ΡΕΘΥΜΝΟ

ΚΕΔΗΡ και έργα σε τοπικές κοινότητες πυροδότησαν το Δ.Σ. Ρεθύμνου

11-10-2018 08:58
ΚΕΔΗΡ και έργα σε τοπικές κοινότητες πυροδότησαν το Δ.Σ. Ρεθύμνου

Την ερχόμενη Τετάρτη η συζήτηση για τα πορίσματα των ορκωτών

Μόνιμες είναι πια οι εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου. Η αφορμή για τις χθεσινές αντιπαραθέσεις δόθηκε από το θέμα της ΚΕΔΗΡ και την επικείμενη συζήτηση στο σώμα, όμως συνεχίστηκε και μάλιστα με ένταση με το θέμα των έργων σε τοπικές κοινότητες του δήμου, που έφερε με εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μίνως Αλεφαντινός, προκαλώντας τις αντιδράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης.

 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΗΡ

Την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση για το θέμα της ΚΕΔΗΡ, παρουσία των ορκωτών ελεγκτών, που θα κληθούν να παρουσιάσουν τα πορίσματά τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Αυτό, όμως, που δημιούργησε ένταση στις σχέσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης χθες ήταν η ημερομηνία σύγκλισης του συμβουλίου για το θέμα της ΚΕΔΗΡ.

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης αίτημα για την σύγκληση του Δ.Σ. εντός των επόμενων πέντε ημερών, παρουσία των ορκωτών, που έκαναν τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και του ορκωτού, που έκανε τον τακτικό έλεγχο. Ωστόσο, κατά την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Τάσος Παπαδουράκης ανακοίνωσε ότι ήταν απόφασή του να προγραμματιστεί η συνεδρίαση για την ΚΕΔΗΡ την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, η οποία, όπως είπε, ελήφθη προ του αιτήματος της αντιπολίτευσης και αφού είχε ολοκληρωθεί και η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΡ χθες το μεσημέρι.

Το αίτημα της αντιπολίτευσης ενόχλησε τη συμπολίτευση, με τον δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη να κάνει λόγο «για εξωθεσμική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. περίμενε θεσμικά την ολοκλήρωση του συμβουλίου της ΚΕΔΗΡ και αμέσως μετά επικοινώνησε στις 12.10 και στις 12.20 με τους κ.κ. Νίκου και Χρυσανθοπούλου για να συνεννοηθεί ώστε να είναι παρόντες στο Δ.Σ. της ερχόμενης Τετάρτης. Ακολούθως, τηλεφώνησε στις 12.40 με τους επικεφαλής, εκ των οποίων απάντησαν οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Πετράκης. Είναι εξοργιστικό να ξέρουν ότι ο πρόεδρος τούς καλεί και αυτοί να φέρνουν αυτό το αίτημα, ενώ ξέρουν ότι εμείς έχουμε καλέσει σε συμβούλιο», σχολίασε στην Κ.Ε. ο κ. Μαρινάκης.

Στο αίτημά τους όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ανέφεραν:

«Κε Πρόεδρε,

Παρά το γεγονός ότι από την Τετάρτη 3/10/2018 έχουν κατατεθεί σε σας τα πορίσματα των δύο ορκωτών ελεγκτών για τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στην ΚΕΔΗΡ, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο,

Παρά το γεγονός ότι από τις εκθέσεις αυτές περιμένουμε και εμείς και οι συνδημότες μας κρίσιμες απαντήσεις σε ευαίσθητα θέματα οικονομικής διαχείρισης και καταγγελίες που το προηγούμενο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας,

Παρά το γεγονός ότι ήδη στην κοινωνία ΚΑΙ στα μέσα ενημέρωσης, όπως ήταν φυσικό, γίνεται εκτεταμένη συζήτηση για τα θέματα αυτά και τις διαπιστώσεις των πορισμάτων,

Παρά το γεγονός ότι ήδη έχει παρέλθει μία εβδομάδα, δεν βλέπουμε καμία μέριμνα εκ μέρους σας να προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συζητήσει τα πορίσματα αυτά. Δύο μάλιστα μέρες μετά την κατάθεση των πορισμάτων συντάξατε πρόσκληση για την αυριανή (Τετάρτη 10/10/2018) συνεδρίαση του ΔΣ, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η συζήτηση του παραπάνω θέματος. Αυτό αντικειμενικά οδηγεί στην υποβάθμιση και απαξίωση ενός τόσο σοβαρού και ευαίσθητου θέματος.

Για τους παραπάνω λόγους και σε εφαρμογή του άρθρου 67 παράγραφος 2 του ν. 3852/2010, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, που υπογράφουμε την παρούσα, σας καλούμε το συντομότερο δυνατόν να μεριμνήσετε για την σύγκλιση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παρουσίαση και συζήτηση των εκθέσεων του έκτακτου και τακτικού ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, αφού προηγουμένως εξασφαλίσετε και την αναγκαία συμμετοχή αυτών (των ορκωτών) στη συνεδρίαση αυτή».

 

«ΚΑΥΓΑΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η ένταση κορυφώθηκε πάντως όταν συζητήθηκε το θέμα για τα έργα σε τοπικές κοινότητες, που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μίνως Αλεφαντινός, με προϋπολογισμό 490 χιλ. ευρώ. Το θέμα προκάλεσε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρή Νίνο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «επιτέλους θα γίνουν παρεμβάσεις σε κοινότητες», όμως ουσιαστικά χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειες «προεκλογικές», ζητώντας να λάβει και την μελέτη για τα έργα. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι εξυπηρετούνται μικροπολιτικά συμφέροντα μέσα από αυτές τις αναθέσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Μίνως Αλεφαντινός, που τον προκάλεσε να αποκαλύψει, αν έχει στοιχεία, ότι ο ίδιος υποδεικνύει πού θα γίνονται έργα και αν το κάνει, είπε, «τότε θα παραιτηθώ την ίδια στιγμή». Ο κ. Αλεφαντινός τόνισε πως οι αποφάσεις για τα σημεία των επεμβάσεων προκύπτουν από τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων σε συνεργασία με την υπηρεσία.

Τα έργα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία και αφορούν βελτιώσεις οδοστρώματος και διανοίξεις, διαπλατύνσεις και κατασκευή νέου οδοστρώματος στις εξής κοινότητες: Ατσιπόπουλο, Μετόχια, Πρινές, Γωνιά, Άγιος Ανδρέας, Μαλάκι, Άνω Βαλσαμόνερο, Κούφη, Μαρουλάς, Αργυρούπολη, Έρφοι, Μαγνησία, Μέση, Λούτρα, Αμνάτος, Άδελε, Χαμαλεύρι, Αστέρι, Κάστελλος, Παγκαλοχώρι, Σκουλούφια, Κυριάννα, Κούμοι, Γάλλου, Σελλί, Μύρθιος, Σταυρωμένος.

 

Γνώμες

Στέλιος Ξεζωνάκης
«Η ώρα της ευθύνης είναι τώρα»
Γιώργος Κουμεντάκης - Ελένη Χαμογεωργάκη
Aναγεννησιακό φεστιβάλ των τελευταίων ετών: και όμως υπήρξε…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός λειτουργίας η γεφυροπλάστιγγα στο λιμάνι Ρεθύμνου

Εκτός λειτουργίας η γεφυροπλάστιγγα στο λιμάνι Ρεθύμνου

Η ώρα της κάλπης

Η ώρα της κάλπης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ...
Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η κάλπη θα αποτυπώσει πολιτικούς συσχετισμούς και θα δρομολογήσει εξελίξεις»

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Η κάλπη θα αποτυπώσει πολιτικούς συσχετισμούς και θα δρομολογήσει εξελίξεις»

Ο βουλευτής Ρεθύμνης της Νέας Δημοκρατίας μιλάει για τις εκλογές, την Ευρώπη , την αυτοδιοίκηση και την «επόμενη ημέρα»...
Νίκος Κοτζαμπασάκης: «Σύνθεση στην αυτοδιοίκηση, νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη»

Νίκος Κοτζαμπασάκης: «Σύνθεση στην αυτοδιοίκηση, νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις κρίσιμες εκλογές
Καθαρή εντολή ζήτησε ο Γιώργος Μαρινάκης

Καθαρή εντολή ζήτησε ο Γιώργος Μαρινάκης

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Θοδωρή Νίνο
Εντολή να δώσει στο Ρέθυμνο ό,τι αξίζει ζητά ο Θοδωρής Νίνος

Εντολή να δώσει στο Ρέθυμνο ό,τι αξίζει ζητά ο Θοδωρής Νίνος

Σφοδρή κριτική στον Γιώργο Μαρινάκη από τον υποψήφιο δήμαρχο

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αλφαίος Καρπός Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία