ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποχώρησε ο εμπνευστής του Εργασιακού μπάσκετ Ρεθύμνου

19-04-2019 11:20
Αποχώρησε ο εμπνευστής του Εργασιακού μπάσκετ Ρεθύμνου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ... ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ

Ένας από τους εμπνευστές και δημιουργούς του Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ Ρεθύμνου έβαλε τους τίτλους τέλους. Ο κ. Μανώλης Μακριδάκης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον ρομαντικό χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του όσο κανείς άλλος.
Το ήθος, η εργατικότητα και η αγάπη που προσέφερε στο Εργασιακό μπάσκετ, τον καθιέρωσε ως τον πιο αγαπητό παράγοντα του χώρου. Ο κ. Μανώλης Μακριδάκης μαζί με μία δεκαριά ατόμων συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη του ΟΤΕ το μακρινό 1994, σχεδιάζοντας τη διοργάνωση που θα προσέλκυε όλον τον αθλητικό κόσμο της πόλης μας. Σήμερα μετράει εκατοντάδες συμμετέχοντες και χιλιάδες ενδιαφερόμενους, με το πρωτάθλημα να έχει γιγαντωθεί εξαιρετικά. Ανάμεσα στους πρωτεργάτες ήταν oι Μακριδάκης Μανώλης (ΟΤΕ), Παναρετάκης Ηλίας (ΔΕΗ), Χόμπης Χρυσοβαλάντης (ΜΜΕ), Παπαδογιάννης Μύρος (Δήμος), Καλαϊτζάκης Χάρης (Δικηγόροι), Δασκαλάκης Ανδρέας (Ελληνικής Αστυνομίας), Σταυριανάκης Μανώλης (Εκπρόσωπος Καθηγητών), Σιγανός Στέλιος (Νομαρχία), Σταματογιαννάκης Μανώλης (Εμπορικός Σύλλογος), Μαρκουλάκης Γιώργης (Εκπρόσωπος Grecotel), Σαραντινός Νίκος (Πολιτικών Μηχανικών) και Ανυφαντάκης Δημήτρης. Στόχος τους ήταν όχι η νίκη και η ήττα αλλά η διάθεση για άθληση, η ψυχαγωγία και η πραγματική φιλία.
Την περασμένη Κυριακή, στο περιθώριο του τελικού της Α2 κατηγορίας του Εργασιακού πρωταθλήματος αναγνωρίστηκε έμπρακτα η προσφορά του, με τους διοργανωτές να τον τιμούν με μία πλακέτα, σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, ενώ μία ομάδα αθλητών των σήκωσαν στα χέρια τους, παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα όλων.
Ο κ. Μανώλης Μακριδάκης με ανακοίνωση του έκανε γνωστή την αποχώρηση του από τον χώρο, ευχαρίστησε άπαντες για την προσφορά τους και έστειλε το μήνυμα πως το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ δεν πρέπει να μετριέται σε νικητές και ηττημένους αλλά στην ευγενή άμιλλα, στο ευ αγωνίζεσθαι, στη διάθεση για άθληση, την αλληλοεκτίμηση και τη δημιουργία φιλίας μεταξύ των αντιπάλων. «Ήταν ένα όμορφο ταξίδι – ένα υπέροχο όνειρο. Τι πιο ωραίο επίσης να φτάνεις στο τέλος του ταξιδιού υγιής και με χιλιάδες αναμνήσεις, συναισθήματα, συγκινήσεις.
Τα χρόνια περνούν ευχάριστα, όμορφα όταν ο καθένας μας που συμμετέχει σ’ ένα τέτοιο θεσμό (συγκεκριμένα στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ) αποκτά και μέσα από τον μαζικό αθλητισμό κοινωνικότητα, σεβασμό, αλληλοεκτίμηση, φιλίες κλπ. Πρέπει στο μυαλό μας να έχουμε πάντα ότι ο σκοπός και το νόημα του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ στο Ρέθυμνο έχει επιτευχθεί όταν σ’ αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά μόνο εργαζόμενοι που έχουν διάθεση για άθληση, ψυχαγωγία και πραγματική φιλία.
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γράφοντας αυτά τα λόγια ευρισκόμενος κοντά στο εργασιακό μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια από το 1994-95, τότε που ξεκινούσαμε την προσπάθεια μια δεκαριά φίλοι στη Λέσχη του ΟΤΕ, με λίγα μέσα και δυνατότητες και φθάνοντας στο τέλος αυτού του ανεπανάληπτου ταξιδιού.
Είμαι πράγματι πολύ ευτυχής και το ίδιο εύχομαι σ’ όλους εσάς που συμμετέχετε στον θεσμό αυτό, γιατί μέσα από τους αγώνες γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, χαρακτήρες ξεχωριστούς, πραγματικά έμπιστους φίλους με μεγάλη καλοσύνη, σεβασμό, που είναι και θα είναι πάντα στην καρδιά μου.
Κάνοντας τον απολογισμό, εύχομαι όταν θα σταματήσετε και εσείς να είστε πλημμυρισμένοι μόνο με ευχάριστα συναισθήματα – αναμνήσεις.
Εύχομαι σ’ όλους πάνω απ’ όλα υγεία, καλή διάθεση, μόνο ευχάριστες στιγμές και σεβασμό στους αντιπάλους συναθλητές, διαιτητές στους αγώνες, μιας και ο σκοπός μίας τέτοιας διοργάνωσης δεν είναι ανταγωνιστικός αλλά αποκλειστικά και μόνο ευγενούς άμιλλας, ψυχαγωγίας, συναδέλφωσης και φιλίας και έτσι θα πρέπει να εννοείται.
Τελειώνοντας θέλω να εκφράσω άπειρα ευχαριστώ και να σφίξω το χέρι σε κάθε έναν ξεχωριστά με όσους αγωνίστηκα συμπαίκτες και αντιπάλους όλα αυτά τα χρόνια και όλους όσοι συνεργάστηκα αλλά και όσοι με βοήθησαν ιδιαίτερα στο ξεκίνημα των πρώτων χρόνων στη διοργάνωση αυτού του θεσμού.
Ευχαριστώ όλους από καρδιάς.
Καλή συνέχεια
Μανώλης Μακριδάκης».

Ν.Τ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραυματίστηκε και ο Μπράουν,

Τραυματίστηκε και ο Μπράουν, "πάει" για Χάρις

ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ...
Γιώργος Γαρέζος... η τελευταία προσθήκη

Γιώργος Γαρέζος... η τελευταία προσθήκη

ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ  
Ξεκίνησε το

Ξεκίνησε το "χτίσιμο" του Ρέθυμνο Cretan Kings

ΣΤΟ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Ο Λαναράς ο εκλεκτός του Ρέθυμνο Cretan Kings

Ο Λαναράς ο εκλεκτός του Ρέθυμνο Cretan Kings

Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΓΚΑΡΝΤ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ TRY OUTS
Βαγγέλης Ζιάγκος... για όλους και για όλα

Βαγγέλης Ζιάγκος... για όλους και για όλα

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
Μία αλησμόνητη χρονιά, μία χρονιά μοναδική...

Μία αλησμόνητη χρονιά, μία χρονιά μοναδική...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΡ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή