ΚΡΗΤΗ

Αναμονή μηνών στα χειρουργεία

22-08-2018 09:33
Αναμονή μηνών στα χειρουργεία

Χιλιάδες άνθρωποι στις λίστες αναμονής

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν το μαγικό τηλεφώνημα από το γιατρό τους για να μπουν στο χειρουργείο, για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν. Πολλοί όμως ενδέχεται να ... μην προλάβουν καν, καθώς οι λίστες τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και στο Βενιζέλειο είναι μακρές... Η λίστα στο ΠΑΓΝΗ αριθμεί 3.600 άτομα, και στο Βενιζέλειο τα 1.800! Το μήνα Αύγουστο η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω, καθώς ο αριθμός των χειρουργείων που εκτελούνται πέφτει στο μισό, προκειμένου να δοθούν κάποιες άδειες στους εργαζόμενους.

Εργασία ... χωρίς τέλος

Υπερωριακή εργασία και επαγγελματική ανασφάλεια απαρτίζουν το εργασιακό "παρών" των εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς άδειες και ρεπό, προκειμένου να μείνει όρθιο το νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρη Βρύσσαλη, 300 βάρδιες το μήνα "βγαίνουν" με υπερωριακή απασχόληση, λόγω της υποστελέχωσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, όπου 13 βάρδιες την εβδομάδα καλύπτονται από εργαζόμενους άλλων τμημάτων, ενώ η κλινική κινδυνεύει ακόμη και με λουκέτο, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στις 26 Σεπτεμβρίου απολύπονται 7 εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής, ενώ αν δεν καλυφθούν οι θέσεις, η κλινική δε θα μπορεί να λειτουργεί.

Αντίστοιχη "συνδρομή" από εργαζόμενους άλλων τμημάτων δέχονται η Ψυχιατρική, η Ογκολογική, οι Ακτινοθεραπείες, η Ορθοπεδική Κλινική αλλά και το ΤΕΠ.

Μαστογραφίες και πανοραμικές διενεργούνται 2 με 3 φορές την εβδομάδα λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ την ίδια στιγμή τα οφειλόμενα ρεπό και άδειες φθάνουν τις 600 μέρες.

"Μπαλώματα" για τα δεκάδες κενά σε γιατρούς

Απέναντι στη θριαμβολογία του υπουργείου Υγείας που ευαγγελίζεται στήριξη της Δημόσιας Υγείας με ... μετρημένες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού ή συμβάσεις, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. 150 κενά σε γιατρούς μετράει το ΠΑΓΝΗ, με τους ειδικευόμενους να ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνάμεις, δουλεύοντας ακόμη και 48 ώρες χωρίς ρεπό, για να καλύψουν τις ανάγκες.

"Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και είναι χρέος μας - των εργαζομένων και των ασθενών - να διεκδικήσουμε και να την ανατρέψουμε!" - σχολιάζει ο Δημήτρης Βρύσσαλης.

Πηγή: madeincreta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία, Ναθανίτσα Νέαρχος, Νιάρχος Πάγκαλος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ