΜΟΥ - ΔΕΥΑΡ) που δεν έγινε ως τώρα.
Δεν συνηγορούμε στη λογική να συσσωρεύονται έργα κάθε που γίνονται λίγο πριν τις εκλογές με αποτέλεσμα να γίνονται «τσαπατσούλες» και ψηφοθηρικές παραγγελίες.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά να συμμετέχουμε στην «συνεύρεση»…

- Ο Ιάκωβος Διακουμάκης είναι πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Μικρού και Μεγάλου Μετοχίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή