ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση του συλλόγου «ΑΓΑΠΗ»

14-09-2018 10:05
Ανακοίνωση του συλλόγου «ΑΓΑΠΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΑΓΑΠΗ»

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των Ατόμων, Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία «ΑΓΑΠΗ», ιδρύθηκε το 1989, στην πόλη του Ρεθύμνου, με πρωτοβουλία γονέων, κηδεμόνων και φίλων των ατόμων με αναπηρία (Νοητική Υστέρηση και ελαφρές συνοδές αναπηρίες) και είχε τη Μονάδα Ημερήσιας Περίθαλψης και Εκπαίδευσης ΑμεΑ.

H Μονάδα αναβαθμίστηκε σε Κέντρο και τώρα ο Σύλλογος λειτουργεί το «Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση «ΑΓΑΠΗ».

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ», είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Νόμος 1111/72) και πιστοποιημένος Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας (ΦΕΚ 836/ Β/ 19-03-2012), απόφαση Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται ανά τετραετία από τη Γενική Συνέλευση με Πρόεδρο τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, σύμφωνα με το καταστατικό του.
Σκοπός του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» είναι να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εκάστοτε εκπαιδευομένων στο Κέντρο του, καθώς και των οικογενειών τους. Γι’ αυτό και όλη η δομή των προγραμμάτων, έχει στόχο την αξιοποίηση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων τού κάθε ατόμου.

Σκοπός του Κέντρου του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη, η διατήρηση και η βελτίωση των δεξιοτήτων του κάθε ατόμου μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και η αξιοποίηση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του κάθε ατόμου και ιδιαίτερα η εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση, στην ημιαυτόνομη διαβίωση και στην κοινωνικοποίησή τους. Οι εκπαιδευόμενοι που εντάσσονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα και προέρχονται από την πόλη, τα προάστια και τα γύρω χωριά του Νομού. Η μετακίνησή τους, γίνεται με το λεωφορείο του Συλλόγου και με δύο ναυλωμένα ταξί.

Το «Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση με τον δ.τ. «ΑΓΑΠΗ» του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» από τον Μάρτιο του 2017 λειτουργεί ως δικαιούχος της Πράξης «Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση με τον δ.τ. «ΑΓΑΠΗ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014 – 2020», Άξονας 5 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Επίσης, στηρίζεται οικονομικά από δωρεές συμπολιτών και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, επιδοτούμενα προγράμματα, συνδρομές μελών και από τη διάθεση των προϊόντων και κατασκευών των εργαστηρίων του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ».

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ» συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, το Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΠΟΣΓΚΑΜεαΑ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ), το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Ρεθύμνης (Ε.Ε.Σ.), τις Ξενοδοχειακές Μονάδες CRECOTEL, κ.ά.

Ο Σύλλογος από τον Ιούλιο του 2015, στεγάζεται στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου, (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) που έχει παραχωρηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης στη διεύθυνση Παπανικολάου 23, στην Καλλιθέα.
Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται στους εκπαιδευόμενους προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ» παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και ως δράσεις του ορίζονται οι ενέργειες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των ατόμων με Νοητική Υστέρηση.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» είναι στελεχωμένη από ένα Ψυχίατρο, μία Ψυχολόγο και Κοινωνικούς Λειτουργούς και παρέχουν Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες για την ψυχολογική στήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους.

Το έργο των Συνοδευτικών Υπηρεσιών που παρέχει η Κοινωνική Υπηρεσία περιλαμβάνει:

-Συμβουλευτική παρέμβαση και ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
-Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
-Ενεργοποίηση εθελοντών και συμμετοχή τους στη λειτουργία του Κέντρου.
-Συνεργασία με τοπικούς φορείς, με εντός και εκτός Κρήτης παρεμφερείς φορείς.
-Συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται τα παρακάτω Προγράμματα – Δραστηριότητες:
-Ψυχολογικής Υποστήριξης
-Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων
-Ψυχιάτρου
-Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας
-Πρόγραμμα Εργοθεραπείας
-Πρόγραμμα Άθλησης
-Πρόγραμμα Κοινωνικού Λειτουργού (τραγουδιού, χορού, ανάγνωσης βιβλίων)
-Πρόγραμμα Σωματογνωσίας, Σωματικής και Στοματικής Υγιεινής – Εκπαίδευση στην Αυτοεξυπηρέτηση
Θεατρικό Παιχνίδι – Πρόγραμμα Εμψύχωσης
-Πρόγραμμα Ελεύθερης Απασχόλησης
-Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης
Εργαστήρια:
-Γενικής Χειροτεχνίας,
-Οικιακής οικονομίας
-Κηπουρικής προσωπικού

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Η περίπτωση Στεφανου Μάνου
Της ψυχολόγου Θεώνης Αθανασοπούλου
Για τη Μαριάννα!!!
Νίκος Μολδοβανίδης
Ηταν μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην Καλλιθέα

Μία ακόμα βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης ταλαιπώρησε τους πολίτες της Καλλιθέας.
Aλλάζει από αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού

Ματθαίος Ματθαιουδάκης του Λεωνίδα-ο λαμπερός αδάμας που φώτιζε τη ζωή μας

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΡΙΒΟ ΘΕΙΟ –ΠΑΤΕΡΑ-ΦΙΛΟ-ΣΥΓΓΕΝΗ-ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗ
Πάρτι με μουσικές 80’s και φέτος από το Metropolis

Μια πετυχημένη συνταγή επέστρεψε στη νύχτα της πόλης. Βράδια με αναμνήσεις από το παρελθόν, μουσικές που αυτό επιδιώκουν και κόσμος που επέστρεψε σε αυτό που...
Διανομή τροφίμων Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δεν χαρακτηρίστηκαν ούτε τώρα δυσπρόσιτα τα ορεινά σχολεία

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: