Εκδηλώσεις

Οι Ρεθυμνιώτες της Αττικής κόβουν την πίτα τους και τιμούν Βογιατζάκη και Αρχοντάκη

Σάββατο 19/01

Οι Ρεθεμνιώτες της Αττικής  ανοίγουν την αυλαία της νέας  χρονιάς 2019 με αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο και την κρητική διάλεκτο, στην κοπή της πίττας τους.

Η ανακήρυξη του έτους 2019 ως «έτος Ερωτόκριτου» από το υπουργείο πολιτισμού, ενέπνευσε τους Ρεθυμνιώτες της Αττικής έτσι ώστε να εγκαινιάσουν την νέα χρονιά με αγάπη και πάθος.

Αγάπη για τον άνθρωπο, για τον τόπο τους, για την κρητική διάλεκτο, πάθος για την ανύψωση του πνεύματος, την διατήρηση της φήμης του Ρεθέμνου ως τόπο των γραμμάτων αλλά και την διάσωση της κρητικής διαλέκτου, διαμηνύουν  δυναμικά οι απόδημοι Ρεθεμνιώτες της Αττικής στο νέο τους λεύκωμα – ημερολόγιο 2019, αφιερωμένο στον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου  υπο τον τίτλο «όντε θα σ’ αναστορηθώ ..»,.με την   εικαστική αισθητοποίηση  από πίνακες του αγιογράφου Γεωργίου Κόρδη  .

Ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» ,πρωτοπόρος και όπως πάντα με νέες ιδέες και πρωτοτυπίες στις  εκδηλώσεις  του ,το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στο πολυτελές ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στην πλατεία Συντάγματος , με αφορμή την κοπή της πίττας  του Αγ. Βασιλείου  ,θα δώσει  την ευκαιρία σε όσους Ρεθεμνιώτες και φίλους του συλλόγου  παρευρεθούν να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό απόσπασμα  από τον Ερωτόκριτο  του Δημήτρη Μαραμή .

 Επίσης η βραδιά θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική , αφού δύο εκλεκτές Ρεθεμνιώτικες προσωπικότητες θα τιμηθούν για το έργο τους όπως η ερίτιμος κα Φαλή Βογιατζακη ως πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνου και ο αγαπητός κος Δημήτριος Αρχοντακης τ. δήμαρχος Ρεθύμνου,σε συνδυασμό με τα παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ιδιαίτερη τιμή θα αποτελέσει η ευλογητή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κου Ευγενίου , ο οποίος θα ευλογήσει την πίττα του Αγ. Βασιλείου.

Το χορευτικό συγκρότημα ΚΡΗΤΕΣ του Γιώργου Πετράκη θα δώσουν ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση με τη συνοδεία του λυράρη Γιώργου Σκορδαλού.

Go back

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη Ισμαήλ, Ισμαήλης, Ισμαήλος, Σμαήλης, Σμαήλος, Μαήλης, Μαήλος Αγίου Πνεύματος,Τριάδα, Τριάς, Κόρη, Κορίνα, Κορίνος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ