ΓΝΩΜΕΣ

Τι μας λέει ο κ. Ξάνθος για την αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

17-07-2019 17:12
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Τι μας λέει ο κ. Ξάνθος για την αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγα είναι τα μέλη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνήσεων που μπορούν να ισχυριστούν πως η γενική εικόνα κάπου τους αδικούσε. Όσοι με σοβαρότητα αντιμετώπισαν το υπουργικό λειτούργημα και προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο που οι δεδομένες συνθήκες, γνώσεις και δεξιότητες τους επέτρεπαν, μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κατά τη προσωπική μου άποψη είναι ακόμα λιγότεροι, μόλις δύο: οι κ.κ. Χουλιαράκης και Ξανθός, ο οποίος εκτός των υποθέσεων του Υπουργείου είχε και ένα άλλο πρόβλημα, όχι τόσο σοβαρό μα περισσότερο επικοινωνιακό, την συνύπαρξη με τον «πατέρα» του «πολακισμού». Το αναφέρω απλά για να αναδείξω την επιπρόσθετη δυσκολία…

          Η αλήθεια είναι ότι από την ομάδα που με casual, τύπου «προοδευτική» εμφάνιση παρέλαβε τους υπουργικούς θώκους τον Ιανουάριο του 2015, αν και αναπληρωτής του Κουρουμπλή, ξεχώριζε, τόσο για το ύφος και ήθος, όσο και για την «τριβή» του με το αντικείμενο. Συνοπτικά μπορούμε να ισχυριστούμε πως ο συντοπίτης μας Ανδρέας στη διάρκεια της θητείας του μπορεί να μην έκανε σπουδαία πράγμα, σε κάθε περίπτωση όμως είναι βέβαιο πως και ότι μπορούσε έκανε και κανέναν δεν προσέβαλε. Αξιοπρεπής ανέβηκε υπουργός στην Αθήνα, αξιοπρεπής κατέβηκε κι αν αυτό σε κάποιους φαίνεται λίγο, στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν επίτευγμα.

          Οι πολιτικές εκτιμήσεις που έκανε στην συνέντευξη του στον Team FM οπωσδήποτε έχουν την αξία τους, καθώς είναι βέβαιο ότι ο κ. Ξανθός την επόμενη μέρα θα έχει και ρόλο και λόγο. Η ειλημμένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για στροφή στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία το επιβάλει, ακριβώς όπως οι ανάγκες της προεκλογικής περιόδου επέβαλαν τον «εγκλεισμό» του ηγέτη των «πολακιστών» στα σκοτεινά μπουντρούμια της ανωνυμίας. Ο Ανδρέας έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποσοστό της τάξης του 31% σε συνθήκες ήττας, είναι αναμφισβήτητα πια ο μεγάλος πόλος αυτού που λέμε ευρύτερη προοδευτική αριστερή, κεντροαριστερή παράταξη». Βοήθησε βέβαια η «χορηγία» των λανθασμένων αποφάσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ… Όπως και να ’χει, από δω το πήρε, από κει το πήγε, τέρμα οι κομουνιστικές ανοησίες για «αλλαγές της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου», που μας έλεγαν πριν πέντε μόλις χρόνια. Τώρα ο λόγος είναι ήπιος, συνετός και μετρημένος…

«Στις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση και οι υπουργοί της θα παρουσιάσουν το πλάνο τους και εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για μια τεκμηριωμένη κριτική, η οποία θα παρουσιάσει και ένα εναλλακτικό πρόγραμμα στις μεθοδεύσεις και στους σχεδιασμούς τους κυβερνητικούς». Τέρμα οι κραυγές, τέρμα οι ταραχές, τέρμα οι «καταστροφικές» πολιτικές. Τώρα είμαστε όλοι ευρωπαϊστές, γνωρίζουμε το πλαίσιο, τις δυνατότητες και τις δεσμεύσεις και θέλουμε να προσφέρουμε στον λαό εναλλακτική για όταν αποφασίσει να αλλάξει τον Κυριάκο. Δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω θα αποτελέσουν την τελική αντιπολιτευτική γραμμή. Θα δείξει.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ