ΡΕΘΥΜΝΟ

Αποκατάσταση των δημοτικών κτηρίων μέσω του Φιλόδημος προτείνει ο Θωμάς Κρεβετζάκης

16-05-2019 01:09
Αποκατάσταση των δημοτικών κτηρίων μέσω του Φιλόδημος προτείνει ο Θωμάς Κρεβετζάκης

Την ανάγκη να εκμεταλλευθούν οι φορείς του Ρεθύμνου, τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια τη νέα πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», με αρχικό προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, η οποία εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας για την ανέγερση και αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων, επισημαίνει με δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης. Ο κ. Κρεβετζάκης αναφέρει: «Θεωρώ πως ο Δήμος μας θα κινηθεί άμεσα για την ένταξη κτηρίων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως και η Αντιπεριφέρεια. Υπάρχουν δεκάδες κτήρια που θα μπορούσαν να ενταχθούν. Ας επιλέξουμε ορισμένα από αυτά και να καταθέσουμε άμεσα προτάσεις».

Η Πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών της Χώρας για την υποβολή για την υποβολή προτάσεων, με σκοπό την αξιοποίηση/αποκατάσταση ιδιαιτέρως σημαντικών εμβληματικών κτιρίων ιδιοκτησίας τους. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο, βιώσιμο κτίριο ή κτιριακό σύνολο που θα ενσωματώνει το ιστορικό ή/και πολιτιστικό παρελθόν της περιοχής, θα αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό το υφιστάμενο υψηλής σημασίας κτιριακό απόθεμα, ώστε να αποτελέσει εκ νέου τοπόσημο, συνδέοντας την παράδοση με την σύγχρονη βιώσιμη οικονομία.

Στα εμβληματικά κτίρια ενδεικτικά ανήκουν: πρώην Εργοστάσια, στεγασμένες στοές, αποθήκες, δημοτικά λουτρά, πρώην ξενοδοχεία, πρώην στρατόπεδα, ιστορικές κατοικίες και άλλα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.

H νέα αυτή Πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος» δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Περιφέρειες να αξιοποιήσουν εμβληματικά κτίρια, που έχουν ξεχωριστό κοινωνικό, ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών και θα υλοποιηθούν με αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλίζεται ο σεβασμός στο περιβάλλον και τον χαρακτήρα κάθε περιοχής. H νέα Πρόσκληση έρχεται να προστεθεί στις τρέχουσες Προσκλήσεις για την ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων, ύψους 120 εκατ. ευρώ και για την επανάχρηση, επέκταση και ανέγερση υφιστάμενων και νέων δημαρχιακών και δημοτικών κτιρίων, ύψους 200 εκατ. ευρώ, οι οποίες επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ανταπόκριση και δυναμική, σε όλη τη χώρα».

Συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο

Συναντήσεις με καθηγητές και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο είχε την Τετάρτη 15 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού «Οι πολίτες μπροστά, ένας δήμος για όλους». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός, «ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναγγελία της παραχώρησης  σε ιδιώτη με χαμηλό μίσθωμα του κτηρίου όπου στεγαζόταν Το σπίτι της Ευρώπης και το οποίο κάλυπτε μέρος των αναγκών διαμονής ή φιλοξενίας επισκεπτών καθηγητών ή φιλοξενούμενων του Πανεπιστημίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή