ΡΕΘΥΜΝΟ

Αναπλάσεις σε Κρύα Βρύση και Σπήλι

27-09-2018 09:36
Αναπλάσεις σε Κρύα Βρύση και Σπήλι

ΝΕΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μια νέα έγκριση χρηματοδότησης ύψους 380.000 ευρώ, έλαβε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης που αφορά το έργο «Αναπλάσεις στην Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης και στην Τοπική Κοινότητα Σπηλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου». Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά:

1) Αναστήλωση παλαιών Μιτάτων του Κέντρους στην Τοπική Κοινότητα Κρύας Βρύσης. Τα «Μιτάτα» που βρίσκονται στο όρος Κέντρος έχουν ιδιαίτερη ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική αξία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της περιοχής μας και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει στόχο την ανάδειξη του ορεινού όγκου, την αύξηση της επισκεψιμότητας του και της ανθρώπινης παρουσίας που θα συμβάλει στην ουσιαστική προστασία του.

2) Ανάδειξη παλαιάς βρύσης στον οικισμό Κρύα Βρύση. Πρόκειται για ένα έργο που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του οικισμού αφού είναι μέρος της πολιτιστικής του κληρονομιάς και σημείο αναφοράς της κοινωνικής ζωής του χωριού για πολλές δεκαετίες και πλέον θα αναπλαστεί και θα μετατραπεί σε επισκέψιμο χώρο και αξιοθέατο.

3) Ανάπλαση εισόδου Σπηλίου (από Ρέθυμνο). Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, έγχρωμο εγχάρακτο ασφαλτοτάπητα στο οδόστρωμα, φωτισμός, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και στάσης λεωφορείου, ηλεκτροφωτισμός και διαμόρφωση κόμβου προς Γερακάρι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της πρότασης και ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ανδρέα Ξανθό για τη στήριξή του στο αίτημα του Δήμου, τον κ. Παναγιώτη Κορκολή Γενικό Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων για την έγκριση, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά για την ουσιαστική συμβολή του και βέβαια τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση ανταπόκριση και να λάβει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου την έγκριση μέσω της Περιφέρειας.

Γνώμες

Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Αποχαιρετώντας τον σωτήρα του ευρώ Super Mario
Νίκος Μολδοβανίδης
Οι κρυφές μας ενοχές …2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά σε κατάστημα εμπορίου στον Λατζιμά τα ξημερώματα

Πυρκαγιά σε κατάστημα εμπορίου στον Λατζιμά τα ξημερώματα

Πυρκαγιά σε κατάστημα εμπορίου, ξέσπασε λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Λατζιμά του δήμου Ρεθύμνου.  ...
Μεγάλη υπόθεση εμπορίας όπλων και πυρομαχικών με έξι συλλήψεις εντός κι εκτός Κρήτης

Μεγάλη υπόθεση εμπορίας όπλων και πυρομαχικών με έξι συλλήψεις εντός κι εκτός Κρήτης

Εντοπίστηκαν σε φορτηγό που μετέφερε .... τριφύλλι
Εντοπίστηκε φορτηγό στο Ρέθυμνο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά

Εντοπίστηκε φορτηγό στο Ρέθυμνο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά

Την υπόθεση ερευνά η ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη
Επιγραφές στα σπίτια ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού αποφάσισε η δημοτική κοινότητα

Επιγραφές στα σπίτια ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού αποφάσισε η δημοτική κοινότητα

Περί της πρασιάς στην οδό Παπαναστασίου

Περί της πρασιάς στην οδό Παπαναστασίου

«Μοχλός» οι υποδομές  για την τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη

«Μοχλός» οι υποδομές για την τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη

Ανάγκη και προτεραιότητα ο ΒΟΑΚ επισημαίνουν οι φορείς που συμμετέχουν στην παγκρήτια συνάντηση των ξενοδόχων στο Ρέθυμνο...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα Λουντμίλλα, Λουντμίλα Μελιτίνη, Μελιτίνος, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ