ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση του συλλόγου «ΑΓΑΠΗ»

14-09-2018 10:05
Ανακοίνωση του συλλόγου «ΑΓΑΠΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΑΓΑΠΗ»

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των Ατόμων, Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία «ΑΓΑΠΗ», ιδρύθηκε το 1989, στην πόλη του Ρεθύμνου, με πρωτοβουλία γονέων, κηδεμόνων και φίλων των ατόμων με αναπηρία (Νοητική Υστέρηση και ελαφρές συνοδές αναπηρίες) και είχε τη Μονάδα Ημερήσιας Περίθαλψης και Εκπαίδευσης ΑμεΑ.

H Μονάδα αναβαθμίστηκε σε Κέντρο και τώρα ο Σύλλογος λειτουργεί το «Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση «ΑΓΑΠΗ».

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ», είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Νόμος 1111/72) και πιστοποιημένος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας (ΦΕΚ 836/ Β/ 19-03-2012), απόφαση Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται ανά τετραετία από τη Γενική Συνέλευση με Πρόεδρο τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, σύμφωνα με το καταστατικό του.
Σκοπός του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» είναι να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εκάστοτε εκπαιδευομένων στο Κέντρο του, καθώς και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και όλη η δομή των προγραμμάτων, έχει στόχο την αξιοποίηση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων τού κάθε ατόμου.

Σκοπός του Κέντρου του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη, η διατήρηση και η βελτίωση των δεξιοτήτων του κάθε ατόμου μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και η αξιοποίηση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του κάθε ατόμου και ιδιαίτερα η εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση, στην ημιαυτόνομη διαβίωση και στην κοινωνικοποίησή τους. Οι εκπαιδευόμενοι που εντάσσονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και προέρχονται από την πόλη, τα προάστια και τα γύρω χωριά του Νομού. Η μετακίνησή τους, γίνεται με το λεωφορείο του Συλλόγου και με δύο ναυλωμένα ταξί.

Το «Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση με τον δ.τ. «ΑΓΑΠΗ» του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» από τον Μάρτιο του 2017 λειτουργεί ως δικαιούχος της Πράξης «Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση με τον δ.τ. «ΑΓΑΠΗ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014 – 2020», Άξονας 5 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επίσης, στηρίζεται οικονομικά από δωρεές συμπολιτών και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, επιδοτούμενα προγράμματα, συνδρομές μελών και από τη διάθεση των προϊόντων και κατασκευών των εργαστηρίων του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ».

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ» συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, το Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΠΟΣΓΚΑΜεαΑ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ), το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Ρεθύμνης (Ε.Ε.Σ.), τις Ξενοδοχειακές Μονάδες CRECOTEL, κ.ά.

Ο Σύλλογος από τον Ιούλιο του 2015, στεγάζεται στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου, (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) που έχει παραχωρηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης στη διεύθυνση Παπανικολάου 23, στην Καλλιθέα.
Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στους εκπαιδευόμενους προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ» παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και ως δράσεις του ορίζονται οι ενέργειες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των ατόμων με Νοητική Υστέρηση.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» είναι στελεχωμένη από ένα Ψυχίατρο, μία Ψυχολόγο και Κοινωνικούς Λειτουργούς και παρέχουν Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες για την ψυχολογική στήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους.

Το έργο των Συνοδευτικών Υπηρεσιών που παρέχει η Κοινωνική Υπηρεσία περιλαμβάνει:

-Συμβουλευτική παρέμβαση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
-Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
-Ενεργοποίηση εθελοντών και συμμετοχή τους στη λειτουργία του Κέντρου.
-Συνεργασία με τοπικούς φορείς, με εντός και εκτός Κρήτης παρεμφερείς φορείς.
-Συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται τα παρακάτω Προγράμματα – Δραστηριότητες:
-Ψυχολογικής Υποστήριξης
-Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων
-Ψυχιάτρου
-Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας
-Πρόγραμμα Εργοθεραπείας
-Πρόγραμμα Άθλησης
-Πρόγραμμα Κοινωνικού Λειτουργού (τραγουδιού, χορού, ανάγνωσης βιβλίων)
-Πρόγραμμα Σωματογνωσίας, Σωματικής και Στοματικής Υγιεινής – Εκπαίδευση στην Αυτοεξυπηρέτηση
Θεατρικό Παιχνίδι – Πρόγραμμα Εμψύχωσης
-Πρόγραμμα Ελεύθερης Απασχόλησης
-Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης
Εργαστήρια:
-Γενικής Χειροτεχνίας,
-Οικιακής οικονομίας
-Κηπουρικής προσωπικού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύλληψη 49χρονου για όπλα στο Ρέθυμνο

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΙΣΤΟΛΙ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΓΓΙΑ...
Γ. Φανουργάκης: Προτεραιότητα περιφερειακός δρόμος και επίλυση του κυκλοφοριακού για την παράταξη «Ρέθυμνο Αξίζεις»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΝΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM...
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ
Συνάντηση με το ΔΣ των Ομάδων Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (ΟΡΚ) πραγματοποίησε ο Θοδωρής Νίνος

Οριστική η λύση για τα όρια του Αδελιανού Κάμπου

ΠΗΡΕ ΤΟ «ΝΑΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Τι λέει ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης για τη διαδικασία και για τους...
Νέο χωματουργικό μηχάνημα παρέλαβε ο δήμος Αγίου Βασιλείου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: