ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιδράσεις για «ακατάλληλες υποδομές» στην προσχολική εκπαίδευση

24-05-2019 00:38
Αντιδράσεις για «ακατάλληλες υποδομές» στην προσχολική εκπαίδευση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εντονότατη αντίδραση εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Ρεθύμνου για την κατάσταση που επικρατεί με την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο δήμο. Αιτία το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, όπως σημειώνουν, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι γονείς να εγγράψουν τα νήπια σε νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο διαμονής τους και μάλιστα σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων αναφέρει: «Ενημερωθήκαμε ότι πριν από λίγες μέρες έγινε ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τις εγγραφές και τη φοίτηση των νηπίων, για το σχολικό έτος 2019-2020 κατόπιν της καθιέρωσης με νόμο του κράτους της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης στα δημόσια νηπιαγωγεία, χωρίς να φροντίσει να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο των σπουδών, άλλο τόσο σημαντικός είναι ο χώρος και ο τρόπος με τον οποίο αυτό το περιεχόμενο δίνεται στον μαθητή.

Ας σκεφτούμε πως ένα παιδί, από την ηλικία των 3 ετών βρίσκεται καθημερινά για πολλές ώρες σε ένα χώρο μέσα στον οποίο θα πρέπει να μάθει να σκέφτεται, να επικοινωνεί μέσω της γλώσσας με τους γύρω του, να αντιλαμβάνεται την αντικειμενική πραγματικότητα με τους νόμους που τη διέπουν, να αθλείται, να ψυχαγωγείται και όποια άλλη δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδομές και τα παιδιά θα φοιτήσουν σε προκάτ αίθουσες.

Επειδή δεν χωράνε στις αυλές των νηπιαγωγείων της πόλης θα τοποθετηθούν σε αυλές περιφερειακών σχολείων στον Σταυρωμένο, Πλατανιά, Πευκάκια.

Όμως από πού προκύπτει η υποχρέωση των παιδιών να φοιτήσουν μακριά από το τόπο κατοικίας τους και μάλιστα χωρίς καμία δέσμευση για το αν θα υπάρξουν σχολικά λεωφορεία με όλες τις προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών αυτής της ηλικίας;

Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη της μεταφοράς και η οποία και θα αποφασίσει.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την φοίτηση των παιδιών σε νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο κατοικίας είναι πολυάριθμα: πρέπει να ξυπνάνε πολύ πρωί και να ταλαιπωρούνται στους δρόμους. Αρρωσταίνουν εύκολα και η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για να επιστρέψουνε γρήγορα.

Προσπάθησαν να πείσουν τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ήδη υπάρχοντα νηπιαγωγεία εκτός πόλης , επειδή εκεί υπάρχουν κενές θέσεις κι επειδή η φοίτηση των νηπίων τώρα είναι υποχρεωτική. Είναι νόμος του κράτους

Θεωρούμε την αντιμετώπιση των παιδιών και των γονέων απαράδεκτη κι απαιτούμε λύση σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών!

Είναι απαραίτητο να σταματήσει άμεσα ο κατακερματισμός των ευθυνών όσον αφορά τη σχολική στέγη».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκό με πρόβειο γιαούρτι στο ποτήρι #GlutenFree!

Γλυκό με πρόβειο γιαούρτι στο ποτήρι #GlutenFree!

Ένα γιαουρτογλυκό εντελώς διαφορετικό απο τα άλλα! Με πρόβειο γιαούρτι και Με gluten free μπισκοτάκια κανέλας! Μμμμμμούρλια!...
Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 
Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΚΤΟΥΝΤΑ Πως θυμούνται τον μεγάλο καλλιτέχνη η κόρη του Υακίνθη, η εγγονή του Χριστίνα Πολίτη και η ανιψιά του Μαρία Πορίχη -...
Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον Αδελιανό Κάμπο λόγω διαρροής στο δίκτυο ύδρευσης....
Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Η χθεσινή αναφορά της δικηγόρου Ελένης Τζέτζου στα σκουπίδια και τα κλαδιά στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού σχολιάζεται σε ανακοίνωση – απάντηση του δήμου...
Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο οποίος πήρε την απόφαση αυτή όχι για πολιτικούς...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή