ΡΕΘΥΜΝΟ

Αλλαγές και για το Δήμο Ρεθύμνης μέσα από το νέο πλαίσιο του Κλεισθένη

06-12-2018 08:39
Αλλαγές και για το Δήμο Ρεθύμνης μέσα από το νέο πλαίσιο  του Κλεισθένη

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Αλλαγές για το Δήμο Ρεθύμνης και την περιφέρεια φέρνει η νομοθετική ρύθμιση με την οποία επέρχονται αλλαγές στον τρόπο εκλογής των προέδρων των κοινοτήτων, αύξηση του ορίου των υποψηφίων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που κατατίθεται από την κυβέρνηση.


«ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ»


Οι αλλαγές αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ και ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΤΕΑΜ FM αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα και ιδιαίτερα για τον τρόπο που οι αλλαγές διαμορφώνουν το εκλογικό τοπίο στο Ρέθυμνο και την περιφέρεια: «Οι αλλαγές που προανήγγειλε ο Υπουργός είναι δύο. Έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα τα ψηφοδέλτια να προσαυξάνονται. Δηλαδή, εμείς έχουμε στο Ρέθυμνο συγκεκριμένες έδρες. Οι υποψήφιοι κατά την προηγούμενη ρύθμιση ήταν οι έδρες συν 30% τώρα το πάει συν 50%. Το θέμα το οποίο ανέκυψε και δεν είναι θέμα εξαγγελίας, αλλά εφαρμογής του Νόμου κάτι που δεν είχε περάσει από το μυαλό μας και διέλαθε της προσοχής μας ήταν ότι τώρα στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε 41 έδρες και πλέον θα είναι 33. Μειώνεται ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι μειώνεται και ο αριθμός των υποψηφίων άρα και ο αριθμός εκείνων που πλέον θα πετύχουν στις εκλογές με το νέο σύστημα. Οι έδρες μειώνονται κατά οκτώ και είναι μια σοβαρή μείωση».


ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Οι αλλαγές αυτές έρχονται ωστόσο λίγους μήνες πριν τις εκλογές, την ίδια ώρα που οι συνδυασμοί έχουν δρομολογήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες των υποψηφιοτήτων. Οι αλλαγές θα ισχύσουν και για τις περιφερειακές ενότητες όπου υπάρχει αντίστοιχα μεγάλη μείωση στις έδρες. «Αν πάρουμε το θέμα των υποψηφίων επειδή μέχρι τώρα ο σχεδιασμός γινόταν με το συν 30% και τώρα γίνεται με το συν 50% αριθμητικά οι συνδυασμοί δεν έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση, το θέμα όμως είναι ότι στις ειδικότερες περιφερειακές ενότητες υπάρχει μια απόκλιση και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αρκαδίου όπου μειώνονται οι έδρες από επτά έως τέσσερις αν έχουν γίνει σωστοί υπολογισμοί. Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες έχουμε στο Νικηφόρο Φωκά μείωση κατά ένα, στη Λάππα μένει μια και στο Ρέθυμνο μειώνονται κατά τέσσερις», επεσήμανε ο κος Μαρινάκης.


«ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ»


Σχολιάζοντας τις αποκλίσεις που προκύπτουν αλλά την νέα πραγματικότητα ο κος Μαρινάκης εξήγησε πως μέσα από τη διαδικασία αυτή και τη μείωση που προκύπτει, οι συνδυασμοί θα οδηγηθούν σε σχηματισμό πιο ποιοτικών ψηφοδελτίων. Όπως επεσήμανε ο ίδιος: «Υπήρχε ο λεγόμενος Νόμιμος πληθυσμός και ο πραγματικός πληθυσμός. Ο πραγματικός είναι εκείνος της απογραφής, ο Νόμιμος είναι εκείνος που προκύπτει από τους εκλογικούς καταλόγους. Σήμερα λοιπόν, δεν δέχεται η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία το λεγόμενο Νόμιμο πληθυσμό. Εμείς στο Ρέθυμνο δεν είμαστε 60 χιλιάδες, είμαστε 55 χιλιάδες περίπου με συνέπεια να μη δικαιούμαστε 41 έδρες, αλλά πρέπει να έχουμε 33. Αυτό σημαίνει μικρότερο δημοτικό συμβούλιο και ενδεχομένως αυτό να ενισχύει, χωρίς να είναι κάτι που επιθυμώ γιατί η προσδοκία της επιτυχίας είναι που κάνει πολλούς ανθρώπους να μπουν σε αυτή τη μάχη, γιατί αλλιώς είναι να είναι λίγες οι πιθανότητες και αλλιώς περισσότερες, με την απλή αναλογική τώρα έχουμε έναν επιπλέον περιορισμό προσδοκίας ιδιαίτερα για τις μεγάλες παρατάξεις γιατί τις μικρές δεν τις ακουμπάει. Μας υποχρεώνει όμως να κάνουμε ποιοτικότερα ψηφοδέλτια». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πίσω από όλα αυτά υπάρχουν συγκεκριμένα εκλόγιμα πρόσωπα και δυνάμενα να προσφέρουν. Αυτό μας υποχρεώνει να γίνονται ποιοτικότερες οι επιλογές. Τα μεγάλα σχήματα και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς δεν λειτουργούν. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν επί πέντε χρόνια σχεδόν να ανοίξουν το στόμα τους. Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι δεν είναι σε θέση να το ανοίξουν, γιατί συμβαίνει και αυτό, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν λόγω των χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν και λόγω του ότι πολλές φορές οι επικεφαλής, μηδενός εξαιρουμένου, κάνουμε κατάχρηση του χρόνου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρονικό περιθώριο να μιλήσουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Αυτό πρέπει να το δούμε γιατί αυτό στην ουσία αποστερεί τη δυνατότητα από τους υπόλοιπους συναδέλφους να εκφραστούν και ήταν μια κακοδαιμονία που συμβαίνει σε όλα τα πολυμελή συλλογικά όργανα. Αυτό δημιουργεί ένα άλλο απόνερο. Αυξάνει το εκλογικό μέτρο του δήμου Ρεθύμνης που πάει στο 3,03. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συνδυασμοί που μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο με τα συγκεκριμένα ποσοστά επιτυχίας, αν τα επαναλάβουν τώρα δεν θα μπουν στο δημοτικό συμβούλιο».


ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ


Αλλαγές προβλέπονται σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς και για τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που έχουν πάνω από 300 κατοίκους, αφού όλοι μπαίνουν στη «μάχη των σταυρών». Όπως εξήγησε ο κος Μαρινάκης: «Με τον Κλεισθένη προβλεπόταν ο επικεφαλής του συνδυασμού ο οποίος δεν θα έπαιρνε σταυρό, θα έπαιρναν τα μέλη του συνδυασμού. Αυτό τώρα δεν ισχύει, όλοι μπαίνουν στη μάχη του σταυρού. Στο τέλος μάλιστα δεν είναι πρόεδρος εκείνος που πλειοψηφεί. Αυτό νομίζω ότι είναι μια αδυναμία που θα πρέπει να δει το υπουργείο και να γίνουν και από την ΚΕΔΕ παρατηρήσεις. Ο Υπουργός εξήγγειλε ότι ο νόμος θα προβλέπει ότι από τους δύο πλειοψηφούντες συνδυασμούς σε κάθε χωριό θα γίνεται μετά διαδικασία εκλογής από τους δύο συμβούλους που πήραν τους περισσότερους σταυρούς. Αυτό δεν έχει νόημα όταν μια παράταξη έχει πάρει πάνω από το 50%».


«Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ»


«Η διάθεση του υπουργείου είναι να μην κάνει αλλαγές και αυτές που γίνονται θεώρησαν ότι είναι μέγιστη παραχώρηση. Το θέμα του Κλεισθένη θα δοκιμαστεί στους επόμενους μήνες στις εκλογές, αν βγάλει βιωσιμότητα των δήμων από πλευράς συνεργασιών και συναινέσεων που θα είναι πλέον προαπαιτούμενο εκτός κι αν υπάρχουν πολλοί ισχυροί συνδυασμοί» εξήγησε ο κος Μαρινάκης επισημαίνοντας πως αρκετά είναι τα δεδομένα που πλέον μεταβάλλονται στο πλαίσιο του Κλεισθένη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΕ «ΤΡΟΧΙΑ» ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Στον άμεσο σχεδιασμό οι συνοικίες και το έργο του μεγάλου διυλιστηρίου

Στον άμεσο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής βρίσκεται μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν τόσο ασφαλτοστρώσεις δρόμων, όσο και παρεμβάσεις ανάπλασης σε συνοικίες της πόλης καθώς και το έργο του μεγάλου διυλιστηρίου σε συνεργασία με τον ΟΑΚ και την Περιφέρεια, που θα δώσει λύσεις στο ζήτημα της υδροδότησης.
Τα παραπάνω όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης έχουν μπει στο σχεδιασμό και αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και την ιεράρχηση προτεραιοτήτων με βασικό κριτήριο μεταξύ άλλων να ολοκληρωθούν τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω προγραμμάτων και έχουν συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ»
Ο κος Μαρινάκης τόνισε πως μέχρι σήμερα σημαντικές παρεμβάσεις έχουν γίνει σε επίπεδο ασφαλτοστρώσεων σε περιοχές της πόλης ενώ τόνισε πως σε περιοχές όπως ο Μασταμπάς έχουν γίνει σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και ασφαλτοστρώσεις. Επεσήμανε , ωστόσο σχολιάζοντας το ζήτημα των παρεμβάσεων στις γειτονιές της πόλης πως η συγκεκριμένη περιοχή :«εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε μετά το 1985 , δεν έχει ελεύθερους χώρους για να κάνεις παρεμβάσεις και να δημιουργήσεις τη μεγάλη πλατεία ή το έργο που θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στη γειτονιά. Η μοναδική δυνατότητα στο Μασταμπά είναι αν μπορέσουμε να κάνουμε την ανάδειξη του ρέματος που υπάρχει και έχει ανάγκη μεγάλων απαλλοτριώσεων και αποζημιώσεων οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως προσπαθούμε και κάθε μέρα εξαγοράζουμε ολοένα και περισσότερο ιδιωτικό χώρο για τον καταστήσουμε δημόσιο. Αυτό γίνεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων και ενός νομοθετικού πλαισίου το οποίο είναι εχθρικό για τους δήμους. Ο δήμος πληρώνει στη σημερινή αξία τα πάντα και εισπράττει σε παλιές τιμές και σε δέκα χρόνια τα δικαιώματά του. Αυτό είναι εις βάρος δήμου και πολιτών» .


ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΧΕ


Σημαντικό ρόλο ,στην ανάδειξη αλλά και τις παρεμβάσεις σε συνοικίες έχουν και οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις ΟΧΕ, όπου το Ρέθυμνο εντάσσει έργα για τρείς συνολικά γειτονιές της πόλης. Ωστόσο, και στο σκέλος αυτό η γραφειοκρατία δημιουργεί καθυστερήσεις , αφού ακόμη τα εν λόγω προγράμματα δεν έχουν τα μέτρα που θα βοηθήσουν να ολοκληρωθούν οι εντάξεις,. Όπως εξήγησε ο κος Μαρινάκης: «Τα Ρέθυμνο έχει μπει στις ΟΧΕ και εκεί έχουμε βάλει για τις γειτονιές τρία συγκεκριμένα έργα. Για την περιοχή της Καλλιθέας με βάση την οδό Κολοκοτρώνη και την ευρύτερη περιοχή έχουμε δώσει ένα εκατομμύριο αρχικά το οποίο ποσό μπορεί να συμπληρωθεί και από άλλα προγράμματα , αλλά το ένα είναι εξασφαλισμένο. Εκεί θα γίνει βιοκλιματική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή μια ολοκληρωμένη ανάπλαση. Το επόμενο έργο που είναι και αυτό στις ΟΧΕ και περιμένουμε να εξελιχθεί το μέτρο για να προχωρήσουμε. Αφορά το να διασύνδεουμε τις μεγάλες αρτηρίες που ήδη έχουν αναπλαστεί με τους κάθετους δρόμους , ώστε να αναπλαστούν και εκείνοι. Είναι κάθετοι που πρέπει να αποκτήσουν την ίδια ποιότητα με τα αναπλασμένα έργα».
Ανάπλαση αναμένεται, όπως τόνισε ο κος Μαρινάκης στις οδούς Εθνάρχου Μακαρίου και Αποστολάκη. Συγκεκριμένα στην οδό Αποστολάκη ο δήμος διεκδικεί πόρους και από το πράσινο ταμείο ενώ ήδη στο πλαίσιο των ΟΧΕ έχει διασφαλιστεί το ποσόν των 700 χιλιάδων ευρώ , το οποίο αν ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο θα «απελευθερώσει» τους πόρους που θα διατεθούν σε παρεμβάσεις σε γειτονιές.


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΥ


Στο σχεδιασμό βρίσκεται και η ανάπλαση στην παλιά πόλη και συγκριμένα στην οδό Μελισσινού, μέσα από το πρόγραμμα που αφορά την δημιουργία του Open Mall στην καρδιά του ιστορικού κέντρου. Πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου που περιλαμβάνει ένα ανοιχτό εμπορικό κέντρο το οποίο θα δώσει το «πράσινο φώς» για σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή αλλά και προωθητικές ενέργειες.


ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ


Μια σειρά από έργα δρομολογεί η δημοτική αρχή για το επόμενο διάστημα, αφού θέμα χρόνου ,όπως τόνισε ο κος Μαρινάκης, είναι οι παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεις σε αγροτική οδοποιία σε συνολικά εννέα περιοχές. Ταυτόχρονα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για εξαγγελία του προγράμματος που θα δώσει σοβαρές προοπτικές για δύο γήπεδα, αυτό της Αμνάτου και των Ρουστίκων.


25 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ


Συνολικά 25 εκ ευρώ , έχουν εξασφαλιστεί μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως επεσήμανε ο κος Μαρινάκης για το έργο του μεγάλου διυλιστηρίου στο Γιαννούδι. Ο κος Μαρινάκης εξήγησε: «Βρίσκεται σε επαφή η περιφέρεια Κρήτης με τον ΟΑΚ , διότι τα χρήματα δεν μπορούσε να τα πάρει ο δήμος, επειδή δεν έχουμε βάσει του νόμου δυνατότητα διαχείρισης των νερών. Συνεπώς έπρεπε να γίνει προγραμματική σύμβαση μεταξύ περιφέρειας και ΟΑΚ για να μπορέσει στη συνέχεια να εκτελεστεί το έργο. Είναι ένα έργο 25 εκατομμυρίων , ένα τεράστιο διυλιστήριο που θα διυλίζει το νερό του φράγματος ποταμών για όσες δεκαετίες ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Θεωρώ ότι δεν θα ξαναπούμε για το ζήτημα του νερού όταν το έργο ολοκληρωθεί. Μόλις ολοκληρώσει τη νομική επεξεργασία που είναι θέμα ημερών θα μπορέσει να γίνει η ένταξη του τεράστιου αυτού έργου υποδομής».

ΤΟ 90% ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2019


Επιπλέον έργα που δρομολογεί η δημοτική αρχή και στα οποία έχουν προκύψει καθυστερήσεις λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τις δημοπρατήσεις θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα με το 90% μάλιστα του Τεχνικού προγράμματος να εξελίσσεται έως τα μέσα του 2019, όπως εξήγησε ο κος Μαρινάκης. Ο ίδιος τόνισε πως στα έργα αυτά περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτοστρώσεων στην οδό Μοάτσου και στα Καστελλάκια ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται και η περιοχή του Γάλλου. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο κος Μαρινάκης σε ό,τι αφορά την περιοχή του Γάλλου «Στις ΟΧΕ έχουμε βάλει 700 χιλιάδες ευρώ για τον δρόμο που πάει προς το πανεπιστήμιο μέχρι το χωριό όπου κάθε μέρα περνούν πολλοί φοιτητές και κάτοικοι. Επιπλέον , υπάρχει πλήρης βιοκλιματική μελέτη για ένα πολύ σοβαρό έργο το πεζοδρόμιο στην περιοχή του Γάλλου».
Αξίζει να σημειωθεί πως στην πόλη βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αναβάθμισης των δικτύων από τον Όμιλο COSMOTE , το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικές την ψηφιακή υποδομή σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για το λόγο αυτό, έργα ασφαλτόστρωσης αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις εκσκαφές και την ολοκλήρωση των εργασιών από τον ΟΤΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά  στη Σκεπαστή του Δήμου Μυλοποτάμου

Πυρκαγιά στη Σκεπαστή του Δήμου Μυλοποτάμου

ΤΈΣΣΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ Π.Υ ΚΡΗΤΗΣ
Δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό Μαρινάκη

Δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό Μαρινάκη

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των συνδυασμών, δύο ακόμα ονόματα νεαρών γυναικών διέρρευσαν για το ψηφοδέλτιο της Νέας Αντίληψης του Γιώργου Μαρινάκη....
«Η λύση των ορίων των οικισμών είναι το μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής αρχής»

«Η λύση των ορίων των οικισμών είναι το μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής αρχής»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΙΑΝΟ ΚΑΜΠΟ...
Ν. Δερεδάκης: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό»

Ν. Δερεδάκης: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
Α. Τσικιντίκου: «Ο Δήμος θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο στο επιχειρείν»

Α. Τσικιντίκου: «Ο Δήμος θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο στο επιχειρείν»

H ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...
Ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η μελέτη βιωσιμότητας για την γραμμή του Ρεθύμνου

Ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η μελέτη βιωσιμότητας για την γραμμή του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο Αξίζεις: «Θυμήθηκαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση μονάχα την παραμονή των εκλογών»

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Νίκη