Εκδηλώσεις

Περιπλανήσεις στο κόσμο της Φυσικής

Σάββατο 12/01

Οι περιπλανήσεις στο κόσμο της Φυσικής, συνεχίζονται και την νέα χρονιά! Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, διοργανώνει εσπερίδα για το ευρύ κοινό με θέμα «Περιπλανήσεις στον κόσμο της Φυσικής» στο Ρέθυμνο.
Καλωσορίζουμε το 2019 στο Ρέθυμνο με μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να φέρει στον ίδιο χώρο μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες με ενδιαφέρον για την Φυσική και τις εφαρμογές της. Οι περιπλανήσεις μας θα ξεκινήσουν με δύο ομιλίες από το ερευνητικό Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και LASER του ΤΕΙ Κρήτης πάνω στο επίκαιρο (βραβείο Nobel Φυσικής 2018) θέμα της Φυσικής και των εφαρμογών των ισχυρών και υπερβραχέων παλμών LASER και θα συνεχιστεί με ένα ταξίδι στο διαστρικό νέφος Musca που «τραγουδά», από την ομάδα Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το φως των LASER στο φως των αστεριών!
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Γενάρη στο «Σπίτι του Πολιτισμού» , ώρα 19:00 – 21:00 και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:
1. " Ισχυρά και Υπερβραχέα LASER: Το 1/2 του βραβείου Nobel Φυσικής 2018 στους Gerard Mourou και Donna Strickland", Καθηγητής Νεκτάριος Παπαδογιάννης, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης, Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και LASER (CPPL), ΤΕΙ Κρήτης
2. "Ακραίες συνθήκες ύλης στο εργαστήριο με τη χρήση υπερ-ισχυρών παλμών LASER", Καθηγητής Μιχάλης Ταταράκης, Διευθυντής CPPL, Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και LASER (CPPL), ΤΕΙ Κρήτης
3. Το “τραγούδι" του διαστρικού νέφους Musca , Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Τάσσης, Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Go back

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δρόσος Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ