ΡΕΘΥΜΝΟ

Αρχές και πλήθος κόσμου στα Ανώγεια στα αποκαλυπτήρια της προτομής του οπλαρχηγού Εμμανουήλ Ξυλούρη «Τζιτζή»

27-08-2018 05:24
Αρχές και πλήθος κόσμου στα Ανώγεια στα αποκαλυπτήρια της προτομής του οπλαρχηγού Εμμανουήλ Ξυλούρη «Τζιτζή»

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων επί Τουρκοκρατίας στην Κρήτη Εμμανουήλ Ξυλούρη «Τζιτζή» έγιναν την Κυριακή στα Ανώγεια 

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων επί Τουρκοκρατίας στην Κρήτη Εμμανουήλ Ξυλούρη «Τζιτζή» έγιναν την Κυριακή στα Ανώγεια παρουσία Αρχών και πλήθους κόσμου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δτη του Ναυστάθμου Κρήτης Γιώργο Αγραφιώτη ως εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη.

Στον διαμορφωμένο χώρο όπου τοποθετήθηκε η προτομή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη, Βουλευτές, Εκπροσώπους Στρατού, Αυτοδιοίκησης, Αντιστασιακών οργανώσεων, τοπικούς φορείς, εκπροσώπους της οικογένειας Ξυλούρη, ενώ για την σημαντικότητα της δράσης και της προσφοράς του Οπλαρχηγού μίλησαν ο Ιστορικός Γιώργος Καλογεράκης, ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, ο π. Δήμαρχος Ανωγείων Νίκος Ξυλούρης και διαβάστηκε χαιρετισμός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Με σεβασμό αποτίνουμε φόρο τιμής στον Εμμανουήλ Ξυλούρη, τον γενναίο Κρητικό Οπλαρχηγό από τα Ανώγεια για την πολυσήμαντη δράση και προσφορά του στις Κρητικές Επαναστάσεις επί Τουρκοκρατίας, τόνισαν παριστάμενοι εκπρόσωποι των Αρχών, προσθέτοντας παράλληλα, ότι, με την δράση του και τον αγώνα του άφησε πολύτιμες παρακαταθήκες στις νεότερες γενιές με διαχρονικά τα μηνύματα της Ενότητας, της Αλληλεγγύης, της Ελευθερίας για πρόοδο στον τόπο μας. Η προτομή, όπως είπε χαρακτηριστικά ο π. Δήμαρχος Ν. Ξυλούρης, είναι παράλληλα το σύμβολο του χρέους για αξίες και ιδανικά και ότι, ο Οπλαρχηγός, πρόγονος της οικογένειας έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχη, ενώ οι αγώνες και τα διδάγματα του αποτελούν φωτεινό φάρο για όλους. Με μαντινάδα αναφέρθηκε στην τελετή ο γνωστός Ανωγειανός μαντιναδολόγος Αριστείδης Χαιρέτης, λέγοντας:

«Τζιτζή ο χρόνος δεν μπορεί την δόξα να σου πάρει χαλάλι σου είναι η τιμή γιατί ήσουν παλληκάρι».

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων οργανώθηκε με επιτυχία από την οικογένεια των Ξυλούρηδων και τον Δήμο Ανωγείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος Λάζαρος, Λάζος