ΡΕΘΥΜΝΟ

Βάλε τρίποντο ζωής!

28-03-2019 09:11
Βάλε τρίποντο ζωής!

Το 16ο ΔΣ, το Πειραματικό Γυμνάσιο ΠΚ και το 4ο ΓΕΛ «Νοιάζονται και δρουν» στο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου!

Για μια ακόμη χρονιά τα τρία σχολεία του Ρεθύμνου - το 16ο Δ.Σ., το Πειραματικό Γ.Π.Κ. και το 4ο Γ.Ε.Λ. – συμμετέχουν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» που στόχο έχει να καλλιεργήσει στους μαθητές μας τις έννοιες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις. Ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες μαθητές. Ένα πρόγραμμα που μας έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να δράσουμε. Οι δράσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια πολλές: παζάρια και εκδηλώσεις για την οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων, συλλογή τροφίμων, καπακιών, φαρμάκων και ρούχων, φροντίδα του περιβάλλοντος, επισκέψεις στο Γηροκομείο, συνεργασίες με συλλόγους και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, ειδικά σχολεία, και τόσες άλλες!

Φέτος όμως είχαμε την ιδέα όλοι μαζί να βάλουμε «τρίποντο ζωής»! Στο πλαίσιο του 24ουΕργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στου Γάλλου, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των τριών σχολείων ενώθηκαν σε μια κοινή προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών. Δίπλα μας αρωγός ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, κι ενώ παράλληλα διεξάγονταν οι αγώνες καλαθοσφαίρισης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους «Δότες Ζωής» για τη σημασία και τη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, και την μεγάλη ανάγκη δωρεάς μυελού των οστών. Μετά αναλάβαμε δράση… Τα ίδια τα παιδιά ενημέρωναν αθλητές, φιλάθλους και γονείς που έρχονταν στο γήπεδο συζητώντας μαζί τους και διανέμοντας ενημερωτικό υλικό. Αφού παρακολούθησαν από κοντά όλη τη διαδικασία συλλογής δειγμάτων (σιέλου) και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών, πήραν τα ίδια δείγματα συνειδητοποιώντας πόσο εύκολη και σύντομη είναι η διαδικασία. Και η ικανοποίησή μας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όταν οι Δότες Ζωής μας ενημέρωσαν ότι είχαμε συνολικά 23 εγγραφές για δότες μυελού των οστών!

Είναι από εκείνες τις φορές που νιώθεις ιδιαίτερα ευλογημένος που είσαι εκπαιδευτικός, που νιώθεις ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος για τους μαθητές σου. Είναι από κείνες τις φορές που είσαι γεμάτος ικανοποίηση γιατί συνεργάζεσαι με υπέροχους ανθρώπους, και γιατί ανήκεις στην υπέροχη οικογένεια του «Νοιάζομαι και Δρω».

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε από καρδιάς τους μαθητές και γονείς που στήριξαν τη δράση μας, τους Δότες Ζωής που στάθηκαν δίπλα μας και μας έδειξαν τι σημαίνει να είσαι εθελοντής, και τους εκπαιδευτικούς, γονείς, αθλητές και φιλάθλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν δείγμα. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον κ. Νίκο Προβιά, διευθυντή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα μας και μας επέτρεψε να την υλοποιήσουμε.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κοινή προσπάθεια μας για περισσότερες εγγραφές δοτών μυελού των οστών αλλά και εθελοντών αιμοδοτών θα συνεχιστεί στον μεγάλο τελικό του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης που θα διεξαχθεί  στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Συντονιστείτε μαζί μας και στηρίξτε τη δράση μας. Ας γίνουμε όλοι μαζί το ζωντανό παράδειγμα στα παιδιά μας για να κάνουμε το δικό τους κόσμο καλύτερο!

 

Οι εκπαιδευτικοί του «Νοιάζομαι και Δρω»

στο 16ο Δ.Σ., Πειραματικό Γυμνάσιο Π.Κ. και 4ο Γ.Ε.Λ. Ρεθύμνου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Σύλληψη δυο ατόμων 18 και 26 ετών στο Ρέθυμνο
Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΤΥΠΑ
Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Άμεση ήταν η απάντηση από την Π.Ε. Ρεθύμνου για το έργο στην Αγία Ειρήνη, για το οποίο υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους ότι εκτελείται με αργούς ρυθμούς....
Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ
Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη