ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση του Μιχάλη Πετρακάκη στον δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό

20-03-2019 09:11
Απάντηση του Μιχάλη Πετρακάκη στον δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό

Με αφορμή τις δηλώσεις για τα μεγάλα έργα της περιοχής στην παρουσίαση του συνδυασμού Μουρτζανού

Στον δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, που θεωρεί ότι τον στοχοποίησε κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του συνδυασμού του, απαντάει ο πρώην δήμαρχος Συβρίτου, Μιχάλης Πετρακάκης με δήλωση του. Ο κ. Πετρακάκης αναφέρεται στα μεγάλα έργα της περιοχής, που ανέφερε ο νυν δήμαρχος, λέγοντας:

«Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του «φρόντισε» να με στοχοποιήσει. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα πέντε (5) μεγάλα έργα της περιοχής (Εργοστάσιο Απορριμμάτων, Σχολή Ασωμάτων, Υβριδικό Έργο, Αμαριώτικο Δρόμο, Πλατύ) είπε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή εγγυάται την κατασκευή τους και συμπλήρωσε ότι εκπονείται μελέτη για άρδευση της περιοχής από το Φράγμα Ποταμών και διερωτήθηκε, «ερωτώ, ενδιαφέρθηκε κανείς πραγματικά τα προηγούμενα χρόνια; όταν δεν αρδεύεται από το Φράγμα ένα (1) στρέμμα Αμαριώτικης Γης»;

Σαν πρώην Δήμαρχος της περιοχής φωτογραφίζομαι και στοχοποιούμαι και θεωρώ επιβεβλημένο ν' απαντήσω…

Κατ' αρχήν το έργο του Φράγματος, σχεδιάστηκε, χωροθετήθηκε και άρχισε να κατασκευάζεται πριν την δημιουργία των Καποδιστριακών Δήμων. Kάποια στρέμματα της γύρω περιοχής του Φράγματος έχουν αρδευτεί.

Το κόστος τώρα άντλησης των ανάντη του Φράγματος εκτάσεων και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων, λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς είναι απαγορευτικό και ως εκ τούτου ουτοπικά τα σχέδια που κάνει η Δημοτική Αρχή.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Συβρίτου που είχα την τιμή να υπηρετώ, σαν αντιστάθμισμα του Φράγματος Ποταμών διεκδίκησε και πέτυχε σημαντικά οφέλη για την Περιοχή.

Πρώτον να εκπονηθούν από τον ΟΑΔΥΚ οι μελέτες και να χρηματοδοτηθούν τα αρδευτικά έργα Γέννας -Μοναστηρακίου με αποτέλεσμα ν' αρδευτούν συνολικά 3.000 στρέμματα του Δήμου.

Δεύτερο να εκπονηθούν πάλι από τον ΟΑΔΥΚ οι μελέτες των λυμάτων των τεσσάρων Τοπικών Κοινοτήτων (Αποστόλων, Βολεώνων, Παντανάσσης, Πατσού) και να χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια το μεγάλο αυτό έργο.

Επίσης διαπραγματευόμασταν και την ολοκλήρωση του Περιμετρικού δρόμου του Φράγματος και την Τουριστική του Αξιοποίηση.

Υπενθυμίζω ακόμη τη Μελέτη του Πλατύ (8,5 εκατ.) που διεκδίκησε ο Δήμος Συβρίτου και επέτυχε,όπου χιλιάδες στρέμματα της Περιοχής προβλέπεται ν’ αρδευτούν.

Το θέμα λοιπόν αυτό δεν προσφέρεται για δημαγωγία.

Τώρα για τα πέντε μεγάλα έργα και τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι ο Δήμος «αποτελεί εγγύηση» για την κατασκευή τους δυο λόγια.

Ο Αμαριώτικος Δρόμος απαξιωμένος και ξεχασμένος έχει πεταχθεί στο καλάθι των αχρήστων, την ίδια περίοδο που σημαντικά τμήματα του Αϊβασιλιώτικου δρόμου, καθώς και ο δρόμος Γαράζο -Ανώγεια - Ηράκλειο χρηματοδοτούνται και κατασκευάζονται.

Για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων που εδώ και δυο χρόνια κάθε τόσο δηλώνεται από τον Δήμαρχο πως ξεκινά η κατασκευή του, εύχομαι να μην συμβούν αυτά που ο κάθε ένας που παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα βάσιμα φοβάται.

Δηλαδή ότι θα κορεσθεί πλήρως ο ΧΥΤΑ προτού μπει σε λειτουργία το Εργοστάσιο με την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα προξενηθεί και την τραγική κατάσταση που θα περιέλθει ο νομός.

Το Υβριδικό έργο εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Δήμου και για τον Πλατύ η ακινησία και η στασιμότητα είναι εμφανής.

Τέλος για την Σχολή Ασωμάτων και για την διαχείριση του όλου ζητήματος από την Δημοτική Αρχή, θα δοθεί πιστεύω η δυνατότητα στην μεθαυριανή συνάντηση στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ να πούμε τις απόψεις μας.

Είναι πάντως ακατανόητο μια Δημοτική Αρχή που επί της θητείας της κανένα έργο υποδομής δεν αξιώθηκε να παραδώσει στο Αμάρι, να εγκαλεί και να ασκεί δημόσια κριτική σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και να μπαίνει στον πειρασμό των συγκρίσεων».

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...
Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει τα έργα στην Αγία Ειρήνη, στο σημείο όπου τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση λόγω των ακραίων καιρικών...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ