ΡΕΘΥΜΝΟ

Αναπλάσεις σε Κρύα Βρύση και Σπήλι

27-09-2018 09:36
Αναπλάσεις σε Κρύα Βρύση και Σπήλι

ΝΕΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μια νέα έγκριση χρηματοδότησης ύψους 380.000 ευρώ, έλαβε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης που αφορά το έργο «Αναπλάσεις στην Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης και στην Τοπική Κοινότητα Σπηλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου». Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά:

1) Αναστήλωση παλαιών Μιτάτων του Κέντρους στην Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης. Τα «Μιτάτα» που βρίσκονται στο όρος Κέντρος έχουν ιδιαίτερη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική αξία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της περιοχής μας και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει στόχο την ανάδειξη του ορεινού όγκου, την αύξηση της επισκεψιμότητας του και της ανθρώπινης παρουσίας που θα συμβάλει στην ουσιαστική προστασία του.

2) Ανάδειξη παλαιάς βρύσης στον οικισμό Κρύα Βρύση. Πρόκειται για ένα έργο που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του οικισμού αφού είναι μέρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς και σημείο αναφοράς της κοινωνικής ζωής του χωριού για πολλές δεκαετίες και πλέον θα αναπλαστεί και θα μετατραπεί σε επισκέψιμο χώρο και αξιοθέατο.

3) Ανάπλαση εισόδου Σπηλίου (από Ρέθυμνο). Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, έγχρωμο εγχάρακτο ασφαλτοτάπητα στο οδόστρωμα, φωτισμός, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και στάσης λεωφορείου, ηλεκτροφωτισμός και διαμόρφωση κόμβου προς Γερακάρι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της πρότασης και ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό για τη στήριξή του στο αίτημα του Δήμου, τον κ. Παναγιώτη Κορκολή Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων για την έγκριση, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά για την ουσιαστική συμβολή του και βέβαια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση και να λάβει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου την έγκριση μέσω της Περιφέρειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος Λάζαρος, Λάζος