ΚΡΗΤΗ

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

12-02-2019 17:09
Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Έπειτα από τρεις επιτυχημένες Προσομοιώσεις Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και φέτος από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Το πρόγραμμα διοργανώνεται όπως τις προηγούμενες χρονιές από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο επιδιώκει την εξοικείωση των νέων επιστημόνων με τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την προώθηση της δημοκρατίας και της συμμετοχικότητας μέσω της ενεργούς ενασχόλησης με τα κοινά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο παρόν πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει οποιοσδήποτε ανεξάρτητα από το πεδίο και το αντικείμενο σπουδών του. Το συνέδριο απευθύνεται σε φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), καθώς και σε αποφοίτους. Οι συμμετέχοντες έχοντας υποβάλλει αίτηση θα επιλεχθούν να προσομοιώσουν θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και να επιχειρηματολογήσουν για θέματα που αφορούν μία εικονική περιφέρεια, τα οποία έχουν τεθεί στην ημερήσια ατζέντα. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο www.ppscrete.gr .

 

Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΊΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ

 

Για τις ανάγκες του προγράμματος επιλέγονται θέματα επικαιρότητας που δεν ταυτίζονται όμως με μια συγκεκριμένη Περιφέρεια. Έτσι, συστάθηκαν δυο υποθετικές επιτροπές:

Α)Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Συνοχής

  1. Λήψη απόφασης για ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ αναφορικά με την λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Περιφέρειας για κακοποιημένες γυναίκες και θύματα ενδοοικογενειακής βία.
  2. Λήψη απόφασης για έγκριση ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική συνείδηση.
  3. Έγκριση προγράμματος χρηματοδότησης και υλοποίησης της διοργάνωσης Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος mini football.
  4. Έγκριση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χωρική αρμοδιότητα κάθε Δήμου της Περιφέρειας.

Β)Επιτροπή Οικονομικών και Ανάπτυξης

  1. Λήψη απόφασης για έγκριση προγράμματος ΕΣΠΑ ενημέρωσης και χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων.
  2. Γνωμοδότηση για την επέκταση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.
  3. Γνωμοδότηση στο αρμόδιο υπουργείο για την έναρξη διαδικασιών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.
  4. Έγκριση χρηματοδότησης κατασκευής φράγματος.

 ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Ο Δημήτρης Κρήτας, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής έχει τονίσει ότι οι νέοι επιστήμονες εξοικειώνονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα προωθούνται οι ιδέες και οι προτάσεις τους, ενώ η Μαρία Αρναουτάκη, Συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό και παραγωγικό από το να ακούγονται τόσες διαφορετικές απόψεις σε μία μόνο αίθουσα. Την άποψη τους για την εμπειρία της Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου μοιράζονται και τα υπόλοιπα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Η Μαριάντζελα Αθανασοπούλου υποστηρίζει πως πέρα από τις γνώσεις που αποκτούν οι συμμετέχοντες, δημιουργούν φιλίες και μοιράζονται στιγμές που θα θυμούνται για πάντα, χαρακτηρίζοντας την Προσομοίωση ως μια εμπειρία ζωής, με την Ζωή Ατσιπουλιανάκη να συμπληρώνει πως οι νέοι επιστήμονες με το να έρχονται σε επαφή με τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης κατανοούν εις βάθος τις λειτουργίες τους. Τέλος, η Μαρία Σωτηροπούλου ενθαρρύνει τους νέους να στηρίξουν την άποψη τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να εξοικειωθούν με τη δημόσια ομιλία. Η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης είναι η κατάλληλη περίσταση που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που θες να γίνεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επέστρεψε στο Μαράθι ο Πρωθυπουργός

Επέστρεψε στο Μαράθι ο Πρωθυπουργός

Δεν μπορεί να αποχωριστεί την παραλία του Μαραθίου στο Ακρωτήρι Χανίων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης....
‘Επαιζαν μπαλωθιές και συνελήφθησαν

‘Επαιζαν μπαλωθιές και συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν, το πρωί του Σαββάτου σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς...
Με 10 νεα αλεξίσφαιρα ενισχύθηκε η Αστυνομία της Κρήτης

Με 10 νεα αλεξίσφαιρα ενισχύθηκε η Αστυνομία της Κρήτης

Τα ονόματα των αστυνομικών που βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στη διάρκεια της θεομηνιας του Φεβρουαρίου ...
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιές

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιές

Έντονη ήταν το Σάββατο η κινητοποίηση τις Πυροσβεστικής για πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε περιοχές στο Ηράκλειο....
Επενδυτικά σχέδια-μαμούθ στις υποδομές της Κρήτης

Επενδυτικά σχέδια-μαμούθ στις υποδομές της Κρήτης

Επενδύσεις άνω των 7 δις προγραμματίζονται στο νησί
Σήμα βοήθειας εξέπεμψαν για δυο άτομα στα Σφακιά - Επιχείρηση διάσωσής τους

Σήμα βοήθειας εξέπεμψαν για δυο άτομα στα Σφακιά - Επιχείρηση διάσωσής τους

Eπιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης δυο ατόμων στην περιοχή των Σφακίων.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη