ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Στις 3 Ιουνίου, στο κοινοβούλιο η συμφωνία αποχώρησης

15-05-2019 17:33
Brexit: Στις 3 Ιουνίου, στο κοινοβούλιο η συμφωνία αποχώρησης

Μία ακόμη ευκαιρία στην επίμαχη συμφωνία αποχώρησης για το Brexit, αυτή που διαπραγματεύτηκε επί τουλάχιστον δύο χρόνια με τις Βρυξέλλες και έχουν απορρίψει τρεις φορές οι Βρετανοί βουλευτές, σκοπεύει να δώσει η Τερέζα Μέι. Με ή χωρίς τη στήριξη των Εργατικών, έπειτα από το αδιέξοδο και των διακομματικών συνομιλιών, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να ξαναφέρει τη συμφωνία στο βρετανικό κοινοβούλιο, στις 3 Ιουνίου.

Η Μέι κάλεσε σε συνάντηση την Τρίτη το βράδυ τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να κάνουν έναν απολογισμό των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων για το Brexit. Μέι και Κόρμπιν είχαν συνάντηση περίπου μίας ώρας, ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός θέλησε να δώσει εκ νέου τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στην όλη διαδικασία.  

Ο Κόρμπιν από την πλευρά του, υποστηρίζουν πηγές του Εργατικού Κόμματος, εκφράζει πλέον τις πολύ σοβαρές αμφιβολίες του όσον αφορά την ικανότητα της Μέι να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε συμβιβαστική συμφωνία και συγκεκριμένα να τηρήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, τη στιγμή που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις εντός του Συντηρητικού Κόμματός της να παραιτηθεί.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ωστόσο επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τα σημεία-κλειδιά της νομοθεσίας για το Brexit – το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης – την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου. «Είναι απαραίτητο να το κάνουμε τότε, εάν η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. πριν από τις θερινή κοινοβουλευτική διακοπή», υποστήριξε χθες εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης

Βάσει της ισχύουσας από πέρσι νομοθεσίας για το Brexit, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη Βρετανία να περάσει τον νόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας αποχώρησης – το μέρος δηλαδή της συμφωνίας που θα φέρει τη χώρας εκτός Ένωσης – στο βρετανικό δίκαιο.  

Η νομοθεσία θα καταστήσει το μέρος της συμφωνίας που αφορά τα δικαιώματα των πολιτών άμεσα εκτελεστό στα βρετανικά δικαστήρια και θα καθορίσει τη σχέση τους με Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα επιτρέψει επίσης στους υπουργούς να διεξαγάγουν τις «πληρωμές διαζυγίου» στην Ε.Ε., όπως προβλέπεται από τη συμφωνία, καθώς και να θέσουν σε εφαρμογή το λεγόμενο σχέδιο για το «backstop» στα ιρλανδικά σύνορα.

Οι βουλευτές θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν επί τροπολογιών στο νομοσχέδιο, γεγονός που σύμφωνα με το BBC, θα τους δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουν οποιονδήποτε συμβιβασμό με τους Εργατικούς στις διακομματικές συνομιλίες.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Γνώμες

Δέσποινα Μαυράκη - Μαύρου
Πολιτισμική ταυτότητα… επενδύουμε σ’ αυτήν;
Μαριάννα Καμπουρούδη
Γιατί πατάνε τα όνειρά μας;
Μανόλης Πενθερουδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Θοδωρής Δουλουμπέκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής – ακούστε τη φωνή της νέας γενιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη Μαρκιανή, Μαρκιάνα Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα