ΡΕΘΥΜΝΟ

Χ. Στρατιδάκης: “Μοιραζόμενοι τα χρήματά μας φτωχαίνουμε, μοιραζόμενοι τις ιδέες μας πλουτίζουμε!»

17-07-2019 17:29
Χ. Στρατιδάκης: “Μοιραζόμενοι τα χρήματά μας φτωχαίνουμε, μοιραζόμενοι τις ιδέες μας πλουτίζουμε!»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»

Στα όσα καταλογίζει στο Σχολικό Μουσείο το Δ.Σ. του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι», για υφαρπαγή της ιδέας του μνημείου του αφανούς δασκάλου, απαντά ο επιμελητής του Μουσείου, δρ Χάρης Στρατιδάκης.
Αναλυτικά η επιστολή του:
“Μοιραζόμενοι τα χρήματά μας φτωχαίνουμε, μοιραζόμενοι τις ιδέες μας πλουτίζουμε!
Δεν συνηθίζω να απαντώ σε λιβελογραφήματα, ακόμα και αν περιέχουν το όνομά μου, όπως το χτεσινό του κ. Γ. Βλατάκη, όμως για την ενημέρωση των αναγνωστών σας θα ήθελα να σημειώσω:
1. Αφορά μια εκδήλωση όχι του παρελθόντος, αλλά που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα.
2. Οι ομιλητές της προέρχονται από ολόκληρη την Κρήτη, τιμώντας όχι μόνο τον Ρεθύμνιο αλλά συνολικά τον Κρήτα δάσκαλο.
3. Σ’ αυτήν έχει κληθεί να παρίσταται και να μοιραστεί τη χαρά μας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του συντάκτη και ο ίδιος προσωπικά.
4. Μάλιστα του έχει ζητηθεί να καταθέσε,ιγια να αναγνωστεί, το ιστορικό της συνεργασίας με τον Αντώνη Δαφέρμο, η οποία σταμάτησε εδώ και 15 χρόνια, όχι με ευθύνη του σεβαστού δασκάλου μας και σε καμία περίπτωση για λόγους υγείας του, όπως ισχυρίζεται.
5. Η ιδέα του Α. Δαφέρμου είναι ευτυχώς ενεργότατη και ο ίδιος ακμαιότατος. Το απέδειξε παριστάμενος στη συνεδρίαση του Σχολικού Μουσείου στις 1-2-2018(φωτογραφία) και εισηγούμενος τη δημιουργία μνημείου για τον μονοθεσίτη δάσκαλο.
6. Η Διαχειριστική Επιτροπή του Μουσείου τη διεύρυνε, προσθέτοντας τον γραμματοδιδάσκαλο, τον ιεροδιδάσκαλο, τον δημοδιδάσκαλο και τον ιεροδιδάσκαλο του 19ου αιώνα, που αλφαβήτισανσυνολικά την Κρήτη.
7. Ο συντάκτης είναι εκείνος που θα πρέπει να απολογηθεί στα μέλη του Συλλόγου του γιατί πάγωσε μια ιδέα που κατατέθηκε δημόσια πριναπό μιάμιση δεκαετία. Ίσως επειδή τότε ο πρόεδρος ήταν άλλος, με τον οποίο και διαπληκτίστηκε σε τοπική εφημερίδα. Από την πλευρά μας πάντως χρειαστήκαμε μόλις ενάμισηχρόνο για να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο και σαφώς περιεκτικότερο.
8. Οι ιδέες, σε αντίθεση με τα χρήματα, δεν «υφαρπάζονται», αλλά διαδίδονται. Η Ελλάδα έχει ευτυχώς αρκετά αντίστοιχα μνημεία, όπως άλλωστε και η Αθήνα, όπου και η έδρα του Συλλόγου που ο συντάκτης εκπροσωπεί.Περνώντας από την οδό Μιχαλακοπούλου μπορεί πολύ απλά να το διαπιστώσει.
9. Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν να τιμήσει όποιον θέλει. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να εμποδίσει ένα Σχολικό Μουσείο, καθ’ ύλην αρμόδιο, να τιμά την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
10. Ως επιμελητής του Σχολικού Μουσείου είμαι περήφανος που, παρότι στο Ρέθυμνο κατεβάσαμε για πρώτη φοράτο 1999 την ιδέα του σχολικού μουσείου, δεν μείναμε μ’ αυτήν, αλλά την υλοποιήσαμε.Πολύ περισσότερο πουσήμερα σ’ ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν περισσότερα από 15 τέτοια μουσεία, που δεν μας «υφάρπαξαν» την ιδέα μας αλλά που την ενστερνίστηκαν και μερικά την υπερέβησαν. Χαιρόμαστε πραγματικά γι’ αυτό κι ευχόμαστε να ανθίσουν χίλια ακόμα λουλούδια και να ανεγερθούν άλλα τόσα σεμνά μνημεία.

Υ.Γ. Το μουσείο μας δεν ονομάζεται «μουσικό σχολείο» αλλά «Σχολικό Μουσείο» και έχει την έδρα του στην Αμνάτο Ρεθύμνης”.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...
Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει τα έργα στην Αγία Ειρήνη, στο σημείο όπου τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση λόγω των ακραίων καιρικών...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ