ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιδράσεις για «ακατάλληλες υποδομές» στην προσχολική εκπαίδευση

24-05-2019 00:38
Αντιδράσεις για «ακατάλληλες υποδομές» στην προσχολική εκπαίδευση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εντονότατη αντίδραση εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Ρεθύμνου για την κατάσταση που επικρατεί με την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο δήμο. Αιτία το γεγονός ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, όπως σημειώνουν, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι γονείς να εγγράψουν τα νήπια σε νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο διαμονής τους και μάλιστα σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων αναφέρει: «Ενημερωθήκαμε ότι πριν από λίγες μέρες έγινε ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τις εγγραφές και τη φοίτηση των νηπίων, για το σχολικό έτος 2019-2020 κατόπιν της καθιέρωσης με νόμο του κράτους της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης στα δημόσια νηπιαγωγεία, χωρίς να φροντίσει να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο των σπουδών, άλλο τόσο σημαντικός είναι ο χώρος και ο τρόπος με τον οποίο αυτό το περιεχόμενο δίνεται στον μαθητή.

Ας σκεφτούμε πως ένα παιδί, από την ηλικία των 3 ετών βρίσκεται καθημερινά για πολλές ώρες σε ένα χώρο μέσα στον οποίο θα πρέπει να μάθει να σκέφτεται, να επικοινωνεί μέσω της γλώσσας με τους γύρω του, να αντιλαμβάνεται την αντικειμενική πραγματικότητα με τους νόμους που τη διέπουν, να αθλείται, να ψυχαγωγείται και όποια άλλη δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν υποδομές και τα παιδιά θα φοιτήσουν σε προκάτ αίθουσες.

Επειδή δεν χωράνε στις αυλές των νηπιαγωγείων της πόλης θα τοποθετηθούν σε αυλές περιφερειακών σχολείων στον Σταυρωμένο, Πλατανιά, Πευκάκια.

Όμως από πού προκύπτει η υποχρέωση των παιδιών να φοιτήσουν μακριά από το τόπο κατοικίας τους και μάλιστα χωρίς καμία δέσμευση για το αν θα υπάρξουν σχολικά λεωφορεία με όλες τις προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών αυτής της ηλικίας;

Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη της μεταφοράς και η οποία και θα αποφασίσει.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την φοίτηση των παιδιών σε νηπιαγωγεία μακριά από τον τόπο κατοικίας είναι πολυάριθμα: πρέπει να ξυπνάνε πολύ πρωί και να ταλαιπωρούνται στους δρόμους. Αρρωσταίνουν εύκολα και η απόσταση είναι πολύ μεγάλη για να επιστρέψουνε γρήγορα.

Προσπάθησαν να πείσουν τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ήδη υπάρχοντα νηπιαγωγεία εκτός πόλης , επειδή εκεί υπάρχουν κενές θέσεις κι επειδή η φοίτηση των νηπίων τώρα είναι υποχρεωτική. Είναι νόμος του κράτους

Θεωρούμε την αντιμετώπιση των παιδιών και των γονέων απαράδεκτη κι απαιτούμε λύση σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών!

Είναι απαραίτητο να σταματήσει άμεσα ο κατακερματισμός των ευθυνών όσον αφορά τη σχολική στέγη».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Κοξαρέ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου και ενός 50χρονου που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο...
Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...
Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Υπάρχει μία πραγματική πρόθεση τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από όλα τα στελέχη όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουμε την...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Τίχων, Τύχων