ΓΝΩΜΕΣ

Ζήτημα δεύτερον

24-04-2019 22:35
Νίκος Μολδοβανίδης
Ζήτημα δεύτερον

-Μετά την αποτυχία του πρώτου ζητήματος που αναζητούσα λύσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, και δεν πήρα καμία απάντηση. Θα επιμείνω στο δεύτερο ζήτημα. Πρώτα όμως να διευκρινίσω ότι για το κυκλοφοριακό οι δυο απόψεις που κυκλοφορούν τόσο από την ομάδα Μαρινάκη, όσο και από την ομάδα Νίνου, δεν κρίνονται εφαρμόσιμες τουλάχιστον άμεσα. Είναι στο απώτερο μέλλον η υλοποίηση τους και αυτό να είμαστε καλά να το δούμε. Οι διανοίξεις δρόμων και περιφερειακών και όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα είναι για να γεμίζουν προγράμματα και να δίνονται διαλέξεις.

-Όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα δεν είναι στον αυξημένο αριθμό των οχημάτων αλλά στα παρανόμως παρκαρισμένα, άκρη δεν θα βρούμε. Η διαφορά είναι ότι ανακοινώνοντας προγράμματα δεν ενοχλούν κανένα, ενώ λαμβάνοντας μέτρα για τους παράνομους ενοχλούν ψηφοφόρους και καταστήματα. Βλέπεις ως επιστέγασμα των γραφόμενων μου στην Ηγουμένου Γαβριήλ. Εκεί επειδή είναι διπλής κατεύθυνσης και δεν δύναται να παρκάρει κανείς, η ροή των αυτοκινήτων είναι πολύ πιο γρήγορη. Όλη η ζημιά γίνεται στην Μοάτσου και την Κουντουριώτη από τα σταθμευμένα δεξιά ή ακόμα και αριστερά του δρόμου και έτσι διακόπτεται η διπλή οδήγηση. Ας το καταλάβουν!!!

-Τρίτη πρωί με την λίγη ζέστη περπάτησα στο λεγόμενο παραλιακό μέτωπο. Κόσμος, τουρίστες, μαγαζιά που ανοίγουν ή που έχουν ήδη λίγες μέρες λειτουργίας. Πανέμορφη η παρουσία του κόσμου. Γνωστός σερβιτόρος μου είπε «ευτυχώς που έχουμε τουρισμό» και επιβιώνουμε. Συμφώνησα μαζί του. Περπατώντας στον ξύλινο διάδρομο για να κάψω δέκα θερμίδες άρχισα να μελαγχολώ. Όλο το αμμώδες της παραλίας μας, αν εξαιρέσεις ένα δυο γήπεδα beach βόλεϊ είναι ανεκμετάλλευτο. Χωράφι με πράσινα χόρτα θυμίζει. Πάει κρίμα τόση μεγάλη έκταση. Θα δω στα προγράμματα αν καν αναφέρεται κάποια αξιοποίηση του.

-Το δεύτερο ζήτημα είναι τα καταστήματα της παραλίας. Ήμουν από αυτούς που τάχθηκαν εναντίον των παραπηγμάτων της εποχής Αρχοντάκη. Που συναντούσες ομπρέλες ΔΕΛΤΑ, ΕΒΓΑ, LIPTON και άλλες δωρεάν παρεχόμενες. Όλες συνδεδεμένες με πλαστικά και νάιλον της κακιάς ώρας. Και να τα ψυγεία στον δημόσιο χώρο, και να οι τιγρέ πολυθρόνες. Κακιάς ώρας ανατολίτικο παζάρι. Ένα από τα ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ της δημαρχίας Μαρινάκη ήταν που τα γκρέμισε όλα αυτά. Όλα, με αγώνα και υπομονή κι επιμονή.

-Άλλαξε ολοκληρωτικά η μορφή της παραλίας μας. Καταστήματα πανέμορφα με σέρβις αξιόλογο στήθηκαν με πολλά έξοδα και έφεραν πολλές θέσεις εργασίας. Θυμάμαι τον Μίνωα τον Αλεφαντινό να τα βρίσκει με το αρχαιολογικό συμβούλιο και να προτείνει τις τρεις λύσεις. Την ελαφριά, την ενδιάμεση και την βαριά. Ως εδώ όλα καλά, ουδεμία αντίρρηση. Θέλω να πάω βόλτα με τον Μίνωα και να σεργιανίσουμε την παραλία. Να μου δείξει τις εφαρμοσμένες λύσεις του.

-Προσέξτε, μου αρέσει πολύ η όμορφη «παρανομία», πάρα πολύ. Αλλά να μπορούν να την κάνουν όλοι. Να μην είναι μόνο για μερικούς. Όλοι να μπορούν να σκεπάζουν τα δημόσια τμήματα, όλοι να κάνουν live συναυλίες, όλοι να παίζουν μουσική, όλοι να διαφημίζουν κουζίνα και παρασκευή φαγητών.

Καλημέρα σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα