ΡΕΘΥΜΝΟ

Αναζητείται λύση για το πλωτό σκάφος του Λιμενικού μετά την βλάβη στους κινητήρες

10-08-2018 20:12
Αναζητείται λύση για το πλωτό σκάφος του Λιμενικού μετά την βλάβη στους κινητήρες

- Διευκρινίσεις για το έγγραφο που κοινοποιήθηκε προς τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνης 

Εν αναμονή της απάντησης από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το πλωτό σκάφος της υπηρεσίας που βρίσκεται ακινητοποιημένο έπειτα από βλάβη που υπέστη στους δύο εξωλέμβιους κινητήρες του.

Όπως υποστηρίζει ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης Κωνσταντίνος Καστρινάκης, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση οι απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ολοκληρωθεί και πλέον αναμένεται απάντηση για το αν τελικά θα προχωρήσει η αποκατάσταση του σκάφους ή αν θα αντικατασταθεί. Μέχρι τότε όμως τυχόν έκτακτα περιστατικά, σύμφωνα με τον κ. Καστρινάκη, θα αντιμετωπίζονται με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών, καθώς και περιπολικών σκάφων του Λιμεναρχείου από τους γειτονικούς νομούς.

Την ίδια ώρα, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνης προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με το έγγραφο που γνωστοποίησε κατόπιν συνάντησης με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνης την περασμένη Δευτέρα.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Όπως εξήγησε ο κ. Καστρινάκης η βλάβη στο πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείο διαπιστώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο οπότε και ακινητοποιήθηκε, ενώ άμεσα κλήθηκαν οι αρμόδιοι τεχνικοί προκειμένου να κάνουν την εκτίμηση. Οι τεχνικοί διαπίστωσαν βλάβη στους δύο κινητήρες και παράλληλα κρίθηκε ασύμφορη η επισκευή τους λόγω παλαιότητας, ενώ το κόστος για την αντικατάστασή τους με δύο νέους ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 45.000 ευρώ.

Τα σχετικά έγγραφα έχουν αποσταλεί, όπως ανέφερε ο κ. Καστρινάκης, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και πλέον το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης αναμένει απάντηση. Την ίδια ώρα ωστόσο η ακινητοποίηση του σκάφους δημιουργεί ζητήματα στην αστυνόμευση της θαλάσσιας περιοχής του Ρεθύμνου αλλά και σε επεμβάσεις του Λιμενικού σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης εν μέσω θερινής περιόδου.

Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε ο κ. Καστρινάκης, ορισμένες από τις λύσεις που ενδεχομένως έχει στη διάθεσή του το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου είναι είτε η αντικατάσταση με μεταχειρισμένους κινητήρες που θα μειώσουν τη συνολική δαπάνη, είτε η διάθεση άλλου σκάφους στην Λιμενική αρχή Ρεθύμνου, λύσεις που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Αναφερόμενος στο έγγραφο που εστάλη από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου προς τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, ο κ. Καστρινάκης εξήγησε πως την περασμένη Δευτέρα στη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης με τον Σύλλογο Ξενοδόχων μεταξύ άλλων ζητημάτων τέθηκε και το ζήτημα της βλάβης του σκάφους του Λιμενικού και η ακινητοποίησή του εν μέσω θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο λιμενάρχης: «Ο Σύλλογος ξενοδόχων διαπίστωσε πως το σκάφος βρισκόταν σε ακινησία κάτι που συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συνδράμουν στο βαθμό που μπορούν, με στόχο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, λόγω του ότι διανύουμε τη θερινή περίοδο και προκειμένου το Λιμεναρχείο να έχει πιο σύντομα το σκάφος στη διάθεσή του. Ακολούθησε έγγραφό μου μετά την προφορική συζήτηση που είχαμε, στο οποίο γνωστοποίησα προς τον Σύλλογο Ξενοδόχων το ζήτημα που έχει προκύψει».

Ο κ. Καστρινάκης χαρακτήρισε μάλιστα αξιέπαινη την πρωτοβουλία και την πρόθεση του Συλλόγου Ξενοδόχων, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει αναφερόμενος σε λανθασμένη ερμηνεία του ζητήματος, πως «το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου δεν ζήτησε να του γίνει δωρεά, κοινοποίησε το ζήτημα στον Σύλλογο αφού νωρίτερα είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συνδράμει».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργασίες καθαρισμού πρανών και τάφρων

Εργασίες καθαρισμού πρανών και τάφρων

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ 
Τελευταίο μπάνιο για 6 ανθρώπους από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

Τελευταίο μπάνιο για 6 ανθρώπους από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Συνολικά 264 τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Συνολικά 264 τα κενά σε γενική και ειδική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Μέριμνα και από εμάς τους ίδιους!

Μέριμνα και από εμάς τους ίδιους!

Καθημερινά είναι τα περιστατικά διάσωσης από τους ναυαγοσώστες στις θάλασσες του Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία μάλιστα τις τελευταίες ημέρες...
Πρόβλημα οι πολλές αποχωρήσεις

Πρόβλημα οι πολλές αποχωρήσεις

Την τράπουλα των εκλογών και των υποψηφίων φαίνεται να ανακατεύει πλέον ο Γιώργος Μαρινάκης που επέστρεψε από τις σύντομες διακοπές του. ...
Yπο έλεγχο η φωτιά στο Σελί

Yπο έλεγχο η φωτιά στο Σελί

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέπσπασε το απόγευμα σε γεωργική έκταση στο Σελί Ρεθύμνου.   ...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή