ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αθλητικά παπούτσια που δένονται μόνα τους και ελέγχονται μέσω smartphone

17-01-2019 12:45
Αθλητικά παπούτσια που δένονται μόνα τους και ελέγχονται μέσω smartphone

Ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών τα οποία δένονται μόνα τους, προσαρμοζόμενα στο πόδι αυτού που τα φοράει, και ελέγχονται μέσω smartphone, παρουσίασε η Nike.

Τα παπούτσια αυτά αποτελούν τη νέα έκδοση των φουτουριστικών υποδημάτων που είχαν πρωτοεμφανιστεί στην κινηματογραφική ταινία «Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ» κι έγιναν πραγματικότητα από τη Nike το 2016.


Σύμφωνα με το BBC, η νέα έκδοση, ονόματι Nike Adapt, θα κοστίζει 350 δολάρια και δεν θα απαιτεί «φυσικό» κουμπί για την ενεργοποίηση των κορδονιών.


Η εκδήλωση του λανσαρίσματος προβλήθηκε ζωντανά στην πλατφόρμα live streaming Twitch.

«Διαλέξαμε το μπάσκετ σκόπιμα ως το πρώτο σπορ για το Nike Adapt, εξαιτίας των απαιτήσεων που έχουν οι αθλητές από τα παπούτσια τους» είπε ο Έρικ Άβαρ, creative director of innovation της Nike.

«Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού παιχνιδιού μπάσκετ, το πόδι του αθλητή μεταβάλλεται και η δυνατότητα να προσαρμόζεις το παπούτσι χαλαρώνοντάς το για να αυξάνεται η ροή του αίματος και μετά σφίγγοντάς το για επιδόσεις είναι στοιχείο-κλειδί, που ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει την εμπειρία του αθλητή» εξήγησε.


Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το παπούτσι στις προτιμήσεις τους και να το ελέγχουν μέσω εφαρμογής smartphone η οποία θα αποθηκεύει τις επιλογές τους. Μπορούν να εισάγουν διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικές στιγμές του παιχνιδιού, χαλαρώνοντάς το στο timeout και σφίγγοντάς το πριν ξαναμπούν στο παιχνίδι. Όταν το φοράνε, το παπούτσι «αντιλαμβάνεται» την ένταση που χρειάζεται το πόδι και προσαρμόζεται ανάλογα.

Η εφαρμογή θα αποθηκεύει επίσης τα δεδομένα, τα οποία οι αθλητές θα μπορούν να μοιράζονται με τη Nike.

Η πώληση του παπουτσιού αναμένεται να αρχίσει τον Φεβρουάριο.

Γνώμες

Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Αποχαιρετώντας τον σωτήρα του ευρώ Super Mario
Νίκος Μολδοβανίδης
Οι κρυφές μας ενοχές …2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα Λουντμίλλα, Λουντμίλα Μελιτίνη, Μελιτίνος, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ