ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιδρά η ΕΛΜΕΡ στην άρνηση του Υπουργείου Παιδείας για τον ορισμό δυσπρόσιτων σε Κράνα και Φουρφουρά

03-03-2019 12:08
Αντιδρά η ΕΛΜΕΡ στην άρνηση του Υπουργείου Παιδείας για τον ορισμό δυσπρόσιτων σε Κράνα και Φουρφουρά

Η άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να αποδεχθεί το αίτημα της ΈΛΜΕΡ για τον ορισμό των γυμνασίων Κρανας και Φουρφουρά ως δυσπρόσιτων έχει προκαλέσει την αντίδραση των καθηγητών του Ρεθύμνου.
Η ΕΛΜΕΡ είχε στείλει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για το οποίο πήρε απάντηση αρνητική και σε δήλωση της αναφέρει:
"Καταρχάς σας ευχαριστούμε που απαντήσατε (αρ.εξερχ. 26654/20-2-2019) στο αίτημά μας (αρ. εξερχ. 008/ 8-2-2019) για:
α) χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Κράνας ως ‘’δυσπρόσιτου’’ με αντίστοιχα ‘’όμορα’’ το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Γαράζου και
β) χαρακτηρισμό του Γυμνασίου και ΓΕΛ Φουρφουρά ως ‘’δυσπρόσιτων’’, με αντίστοιχο ‘’όμορο’’ το Γυμνάσιο Συβρίτου.
Επιτρέψτε μας κάποιες καλοπροαίρετες παρατηρήσεις:
Στην απάντησή σας δεν μπαίνετε καν στον κόπο να μας πείτε ευθαρσώς ότι απορρίπτετε το αίτημά μας. Κατ’ ουσίαν, απλά μας επαναλαμβάνετε τον νόμο, σαν εμείς να σας ζητήσαμε αυτό.
Γράφετε ότι η απόφαση του ΥΠΠΕΘ για τη μοριοδότηση των σχολείων γίνεται «ύστερα από πρόταση των αρμοδίων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα οποία λαμβάνουν υπόψη και τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και τις εισηγήσεις των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων αυτών, οι οποίες διαμορφώνονται σε συνεργασία με τα αρμόδια πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα». Προς ενημέρωσή σας, οι γνώμες του τοπικού ΠΥΣΔΕ και της τοπικής ΕΛΜΕ μάλλον αγνοήθηκαν προκλητικά, παρά ελήφθησαν υπόψη.
Συνεχίζοντας, γράφετε ότι η απόφαση λαμβάνεται και «με βάση τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, τις συνθήκες διαβίωσης εκεί των εκπαιδευτικών, την οργανικότητα, την απόστασή τους από την έδρα του Νομού, τις συγκοινωνιακές συνθήκες και το υψόμετρο». Κι εμείς αυτό νομίζαμε. Ίσως πρέπει να έρθετε στο Ρέθυμνο να εξετάσετε τις συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών και το συγκοινωνιακό δίκτυο. Ίσως αξίζει να μάθετε πως το ήδη κακό συγκοινωνιακό δίκτυο στο Αμάρι ή τον Μυλοπόταμο καταστράφηκε με την κακοκαιρία στις 24/2/2019, καθιστώντας τα εκεί σχολεία όχι δυσπρόσιτα, αλλά απρόσιτα. Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία του Δήμου Αγίου Βασιλείου (απλά προς ενημέρωσή σας).
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και οι σύλλογοι διδασκόντων σάς μετέφεραν ένα αίτημα – κραυγή αγωνίας για την υπόσταση των εν λόγω σχολείων. Δεν είναι τα μόνα που πλήττονται από τη μαθητική διαρροή και την υποστελέχωση, για την οποία ευθύνεστε. Ελπίζαμε (;)  ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα είχατε να επιδείξετε κάτι καλύτερο από ‘’υπηρεσιακές απαντήσεις’’.
Για εμάς, το θέμα του χαρακτηρισμού ‘’δυσπρόσιτων’’ και συνολικά της, απαράδεκτης, μοριοδότησης των σχολείων της Π.Ε. Ρεθύμνου δεν είναι λήξαν".

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕΡ

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,
με την παρούσα επιστολή σάς ζητάμε να εξετάσετε το αίτημα ορισμού των: Γυμνάσιο Κράνας, Γυμνάσιο Φουρφουρά και ΓΕΛ Φουρφουρά ως δυσπρόσιτων. Αντίστοιχα ζητάμε να οριστούν το Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Γαράζου όμορα με το Γυμνάσιο Κράνας και το Γυμνάσιο Συβρίτου όμορο με το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Φουρφουρά.

Τα παραπάνω σχολεία ανήκουν σε έναν νομό με υψηλή μαθητική διαρροή, απουσία ακτοπλοϊκής και αεροπορικής συγκοινωνίας και ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες. Στοιχεία τα οποία αγνοήθηκαν στη μοριοδότηση που κάνατε, παρόλο που το ζήτημα αναδείχτηκε έντονα από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων και σύσσωμες τις τοπικές αρχές.

Τα ίδια τα αναφερθέντα σχολεία είναι μακριά από την πρωτεύουσα του νομού, σε περιοχές με κακό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να μην προτιμώνται από τους αναπληρωτές που τοποθετούνται στην Π.Ε. Ρεθύμνου. (Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν επαρκούν, γιατί, αν επαρκούσαν, ίσως να μην υπήρχε λόγος σύνταξης της παρούσας επιστολής).

Ο ορισμός της Κράνας (η οποία μέχρι το καλοκαίρι είχε το καθεστώς του δυσπρόσιτου και το καταργήσατε) και του Φουρφουρά ως δυσπρόσιτων και αντίστοιχα του Γαράζου και της Συβρίτου ως όμορων, για συμπλήρωση ωραρίου, σε συνδυασμό με τη διπλή μοριοδότηση, θα καθιστούσε τα εν λόγω σχολεία ελκυστικά στις δηλώσεις των αναπληρωτών. Ακόμα όμως και αν τελικά δεν ισχύσει η διπλή μοριοδότηση, εμείς επιμένουμε στο αίτημά μας, έστω και για λόγους δικαίου.

Και, ασφαλώς, δεν ξεχνάμε πως η συνολική λύση βρίσκεται στη στελέχωση των σχολικών μονάδων με επαρκείς και μόνιμους διορισμούς και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών.

Ευελπιστούμε στη θετική και σύντομη απάντησή σας.

Με εκτίμηση,
                                     
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου
Οι διευθύντριες, ο διευθυντής και οι σύλλογοι διδασκόντων των Γυμνασίων Γαράζου, Κράνας, Συβρίτου, Φουρφουρά, του ΕΠΑΛ Γαράζου και του ΓΕΛ Φουρφουρά.

Γνώμες

του Όθωνα Χριστουλάκη
Μείωση ΦΠΑ: Μια άλλη προσέγγιση
Νίκος Μολδοβανίδης
Το «ελληνικό» μαγαζί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν και φέτος τα ξενοδοχεία της Iberostar Creta Marine και Creta Panorama και Mare

Το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν και φέτος τα ξενοδοχεία της Iberostar Creta Marine και Creta Panorama και Mare

Πιστά στο ραντεβού τουςτα ξενοδοχεία τηςIBEROSTAR,CretaMarineκαι Creta Panorama & Mareιδιοκτησίας κυρίου Δ. Γρηγοριάδη στο Πάνορμο Ρεθύμνου,  συμμετείχαν...
Προβληματισμός για τις κηλίδες ρύπανσης (;  ) στην θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ

Προβληματισμός για τις κηλίδες ρύπανσης (; ) στην θαλάσσια περιοχή του Κουμπέ

Συναντήσεις με Δ. Κόκκινο, Γ. Ταταράκη και Π. Μουρτζανό πραγματοποίησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συναντήσεις με Δ. Κόκκινο, Γ. Ταταράκη και Π. Μουρτζανό πραγματοποίησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συνεχίζει τη σειρά επαφών με τις θεσμικές αρχές και τους παραγωγικούς φορείς του Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές της 7ης...
«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Κοξαρέ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου και ενός 50χρονου που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο...
Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίληξ, Φήλιξ, Φίληκας, Φίληξα, Φιλήκη Ισμαήλ, Ισμαήλης, Ισμαήλος, Σμαήλης, Σμαήλος, Μαήλης, Μαήλος Αγίου Πνεύματος,Τριάδα, Τριάς, Κόρη, Κορίνα, Κορίνος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ