ΡΕΘΥΜΝΟ

Αναβάθμιση οδοποιίας μέσα από νέα ασφαλτικά έργα

14-06-2019 08:00
Αναβάθμιση οδοποιίας μέσα από νέα ασφαλτικά έργα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ , ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ ΜΙΝΩΣ ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Ρεθύμνου και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, ενώ παράλληλα προχωρά ο σχεδιασμός για νέα ασφαλτικά έργα που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος περιοχών της πόλης, όπου θα αποκατασταθεί η οδοποιία.

Ταυτόχρονα, στον προγραμματισμό μπαίνουν έργα και στους οικισμούς , όπως η ανάπλαση της πλατείας στο Γιαννούδι, λιθοδομές, έργο με προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ, βιομηχανικά σταμπωτά δάπεδα στους οικισμούς, με προϋπολογισμό επίσης 500 χιλιάδες ευρώ ενώ μετά την υπογραφή της υπουργικής απόφασης πλέον αναμένεται να προστεθούν και οι παρεμβάσεις στα γήπεδα Αμνάτου και Ρουστίκων.

Σε όλα τα παραπάνω αναφέρθηκε μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ρεθύμνης Μίνως Αλεφαντινός.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Θέμα ημερών είναι , όπως επεσήμανε ο κος Αλεφαντινός, η υπογραφή της σύμβασης για τα ασφαλτικά έργα που θα γίνουν στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 500 χιλιάδες ευρώ που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο εύρος των δρόμων σε περιοχές της πόλης , με στόχο την βελτίωση της οδοποιίας. Πρόβλεψη έχει γίνει μεταξύ άλλων για οδούς στα Μισσίρια και στην Καλλιθέα και το κέντρο της πόλης.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κος Αλεφαντινός για την εξέλιξη των εργασιών στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Γεωργίου, ένα μεγάλο βιοκλιματικό έργο, με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ το οποίο αναμένεται, μετά την ολοκλήρωσή του, να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την περιοχή.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος το έργο ξεκίνησε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ωστόσο οι έντονες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα αν και ανέκοψαν την πορεία του , δεν δημιούργησαν καθυστερήσεις σε σχέση με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο, με εξαίρεση το τελευταίο τμήμα το οποίο αφορά την περιοχή από την οδό Σβάιτσερ μέχρι και την παραλία που θα υλοποιηθεί μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, τον Οκτώβριο. Όπως εξήγησε ο κος Αλεφαντινός οι εργασίες υποδομής, όπου απαιτήθηκαν εκσκαφές  έχουν στην πλειοψηφία τους ολοκληρωθεί και πλέον συνεχίζονται με ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις και έξω από τον χώρο του Ιερού Ναού. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, τόνισε πως θα έχει ολοκληρωθεί και το τμήμα που φτάνει μέχρι την οδό Σβάιτσερ. «Το έργο θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου» διαβεβαίωσε ο κος Αλεφαντινός εκφράζοντας την άποψη «ότι ένα έργο δεν πρέπει να σταματάει ποτέ. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τις εξελίξεις, τις απρόβλεπτες καταστάσεις και τι μπορεί να συμβεί. Ανεξάρτητα αν ταλαιπωρήσει για λίγο κάποια περιοχή».

ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Αναφορικά με την ανάπλαση στην περιοχή, ο κος Αλεφαντινός επεσήμανε πως ένα μεγάλο ποσοστό θα αποτελείται από πράσινο, αφού πρόκειται για ένα βιοκλιματικό έργο το οποίο είχε ως προϋπόθεση την ύπαρξη πρασίνου. «Υπάρχει μια σειρά δέντρων που προβλέπεται από την αρχή της Πορτάλιου έως τη θάλασσα. Το μεγάλο πεζοδρόμιο θα έχει μια σειρά από φυτεύσεις. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα μπετά, το άσχημο κομμάτι. Πρέπει να ολοκληρωθεί για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Αισθητικά δεν έχει προστεθεί τίποτα ακόμα» ανέφερε ο κος Αλεφαντινός.

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»

«Ένα πολύ μεγάλο έργο του Δήμου Ρεθύμνης που αφορούσε τη σχολική στέγη που με πολύ κόπο και μεγάλη διεκδικτικότητα καταφέραμε και μπορώ να πω ότι θα ολοκληρώσουμε σχεδόν στο 100% το πρόγραμμα για την αναβάθμιση καινούργιων σχολικών δομών» ανέφερε ο κος Αλεφαντινός μιλώντας για τα νέα σχολεία που έχουν δημιουργηθεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα νέα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και εκείνα που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν άμεσα. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως πιο μεγάλο έργο την κατασκευή του νέου 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου ,το οποίο έχει προϋπολογισμό 3 εκ ευρώ και είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν την τοιχοποιία και πλέον υλοποιούνται ηλεκτρολογικά, υδραυλικά και μηχανολογικά έργα. «Αυτό είναι το μεγάλο έργο αυτής της περιόδου το οποίο σχεδόν ολοκληρώνεται με αυτό το σχολείο»  επεσήμανε ο κος Αλεφαντινός.

Υπενθυμίζεται πως το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου είναι έως τα τέλη του έτους και όπως ανέφερε ο κος Αλεφαντινός,  δεν αναμένεται να είναι έτοιμο ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 16Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο κος Αλεφαντινός και για τα έργα του 16ου Δημοτικού Σχολείου που θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο της ΧΕΝ αλλά και της Φιλαρμονικής, καθώς οι φάκελοι για τα δύο έργα έχουν υποβληθεί ενώ θεωρείται βέβαιη η ένταξή τους. «Είναι βέβαιη μέχρι τώρα τουλάχιστον η χρηματοδότησή τους και δεν ανησυχούμε για ένταξη του στο Φιλόδημο».

Μόλις μπουν σε «τροχιά» τα δύο αυτά έργα επόμενη διεκδίκηση όπως τόνισε είναι το νέο δημοτικό σχολείο στο Ρουσσοσπίτι, καθώς ήδη διευθετούνται οι λεπτομέρειες προκειμένου να είναι έτοιμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό άξονα.  

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 110 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει σταδιακά και το έργο της ανάπλασης στην πλατεία 110 μαρτύρων και το μνημείο, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα αναγκαίο και επιβλητικό έργο στην περιοχή, που θα περιλαμβάνει και αρκετούς συμβολισμούς, όπως η τοποθέτηση 110 φωτιστικών που συμβολίζουν την μνήμη των πεσόντων.

Ο κος Αλεφαντινός, μετά την απόφασή του να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, παραδίδει πλέον τη «σκυτάλη» της τεχνικής υπηρεσίας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επεσήμανε ωστόσο πως προτεραιότητα θα πρέπει να είναι σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα , να υπάρχει συνέχεια. Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα: «Δεν ξέρω ποιος θα με διαδεχτεί αλλά αυτό που θέλω να μείνει ότι μερικές επεμβάσεις στην πόλη είναι αυτό που ονομάσαμε κυλιόμενα , πρέπει να γίνονται συνέχεια. Για παράδειγμα οι παιδικές χαρές πρέπει να γίνονται συνεχώς μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα, τα ασφαλτικά πρέπει να είναι κυλιόμενο πρόγραμμα, ώστε συνεχώς να έχουμε νέες εργολαβίες. Και αυτό διότι είναι άμεσης προτεραιότητας , ιδιαίτερα τα ασφαλτικά επειδή διαρκώς αυξάνονται και προκύπτουν ανάγκες».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Σύλληψη δυο ατόμων 18 και 26 ετών στο Ρέθυμνο
Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΤΥΠΑ
Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Άμεση ήταν η απάντηση από την Π.Ε. Ρεθύμνου για το έργο στην Αγία Ειρήνη, για το οποίο υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους ότι εκτελείται με αργούς ρυθμούς....
Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ
Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη