ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Bliss?: μια ευχάριστη έκπληξη στην οδό Κορνάρου

21-07-2019 00:37
Bliss?: μια ευχάριστη έκπληξη στην οδό Κορνάρου

Η τέχνη συναντάται με την ομορφιά και την ιστορία της γραφικής παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνουν τα Μαθήματα Φωτογραφία στην οδό Κορνάρου.

 Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που τα Μαθήματα Φωτογραφία διοργανώνουν σειρά εκθέσεων, πρόκειται για έναν θεσμό πλέον, που το κοινό έχει αγαπήσει και στηρίξει.

Η πρώτη έκθεση είναι με έργα των μαθητών και ακολουθούν πέντε ακόμα εκθέσεις με έργα καταξιωμένων φωτογράφων. Η θεματολογία της έκθεσης ήταν ελεύθερη.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι Bliss? . Εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Πέμπτη και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουλίου από τις 20:30-23:00.

 

Μέσα στον τίτλο υπάρχει ένα ερωτηματικό που δημιουργεί ένα αίσθημα αβεβαιότητας και έναν προβληματισμό. Όπως επισημαίνει ο επιμελητής της έκθεσης Μανώλης Καραταράκης η λέξη Bliss στα ελληνικά μεταφράζεται ως ευδαιμονία και ευτυχία. Ο τίτλος αυτός έχει δοθεί, καθώς οι εκθέτες αισθάνονται χαρά και ευδαιμονία με την έκθεση των έργων και βλέπουν τα έργα τους τέλεια και ολοκληρωμένα να εκτίθενται στο κοινό.

Όμως υπάρχει κάτι που «χαλάει» αυτή την ευδαιμονία και αυτό είναι ένας κύκλος που κλείνει, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κύκλος μαθημάτων. Πάντα όταν φτάνει ένα τέλος, σε οποιαδήποτε τομέα της ζωής, δημιουργούνται βαθύτερα ερωτήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο και τον βάζει σε σκέψεις. Η φωτογραφία είναι μέσα σε αυτούς. Έτσι υπάρχει η χαρά, αλλά αρχίζεις να έρχεσαι αντιμέτωπος και με το επόμενο «βουνό» που πρέπει να κατακτηθεί. Επομένως η ευδαιμονία υπάρχει, αλλά είναι πρόσκαιρη. Με τον τρόπο αυτό δικαιολογείται και η ύπαρξη του ερωτηματικού στον τίτλο.

   Η επιλογή του χώρου έχει ιδιαίτερη σημασία και κρύβει ένα βαθύτερο νόημα. Η οδός Κορνάρου είναι μία όμορφη, γραφική οδός της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Είναι ένας δρόμος που συνορεύει με την Αρκαδίου και είναι εύκολα προσβάσιμος στο κοινό. Η έκθεση είναι μία ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες της Παλιάς Πόλη. Όπως δηλώνει ο κ. Καραταράκης στόχος είναι να επισκεφτούν την έκθεση «όχι μόνο το υποψιασμένο κοινό, που γνωρίζει από τέχνη, αλλά και οι απλοί πολίτες, που απολαμβάνουν την βόλτα τους στην πόλη και βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν και να αποκομίσουν ότι μπορούν από αυτό».

Οι φωτογραφίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες και ακριβώς επειδή είχε ελεύθερη θεματολογία η έκθεση, είναι διαφορετικές μεταξύ τους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε καλλιτέχνη.

 Στην έκθεση συμμετέχουν οι :

Αndrea Bieber-Xenakis

Renate La Grange

Αδριανή Δουλγεράκη

Αναστασία Τζιγκουνάκη

Ανδρέας Μελαδάκης

Άννα Γεωργίου

Βίκυ Φειδεροπούλου

Βούλα Φιλιππάκη

Γιώργος Διλιντάς

Γιώργος Καρτσώνης

Γιώργος Κατάκης

Γιώργος Πετράκης

Δέσποινα Ζωγραφάκη

Δέσποινα Μαλλιαρού

Ειρήνη Τρυψιάνη

Ελένη Ψυχή

Ελευθερία Βοτζάκη

Εύα Κρίκη

Ζωή Φωτάκη

Κατερίνα Καυγαλάκη

Κώστας Βαρδάκης

Λίτσα Μουρτζανού

Μανούσος Σαριδάκης

Μαρία Ανδρουλιδάκη

Μαριαλένα Πανταζίδου

Ματίνα Χαλβατζή

Μελίντα Χρηστέλλη

Μυρσίνη Γαλλιού

Πέτρος Βασιλακάκης

Σούλα Δημητρακάκη

Στέλλα Κωνσταντάτου

Χριστίνα Μαυρίκη

 

ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα