ΓΝΩΜΕΣ

Συμβασιούχοι δημοσίου

09-02-2019 11:54
Νίκος Μολδοβανίδης
Συμβασιούχοι δημοσίου

-Είσαι στην αναζήτηση εργασίας. Τα φέρνει έτσι η τύχη και ανακαλύπτεις μια δουλειά για ορισμένο χρόνο στο περιβόητο ελληνικό δημόσιο. Το έλεγε η μάνα μου, το ποδαράκι σου να βάλεις, να τρυπώσεις και μετά μισθό από τον βασιλιά. Πήγες λοιπόν και σου εξήγησαν ότι σε χρειάζονται για ΟΡΙΣΜΕΝΟ χρόνο. Ας πούμε από Οκτώβριο έως Απρίλιο. Πήρες την σύμβαση στα χέρια σου και αφού την μελέτησες έβαλες την υπογραφή σου. Και ξεκινάς δουλειά, τώρα τί ακριβώς κανείς δεν ξέρει, αλλά ξεκινάς. Μια να πάς στην υπηρεσία, να σου δώσουν γραφείο να σου εξηγήσει κάποιος τί ακριβώς θα κάνεις, πάει τελείωσε η σύμβαση. Πέρασε ο καιρός.

-Συνήθως οι παλιοί σε «χώνουν» σε δικές τους δουλειές, τάχα μου για να πάρεις εμπειρία. Πιο πολύ το κάνουν για να αράξουν αυτοί. Με τα πολλά, πέρασε το 8μηνο και πλησιάζει ο χρόνος που λήγει η σύμβαση σου. Αμ δε, είπαμε, αν τρυπώσεις δεν σε κουνάει κανείς. Δημόσιο το λένε, όχι ιδιωτικό τομέα. Σαν να είπα σε έναν υδραυλικό να μου συνδέσει 10 βρύσες, να τελείωσε ο άνθρωπος και όμως να συνεχίζει να τοποθετεί βρύσες γιατί δεν έχει άλλη δουλειά να πάει και χρειάζεται τα χρήματα. Ας το κάνει αυτό δικό του ο συμβασιούχος.

-Θα συνέχιζε να πληρώνει τον υδραυλικό να βάζει άσκοπα βρύσες και να τον αμείβει; Όχι βέβαια. Συμφωνήσαμε για 10 βρύσες θα του έλεγε. Τώρα ως που αφορά τον ίδιο. Τώρα δεν το κουνάει γιατί «καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και ας ξέρει καλά ότι δεν καλύπτει πάρα μόνο κάτι ψήφους που χρειάζεται το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Και εκεί αρχίζει το δράμα και η κωμωδία ταυτόχρονα. Εξαρτάται από ποιά γωνία το βλέπει κανείς. Το κακό είναι ότι το δημόσιο δεν πληρώνει από την τσέπη του. Δεν έχει δικά του χρήματα να κάνει το κέφι του καθενός. Είναι δικά μας από την φορολογία μας.

-Τότε γιατί υπέγραψαν συμφωνητικό ορισμένου χρόνου; Δεν έβαλαν την υπογραφή τους στην συμφωνία; Εάν δεν τους άρεσε ας μην υπέγραφαν. Εφ όσον δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τους όρους που οι ίδιοι ήδη υπέγραψαν, περνάμε στην περίπτωση καταπάτησης συμβολαίου. Και έπεσα στην προκήρυξη για συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Πού αλλού; Έχει μια ιστορική συνέχεια αυτή η αθηναϊκή πλατεία.

-To πιο καταπληκτικό είναι αυτό το "άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης" ! Στο σημείο αυτό η επιστήμη σηκώνει χέρια και πόδια ψηλά. Αλλά έτσι έχουν μάθει 40+ χρόνια τώρα.

Οι untouchable της πιο μαύρης ελληνικής πραγματικότητας. Η οποία πραγματικότητα είναι αμείλικτη με όλους τους άλλους πλην των δημοσίων υπαλλήλων, μονίμων, συμβασιούχων, παρατασιούχων και όλως των χιλιάδων κατηγοριών. Δυστυχώς το δημόσιο, διαχρονικά έτσι έχει "χτιστεί". Όλοι αυτοί που μεθαύριο θα διατρανώσουν τα αιτήματα τους, ξέρουν πολύ καλά, ότι κατά το παρελθόν, εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι "συνάδελφοι", μετέτρεψαν το προσωρινό σε μόνιμο, με αποτέλεσμα, αυτοί τώρα να αισθάνονται.....αδικημένοι.

Καλή τους επιτυχία και καλό τους συλλαλητήριο

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
I feel sorry for Greece
Νίκος Σταγάκις
Το κυκλοφοριακό της πόλης
Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος
Kυκλοφοριακό και προτάσεις αντιμετώπισης του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αχιλλέας, Αχιλλεύς Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Λιζέτα, Ζέτα, Ζέττα, Ελλη, Βέτα Θαυμαστός, Θαυμαστή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ